11 Enkla sätt att förebygga karies

Vad du äter varje dag lagras på lederna. Om du inte tar bort det börjar det byggas upp och bryta ner dit, vilket resulterar i tandförfall. Även om barn tenderar att vara mer sårbara mot hål eftersom de äter mycket godis kan vuxna som inte behåller god hygien också lida av dem.

I dagens artikel kommer du lära dig mer bra tips för att förhindra tandförfall.

Hur är tänderna i tänderna?

akterier finns i munnen och när de kommer i kontakt med saliv och andra föreningar som syror och sockerarter som du äter blir de ett hål. Dessa bildas när syror kommer in i dig som attackerar emaljen på tänderna, vilket försvagar dem och orsakar små sprickor att bilda.

Tandförfall bildas i dessa hål som en mörk eller svart fläck på ytan av själva tanden. Tandförfall är inte något som kan läkas med medicin eller tid, för att den senare bara förvärrar tillståndet.

Det enda sättet att förhindra skadliga bakterier kommer att fortsätta att "äta" på tandemaljen är genom att ta bort vävnad som är skadad, och ersätta den med en massa eller en speciell amalgam.

llt detta görs av din tandläkare.  , även om det är bättre att hindra dem att hålla sina tänder i gott skick under många år av ditt liv.

n guide till att förhindra karies

Tipsen i den här artikeln kommer att hjälpa dig att lära dina barn att undvika att få håligheter genom att främja god munhygien så att du kan undvika upprepade resor till tandläkaren.

Du kommer att spara pengar, smärta och förlorad tid ... samt främja bättre hälsa för din kropp i allmänhet. Och förresten, kommer du också att följa dessa tips för att peka och peka och vara ett bra exempel för barnen.

inte äta socker

land de sockerhaltiga livsmedel du bör undvika, det finns många typer av godis, godis, läsk, och allt annat du köper i affären innehåller bearbetat socker. De skadar tänderna och lederna. Lär barnen att äta färre godisar, byt ut kakorna med frukt och skicka dem en matpaket till skolan så att de undviker söta livsmedel.

Det är också viktigt att de lär sig att borsta sina tänder och alltid använda tandvärk efter att ha ätit sött mat. Om de inte är hemma vid den tiden kan de också dricka lite vatten för att skölja sockret ur munnen.

Ät 4 måltider om dagen

Om du äter mat hela tiden, kommer du inte bara att gå ner i vikt, men du kommer förmodligen också att uppleva mer tandförorening. Försök att begränsa ditt matintag fyra gånger om dagen: frukost, lunch, snacks och middag. Ät inte något mellan måltiderna och borsta tänderna varje gång du slutar.

Ha en bra rutin att borsta dina tänder

örja alltid med tänderna minst två gånger om dagen (när du vaknar och innan du lägger dig). Om du kan, kyss dem igen efter lunchen.

God munhygien börjar med denna enkla vana. Du kan ha en liten tandborste i din väska eller resväska, så det finns inga kvarvarande kvar i din mun när du inte är hemma.

Kom ihåg att använda tandledningen

Tandtråden är perfekt för att ta bort rester av mat som "fångas" mellan tänderna och där tandborsten inte når. Det är nog att använda tandad tråd en gång om dagen, så länge du gör det på kvällen.

Se till att du lägger din tandkräm så att den inte kommer i kontakt med vatten eller fukt i badrummet.  - som kan fångas mellan dina tänder.

Tugga maten väl

är du tygar maten bra, förhindrar du att mat mat sitter fast mellan dina tänder, speciellt när du inte är hemma och inte har tillgång till tanden.

Skölj munnen

n bra hembehandling för att förhindra tänder i tänderna innebär citronsaft. llt du behöver göra är att blanda några droppar av citrusfrukterna med ett glas vatten och skölj efter att du borstar tänderna. PH-värdet i citronsaft hjälper till att förhindra skada på emaljen.

Massor av tandkött

tt bra sätt att främja god cirkulation är att massera tandköttet i en mild cirkelrörelse eller upp och ner. Detta kommer att förbättra dina tänder och hjälpa dig att undvika vissa sjukdomar, inklusive hålrum. Tänk på att när dina tänder är friska, kommer du inte att uppleva bakteriell tillväxt eller få tänder i dina tänder.

Drink Water

Har du någonsin undrat varför du har ett glas vatten med ditt kaffe eller bredvid ett glas vin när du är på restaurang?

Detta kan hjälpa till att förbättra andan eller ta bort dålig smak du kan ha i munnen efter att ha druckit den här typen av dryck, men det hjälper också till att förhindra håligheter. Detsamma gäller när man äter mycket sur frukt eller dricker alkoholhaltiga drycker.

Gå inte till sängs innan du borstar tänderna

Det här är en vana för alla föräldrar att lära sina barn.  Kom ihåg att bakterier får en stor fest på allt du åt under dagen när du sover.

Du kan vara trött, du har kanske jobbat hårt hela dagen och du kan falla i en djup sömn - men det är värt att ta dessa två minuter att borsta tänderna noggrant.

Ät rik mat på kalcium

Mejeriprodukter som mjölk och yoghurt är inte de enda goda källorna till kalcium - gröna grönsaker som kale, spenat och broccoli är också bra alternativ.

Mandelar är bra för att lägga till kalcium i din kost. Om du är laktosintolerant, kan du till exempel göra eller köpa mandelmjölk.

Ät massor av råa frukter och grönsaker

Selleri och morötter är kända för sin förmåga att rengöra sina tänder eftersom fibrerna hjälper till att ta bort eventuella rester från tidigare måltider. pple-skal hjälper till att stärka tänderna, bleka dem och ta bort eventuella resterande partiklar som ackumuleras mellan dem. Förutom att äpplen är en god efterrätt, kan de också bota ditt begär för sötsaker.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar