4 Vanligaste typerna av depression

 Det kan orsakas av genetiska faktorer eller helt enkelt för att livet har varit svårt. Sanningen är att möjligheten att lida av depression undrar i de flesta människor.

Vi rekommenderar: Vitaminer och mineraler som bekämpar depression

 vilket innebär att de fortsätter att kämpa mot det varje dag. Är det svårt? Självklart är det, men det betyder inte att det inte finns något hopp. Ännu viktigare, när du har fallit djupt in i en depression, försök dra dig ut.

4 typer av depression

Vissa kan vara bekant endast till en typ av depression, det slag som manifesteras i ett liknande sätt som sorg, men det håller dig från att leva ett normalt liv. Du får inte ur sängen, känner du att du har ingen energi att göra något, och att du använde för att se fram emot att göra nu bara att du känner likgiltig ...

Vad du kanske inte inser är det faktum att det finns många olika typer av depression. tt känna till de vanligaste typerna kan hjälpa dig att svara på det bästa sättet om du eller någon du älskar är lidande av det.

I dagens artikel kommer vi att diskutera de fyra vanligaste typerna av depression.

1. Depression efter förlust

Detta är den vanligaste formen av depression kan ta. är du förlorar någon, antingen på grund av en död eller ett slut på ett förhållande, kan du hamna mitt i ett tillstånd av sorg och tomhet som blir en bottenlös grop av förtvivlan.

Denna typ av depression påverkar vanligtvis människor som är mycket inåtvända, osäkra eller känsliga. Det är mycket svårt att övervinna, och i de flesta fall krävs professionellt stöd.

Läs: Undvik depression med gå

2. ipolär depression

Kanske har du redan hört talas om den bipolära sjukdomen, som kännetecknas av perioder av extrem lycka följt av djup sorg. 

n person som lider av denna typ av depression kan gå igenom många gånger där de inte vill leva längre utan också så många som de är överst i världen. Detta förvirrar människor runt dem eftersom det inte är klart vilket tillstånd som är verkligt och vilket inte är.

 Den lidande vet inte när de kommer att känna sig lyckliga eller ledsna - allt är relativt. tt gå längs en sådan förrädisk tight linje kan skapa en mycket allvarlig depression.

3. Depression från utmattning

Kom ihåg när du var tonåring och kände dig helt utmattad? Du kunde inte fortsätta studera, sporta eller kämpa för att vara bäst i klassen ... 

Samma sak kan också hända på jobbet. är det finns mycket press kan det skapa en psykologisk och fysisk trötthet som leder till en allvarlig depression.

Det är viktigt att ta en paus från loppet, oavsett vilken form det tar. 

4. Depression på grund av åldrande

 Plötsligt inser du hur mycket tid som har gått, vad som bara verkade som ett ögonblick.

Denna typ av depression uppträder vanligen när du är omkring 50 år, vilket är en vändpunkt för många.  och känner dig skyldig att inte utnyttja den tid du har haft eller ångra saker du har gjort tidigare ...

är du börjar titta på dig själv Som äldre, det är när depressionen börjar.

För att undvika denna typ av depression måste du acceptera dina tidigare misstag. 

Depression är en dålig cirkel

 n person som är deprimerad tenderar att isolera och allt som går igenom sina sinnen kommer att vara negativt och bara bli värre med tiden.

Om du lider av bipolär depression eller någon annan typ av depression,  Du kan inte bryta den onda cirkeln på egen hand - var ärlig mot dig själv om detta.

Om du inte söker hjälp, om du låser dig borta från världen, kommer du att förbli i den onda cirkeln av depression. är du har stängt kommer du aldrig att kunna komma ut. Så börja prata och öppna upp för människor du omger dig med.

Om du inte kan göra det, gå direkt till en professionell - 

Med tålamod och tid kommer du att övervinna din depression. Det är svårt och de människor som älskar dig kommer också att lida - det påverkar också dem. Men det finns hopp, även om allt du ser just nu är mörker.ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar