12 Tips för rengöring svåra områden

Korrekt rengöring i hemmet bör göras ofta för att undvika smuts och dammsamlingar. ågon är lycklig nog att ha en anställd som hjälper dem med detta tråkiga jobb, medan andra måste ägna många timmar att tvätta för att uppnå ett obefläckat hem.

Den goda nyheten är att det finns många tips och tricks som kan spara både tid och pengar när huset ska tvättas från topp till botten. Den här gången delar vi 12 enkla städtips som definitivt kommer att vara till nytta.

Möbelkåpa

För att rengöra kåpan på möbler och bilar, kan du först göra en blandning av vatten med kolsyra, ättika och tvål. Skura denna blandning med en pensel. 

Windows

För att ta bort damm och oxidation som har samlats på de stora fönstren kan du blanda ihop bakpulver och vinäger, sedan använda den med en borste eller en mjuk trasa.Soffor

För att ta bort fläckar på mikrofiber-soffor, kan du göra en blandning av destillerat vatten och alkohol. Skruva på området med en borste eller tyg. esultaten kommer att visas omedelbart.

ordsskivor och bord

Dessa områden kan vara svåra att rengöra och kräver extra försiktighet när maten är beredd på ytorna. För att rengöra dessa, blanda en blandning av väteperoxid och två delar vatten. nvänd en sprayflaska för applicering. Detta innebär att matfläckar och mögel ska avlägsnas.

n annan super sätt att rengöra dessa ytor är genom att blanda lite mjöl lite väsentlig citronolja och skrubba ytorna att rengöra och desinficera.

Fönsterskärmar

ildskärmar är mycket svåra att rengöra på grund av de små hålen. För att samla damm och smuts kan du 

Kokare

Samlingen av fett- och livsmedelsrester kan göra rengöringen av ugnen svår och irriterande.

För att göra jobbet enklare och effektivare, spruta först väggarna med vatten och stänk sedan med natron. 

Golv

Damm och oljor kan göra att golvet ser smutsigt ut. Om fläckarna är nya, applicera lite talkum och låt jobba i 10 minuter innan du torkar med en trasa.

. Låt det fungera i 10 minuter innan du torkar av.

Kylskåp

Kylskåpet är en av de platser där dålig lukt uppstår och bakterier och gamla livsmedel kan smutsa till ytor.För att städa kylskåpet, förbereda en blandning av lite natron, någon väteperoxid och två delar vatten.  Låt detta fungera i 10 minuter innan du torkar med en trasa.

Köksskåp

För att göra köksskåpens sken, använd en blandning av kokvatten och vatten. För svåra fläckar, tillsätt lite vit vinäger. Låt detta fungera i några minuter innan du tar bort smuts med en trasa.

dusch och badkar

Det är lätt att ta bort mögel och tvål avskum från dusch och bad, bara använda lite citronsaft.  Du kan också använda väteperoxid för att ersätta citronsaft om så önskas.

Shower

För att ta bort fläckar och mögel från din toalett, du kan använda en blandning av bakpulver och citronsaft, som du använder med en borste. Du kan också använda ren vit ättika.

Spegel

För att tvätta speglar och andra liknande ytor, blanda tre delar vatten med lite ättika. Spraya på det och torka av det med en trasa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar