4 Av 10 cancrar kan undvikas

 Du kan göra detta genom att äta hälsosamt, ha en aktiv livsstil, och viktigast: gå till regelbundna läkarundersökningar med din läkare.

40% av cancerfall kan undvikas helt enkelt genom att använda en hälsosam livsstil. 90% kan härdas om det upptäckas i tid och behandlas ordentligt. Därför är det mycket viktigt med grundliga och regelbundna undersökningar. På så sätt kan förändringar upptäckas tidigt och eventuella cancer tumörer kan behandlas.

Vissa tror ...

Många tror att cancer inte kan förebyggas eller undvikas eftersom det är ärftligt eller på grund av miljöfaktorer. Dessa attityder kan innebära att du inte går tillräckligt ofta för undersökningar, vilket leder till en eventuell cancersjukdom för länge utan behandling. Vad du kanske inte vet är att många cancerformer är enskilda orsaker eller vanor, enligt ndreas Ullrich av Världshälsoorganisationens cancerkontroll program i Schweiz.

livsstilsförändringar

Det är därför viktigt att göra förändringar i ditt liv som:

  • sluta röka
  • Inte bo där människor röker
  • Ha en hälsosam diet
  • ibehålla hälsosam vikt
  • Ha en aktiv livsstil
  • Sola inte utan rätt skydd

 n kanadensisk studie visade att det är tillräckligt att dricka en alkoholhaltig dryck per dag under lång tid. Det har också visat sig att 

 Det rekommenderas att MI hålls under 28. 5.

 Innehållet av frukt och grönsaker bör ökas. Det är också viktigt att äta grova kornprodukter och minska intaget av rött kött och salt. 

Observera att vissa virus och bakterier kan göra kroppen förknippad med vissa typer av cancer. Till exempel är humant papillomvirus (HPV) associerat med livmoderhalscancer och helicobacter pylori associerad med gastrisk cancer.

Minns!

 Det kan orsaka en möjlig sjukdom att upptäckas tidigt och behandlingen kan startas innan det är för sent.

Det är också viktigt att tänka positivt, låt inte dina problem skada dig och hålla dig i gott humör.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar