3 Sätt att hantera hypotyreos

Hypothyroidism är en komplex sjukdom som kräver lite arbete att leva med. Viktförändringar och trötthet är vanliga symptom. Förutom medicinsk behandling finns det andra hjälpmedel. 

Lever med hypothyroidism

Varje år diagnostiseras ett antal personer med hypothyroidism. Detta är en sjukdom som orsakas av ett fel i sköldkörteln, en plötslig förändring där kroppen slutar producera rätt mängd av sköldkörtelhormon. 

Du kommer att uppleva håravfall, viktökning och trötthet. Du sover dåligt och hudförändringar och blir torrare ... Dessutom ändra ditt humör och du kan vara mer ledsen eller apatiska . Vet mindre motivation att ta tag i saker. Förutom den fysiska nedgången är kroppen svullen och vi har fått vikt och det gör oss mer angelägna och deprimerade. Dessa är alla symptom på hypothyroidism, och din läkare måste utföra ett omfattande blodprov.

Den vanligaste medicinen mot detta är levothyroxin. Vissa människor blir bättre, medan andra måste lära sig att leva med denna sjukdom. Men denna förändring i sköldkörteln kan behandlas dagligen, genom att följa en hälsosam livsstil och en hälsosam diet utöver de läkemedel du fått från din läkare. Läs vidare för råd.

5 tips för att klara hypotyreos

Hälsosam kost

 Tack vare detta läkemedel kan vi producera tyroxin och motverka underskottet. Så vad är det bra att äta? Fisk, ägg, fisk och salt med jod (men överdriv inte det!). Tang är också mycket hälsosamma, men bör också ätas i måttliga mängder.

 • är bra för kroppen. Tonfisk, makrill, oljig fisk, linfröolja och valnötter hjälper väl. Se till att du inkluderar dessa i din kost.
 • : Ät massor av grönsaker, såväl som öl för att balansera din sköldkörtelnivå. Spenat, blomkål, vete och mjölkprodukter är bra.
 • : Det finns frukter som kan öka din sköldkörtelnivå, vilket gör att sköldkörteln balanserar sig själv. Citron och apelsinjuice hjälper thyroxiner att sprida sig bättre. vokado är fantastisk och lägger till vitamin . Försök också få dig grapefruktjuice varje morgon.

Örter mot 

 • : Som ingefära? Utmärkt, för att det kommer att hjälpa. Tack vare ingefära kan vi få bättre blodcirkulation och därmed aktivera sköldkörteln. Detta är en stimulerande växt och är rätt för denna typ av sjukdom. I grund och botten kommer bittera växter att hjälpa dig.
 • : Känner du till den här växten? Denna växt används mot biverkningar av hypothyroidism. Det hjälper mot trötthet, vilket ger oss styrka och en bra början på dagen. Tala med din läkare om du tar medicin, eftersom denna ört kan påverka medicinen.
 • n annan växt som är utmärkt för dem som lider av hypothyroidism. Vad gör det? Tja, det förbättrar humör, hjälper ut trötthet, huvudvärk, likgiltighet ... Du kan dricka upp till två koppar om dagen.
 • : Detta kan komma som en överraskning, men cayenen aktiverar kroppen och blodcirkulationen medan den värms upp. Det är möjligt att spruta lite pulver i en kopp kokande vatten. Ta hand om mängden, bara lite är nog. ör väl och drick långsamt.

Psykologiska strategier

Vi vet att hypothyroidism är en sjukdom som kräver tålamod. Många människor övervinnar detta och lever ett bra liv, medan andra måste ta mediciner under längre tid , Ge inte upp hoppet.

Idealiskt bör du titta på detta som ett uthållighetstest. Du kan behöva springa igenom många timmars spel Var medveten om att du måste ändra dina matvanor och eliminera en mängd saker du gillar, såsom socker, vitt mjöl, snabbmat och liknande. I stället behöver du äta mycket grönsaker, dricka mer vätska och träna mer.

Simning är till exempel mycket bra eller du kan gå en halvtimme här. Dans och aerobics Stå upp varje dag och berätta själv att alla åtgärder kommer att vara värda det och du kommer snart att må bättre. Vissa dagar kommer du att känna dig trött, men se dig i spegeln och säga till dig själv att hypothyroidism kan botas. Du kan gå tillbaka till din idealvikt, mår bättre och allt kommer att vara värt det, för att du förtjänar det!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar