11 Naturliga behandlingar med avokado

vokado är en frukt som härstammar från Mexiko och har många fördelar. Den har ett päronformat utseende med mörkgrön skal och ljusgrönt fläsk inuti med en stor sten i mitten. vokado innehåller alla möjliga näringsämnen som kan användas i olika naturliga behandlingar. 

Fakta om avokado

 kan vara upp till 20 meter hög och producera upp till 120 frukter per år, vilket är den enda del av anläggningen du kan äta eftersom barken och bladen är giftiga (särskilt för djur).

ztekerna betraktade avokado som fruktbar frukt. Dessutom betyder "ahucuatl" på sitt språk "testikel". ztekerna trodde också att frukten var en afrodisiakum, och sedan dess har den använts för att behandla potentiella problem hos män.

Samtidigt har det ett . Det ger också en (som sänker kolesterolnivåer) och skyddar artärerna och utvidga blodkärlen så att blodet flyter lättare. Men många människor som går till en diet äter inte denna frukt eftersom den innehåller många kalorier (227 kalorier per frukt).

avokado innehåller de tio viktigaste naturliga mineraler:

 • Sink
 • atrium
 • Selenium
 • Cups
 • Kalium
 • Mangan
 • Magnesium
 • Iron
 • Fosfor
 • Kalcium

lla dessa hjälper till exempel att förbättra cellmetabolism. Dessutom, avokado också olja, som avlägsnar inälvsmask och fria radikaler, och som hjälper till att förhindra vissa typer av cancer, i synnerhet lungcancer. ftersom avokado är en underbar källa till vitamin , 6 och folsyra, rekommenderas det för personer med artrit och diabetes.

, stärker ben, förhindrar influensa och förkylningar, kämpar diarré, är effektivt mot förstoppning och lindrar huvudvärk, för att nämna några.

För utvärtes bruk, fördröja avokado (eller närmare bestämt fettet i avokado) åldrande av huden och ger en frisk och jämnt utseende utan rynkor. Det håller håret silkeslen och glänsande, och används också för att motverka sträckmärken och torr hud. Det bekämpar också flash och loop.

atur medel avokado

vlägsnande av mjäll

Crush avokado sten med ricinolja och Massaemassa hårbotten. Skydda med plastlock eller plastfolie, låt arbeta i 2 timmar och skölj med varmt vatten. Tvätta sedan håret som vanligt.

vlägsnande av inälvsmask

för en te gjort av avokado sten eller skal som är indränkt i varmt vatten - och dricka alltid detta på fastande mage.

vlägsnande av löss

Koka 5 krossade avokado stenar och två grenar vinrutten (även känd som rutt eller angreurt) i 2 ml vatten.Låt det svalna lite, gnid det sedan i hårbotten medan blandningen fortfarande är het. Packa sedan huvudet i en handduk och låt blandningen arbeta i en halvtimme. Skölj sedan med varmt vatten och tvätta håret med schampo och balsam.

Fighting Wrinkles

Dela en avokado i två och ta bort fläsken. Mash väl och tillsätt några droppar olivolja tills det blir en jämn mängd. . Låt arbeta i 30 minuter och ta av med varmt vatten. pplicera sedan en hemgjord fuktighetskräm.

Från torra till mjuka läppar

Smält 1 msk kokosnötolja, en halv tsk sheasmör och en halv tsk avokadosås i en kastrull. ör om och låt svalna. Förvara i kylskåp och applicera läpparna varje natt utan att ta bort.

Psoriasis elief

Dela en avokado i två och gnugga direkt i det psoriasis-drabbade området. 

Kolesterolnivåkontroll

Ät en rå avokado varje dag; använd det som en ersättning för majonnäs, sallader eller som mellanmål på eftermiddagen. Detta kan minska triglyceriderna med upp till 15% på en månad.

Torr hårvård

landa en kopp majonnäs med köttet från en mogen halv avokado för att göra en blandad massa. Sprid det i håret, lägg håret i en handduk och låt massan arbeta i 20 minuter. Skölj sedan väl med varmt vatten och tvätta håret som vanligt. Upprepa denna behandling en gång i veckan. Om du vill ha ett hälsosammare alternativ än majonnäs kan du använda ett ägg och citronsaft med avokado köttet.

eduktion av streckkännetecken

Sträckmärken uppträder vanligen efter födseln eller återkommande viktökning eller minskning. För att minska sträckmärken, blanda köttet från en medelstark avokado tillsammans med en matsked citronsaft och en matsked honung. och alltid på ren hud. Tvätta sedan av med varmt vatten och smör med fjäril.

vlägsnande av munsår

Tvätta en del av avokado-skålen och tugga den utan att svälja den. . Upprepa detta flera gånger och spotta ut avokadohöljet.

ehandling av diarré

Tvätta avokadoost och placera den i eldfast form. Sätt det här i ugnen och när grillen är klar, slip den i pulver. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar