4 Viktiga tips för att ta hand om dina glasögon

 Så mycket tid på din dator kan vara något att skylla, men det finns många möjliga skäl.

Visste du dock att det inte kan vara en orsak till dina synproblem att inte ta hand om dina glasögon? Det är rätt. Genom att hålla linsglasen rena och fria från repor kan du se bättre ut och fokusera på din vision där den är tänkt att gå.

ren glasögon = optimal syn

Det är inte så att din sightedness eller astigmatism reverseras med hjälp av glasögon, men det kommer åtminstone hålla den från vidare utveckling.

Först och främst är det viktigt att hålla glasögonen centrerade och korrekt justerade. att säkerställa maximal kvalitet på din vision, samt förlänga livslängden på dina glasögon. Om ditt recept inte behöver ändras och dina glasögon är i gott skick, behöver du inte ändra dem varje år när du går till ögonlocket.

ftersom nästan alla glasögon är tillverkade av lätta och känsliga material, är det viktigt att vara mycket försiktig med dem.

Läs även detta:

5 tecken på att dina ögon är dåliga 

Detta är den första frågan du borde fråga. I butiken hittar du många märken av flytande rengöringsmedel du sprayar på, som du kan ha i din handväska, på sängen eller på skrivbordet. Dessa kan dock vara kostsamma.

Som ett billigare alternativ,

kanske du vill använda vatten och en neutral tvål Placera dina glasögon under kranen.

 1. Låt vattnet göra glasögonen ljusare.
 2. pplicera lite tvål i dina fingertoppar.
 3. Gnid försiktigt på båda sidor av glasögonen.
 4. Skölj med rent vatten under kranen.
 5. Torka med toalettpapper, en pappershandduk eller en mjuk tvättduk.
 6. Se till att alla metalldelar torkas ordentligt.
 7. 

en mikrofiberduk

 • Ovanstående sprayer
 • Wipes
 • Ultraljuds rengöringsmedel för glasögon
 • Hur rengör jag mina glasögon eller hur?

Om du är på gatan och inte kan gå på ett badrum för att rengöra glasögonen som bara har smuts, använd en trasa. (Vi rekommenderar att du tar med en av dessa). Precis som när du torkar dem efter att du har tvättat dem med vatten, borde du hålla dem väl så att de inte krossas eller blir snedställda.

Om du håller ena sidan och rengör den andra (vanligt sätt), kommer det att lägga för mycket på broen och de kan bryta i två.Om du bär glasögon utan ramar kan glasögonen också brytas. 

rengöra ramen, särskilt de delar som kommer i kontakt med din hud eller hår.

Detta inkluderar bron som berör din näsa och hörsnäckan vilar på öronen. För att bli av med smuts, behöver du tvål och vatten.

ågon gillar att använda en hårtork för att säkerställa att gångjärnen och skruvarna inte rostar eller fastnar. tt sätta på glasögonen på fel sätt kan göra öronstycket kraftigt och även få dem att falla i golvet om du inte är försiktig.

nvänd alltid båda händerna för att sätta på och ta bort glasögonen.

Om du gör det med bara en hand, tryck på gångjärnet på andra sidan. ästa gång du använder dem, kommer de inte att vara lika bra och kan till och med brytas. 

Det finns

3 saker att bära om du bär glasögon:

tt glasögonfall 

Om du släpper den, sitter på den eller lägger den till andra saker i din väska, borde det inte vara några problem med det här.

 Kanske du inte gillar de du ser hos barn eller äldre vuxna. Men de kan hjälpa om du använder glasögonen bara för att läsa (om du inte alltid har dem på).

Det är dock viktigt att komma ihåg att

kan vara lite farligt att gå runt med glasögonen som hänger runt halsen.

är allt kommer omkring kan de stöta på saker eller fastna i något. Det är inte bara bra att rengöra dem när de är smutsiga. n rengöringsduk är också användbar för att förpacka glasögonen när de inte är i deras fall.

Förutom rengöring och transport av dina glasögon ordentligt, finns det några fler tips som hjälper dig att ta hand om dem (oavsett om de är recept eller solglasögon):

Ladda inte dem nedåt nedåt på sidan 999 på skrivbordet eller sängbordet.

Förvara dem

bort från extrem värme,

 • nvänd inte dina kläder för att rengöra linsglasögonen
 • (speciellt jeans eller ull). några månader.
 • 

  ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar