12 Skäl till varför öl är bra för din hälsa

Det är inget som smakar lika bra som en kall öl på de snygga heta och fuktiga sommardagarna. Vanligtvis är denna drink förknippad med firandet, firandet, samlingar av vänner och många andra goda tider. Men inte många vet att förutom att vara uppfriskande kan 

Hälso-och sjukvårdspersonal brukar inte rekommendera att dricka öl alls eftersom folk tror ofta att eftersom det är friskt kan de dricka så mycket som de vill ha. Men det har visat sig att dricka en öl eller två är till nytta för dig, så länge du kommer ihåg att dricka på ett sätt.

n annan sak som är värt att komma ihåg är att varje portion öl kan innehålla upp till 220 kalorier, beroende på typ. Detta är en annan anledning till att du bör njuta av det i måttliga mängder. Medan du har allt detta i åtanke, 

Fight sömnlöshet

Öl innehåller två föreningar, nikotinsyra och lactoflavin, som främjar god sömn. Om du plötsligt blir sömnig efter att ha druckit en öl, är dessa anslutningar nästan säkert orsaken till det.

Koppla av i dina fötter

fter en lång hård dag kan dina fötter känna sig trötta eller se svullna ut. För att lugna ner dem, försök att lägga fötterna i en skål öl. Duschen hjälper dem att slappna av gradvis.

Minska stressen

nligt en rapport från Mayo Clinic, kan måttligt intag av öl för att bekämpa stress och ångest. Det maximala rekommenderade dagliga intaget för kvinnor är 236 ml och för män är det 473 ml.

bra för huden

 bidrar till att avlägsna föroreningar och stimulerar nya celltillväxt. I själva verket är öl en ingrediens i många av de behandlingar som finns i spa i europeisk stil, där de redan har erkänt sina viktiga fördelar för huden.

Menopause

Den höga halten av flavonoider är relaterad till en ökning av kalcitonin, vilket är viktigt för att förebygga benskador efter klimakteriet. Öl innehåller också kraftfulla antioxidanter som förhindrar för tidig åldrande.

Skydda ditt hjärta

 Vi har funnit att öljäst kan minska det onda kolesterolet, förhindra tilltäppta artärer och blodproppar och förbättra kardiovaskulär hälsa i allmänhet.

Förbättra minnesfunktionen

Flera studier har visat att kiselhalten i öl kan bidra till att förebygga kognitiva problem och minnesförlust. Denna forskning har visat att människor som dricker öl regelbundet och i måttliga mängder har en lägre risk att utveckla lzheimers.

Skydd av njurarna

 Forskning i Finland fann att personer som dricker en öl under dagen kan ha upp till 40% lägre risk att utveckla njurstenar. Fördelarna är förknippade med humle som förstärker skelettet.

Förbättra digestionen

 Till skillnad från andra drycker som innehåller fiber kan öl främja friska pallar och förhindra mag- och tarmproblem som förstoppning och diarré.

Högt innehåll av -vitaminer

Öl är en bra källa till -vitaminer. Mörk öl innehåller särskilt  3-vitamin spelar en viktig roll vid reparationen av kroppens celler, medan vitamin 6 hjälper till att lindra symtomen på PMS. Det har visats att folsyra hjälper till att förhindra cancer i tjocktarmen.

Förbättrad okulär hälsa

Flera studier i US och Kanada har visat att dricka öl varje dag kan minska risken för att utveckla grå starr. Denna fördel är särskilt relevant för personer som lider av diabetes eftersom de har störst risk att utveckla detta problem.

För förkylning

Dricker varm öl när du är förkyld kan du kontrollera dina symptom och få dig att känna dig friskare tidigare.  Minskar muskelsmärta och stärker immunförsvaret.Sätt en flaska öl i ett varmt vattenbad och sätt i fyra matskedar honung innan du dricker varmt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar