30 + Geniala sätt att använda bakpulver

Om du skulle skriva en lista över produkter som du alltid ha ett hus, bör du bakpulver vara högst upp på listan. Denna produkt kan användas för en enorm mängd, och det är lätt att få. Du kan använda den i allt från att städning till duschkräm, samt eliminering av insekter.

atron är ett vitt pulver som upplöses omedelbart vid kontakt med vatten (i synnerhet varmt vatten) och smakar salt och sur. Den kan användas för tusentals saker och är varken giftig eller irriterande för huden, men du bör undvika att få det i ögonen. Vill du lära dig mer om de många applikationerna för läsk? Läs artikeln nedan för mer information.

De mest populära användningsområden av natrium

Lägg till sidan alla rengöringsprodukter som är skadliga för hälsa och miljö, och använda bakpulver i stället både storstädning och duschkräm.

För munhygien

atron kan användas som tandkräm och fungerar bra som ett alternativ till de som du köper i affären. Det är en perfekt blekmedel som ger frisk andedräkt, minskar tandborsten och förhindrar hål. Den kan användas som vanlig tandkräm eller direkt på tandborsten. Om du gurglar en blandning av läsk och vatten blir du av med dålig andedräkt.

Det kan också användas för att rengöra proteser, tandkontroller och tandpetare. landa 2 matskedar soda med en kopp vatten och sätt dem i denna blandning för att göra dem rena. Detta kommer att eliminera dålig andedräkt och lukt.

skönhetsbehandling

atron fungerar som en hemmagjord deodorant tack vare sin förmåga att neutralisera syran i huden och ta bort lukt i armhålorna. Gör mycket vatten och applicera. Om du flakas, gnid en handfull soda i hårbotten och tvätta som vanligt. Upprepa 6 gånger.

n annan lösning är att blanda soda i det schampo du använder. Detta kommer att ge dig jämnare hår, om inte freaking. Du kan också göra en uppfriskande mask för din hud. Fukt ansiktet och applicera ett tunt lager bakpulver. Låt det ta några minuter innan du tar bort det med vatten. Var noga med att undvika ögonen.

Organic rengöring av hemmet

atron deblockering av rör rent silver, avlägsna mögel från en dusch gardin (blandat med tvål och vinäger), rena toaletter (ansökan ytan med några droppar vinäger, låt stå över natten och torka av med en trasa på morgonen), kan användas som en tygmjukgörare (1/4 kopp per tvätt) och avlägsnande av formen eller tvålskum från badrumskakel (upplösa 2 matskedar bakpulver i en halv liter vatten).

Det är bra att rengöra köksredskap, särskilt kastruller och stekpannor med inbrända livsmedel (tillsätt 2 matskedar av bakpulver i tillägg till vanliga diskmedel och låt stå över natten före tvättning som vanligt).Det kan också ta bort märken på väggen och ren möbler (strö lite bakpulver på en svamp eller fuktig trasa), sportartiklar (4 matskedar per liter varmt vatten) för att avlägsna olje- och fettfläckar från mattor (strö och gnidning med en våt pensel) och fräscha upp madrasser.

Tar bort lukter

Förutom att eliminera dålig andedräkt, kan natrium eliminera dålig lukt i kylskåp (placera en öppen låda på en av kylskåpshyllorna). atron kan fräscha upp kuddar (strö över, lämna det och sedan dammsuga eller skaka), skor (stänka insidan), kökshanddukar och dukar (lägg dem i 2 msk bakpulver blandat med 2 dl varmt vatten) och diskmaskiner (ha i hälften kopp per runda).

atron tar också bort lukter i soptunnor , friskar closet (använda samma metod som i köket), bilar (strö över säten och vakuum under 15 minuter), kattsand (täcka botten med bakpulver innan hälla över sanden) och hundsängar (samma teknik som för kuddar).

Skadedjurskontroll

Om du har en myra som äter dina rosor eller invaderar köket, kan du spruta soda längs alla dörrar och fönster. Om din hund upprepade gånger får en löss kan du blanda läsk och salt när du strö över sängen och i hörn där djuret stannar mycket. Lämna det en dag innan du tar bort dammsugaren.

Om du behöver ta bort kackerlackor, blanda en halv soda med en halv bit socker och strö runt runt om i köket.

Slutligen, om trädgården eller krukväxter angripits av svamp eller skadedjur, kan lösa en matsked i en liter vatten och spraya över dina växter. landningen kan också appliceras på bladen med en trasa.

för hälsan hos

atron lindrar symptomen av myggbett eller solbränna (blanda lite bakpulver med vatten och applicera som en kräm), trötta fötter (Mix 3 msk bakpulver i ett bad med varmt vatten och taggig fötter Oppi). Det är effektivt mot halsbränna (drick ett glas varmt vatten med en 1/2 tesked soda).

ADVERT

Lägg till din kommentar