4 Tips för att ta hand om din madrass

 Ibland kan vi inte uppskatta betydelsen av detta grundläggande element i det moderna livet. Det är en plats där vi spenderar mellan 7 och 9 timmar varje dag i våra liv.

Dess fasthet, renhet och välbefinnande är grundläggande för god vila. Det kan också bidra till att säkerställa god hälsa för ryggraden. Dessa faktorer kan också hjälpa oss att hindra allergiska reaktioner.

Vi kan inte glömma att Därför är det nödvändigt att följa en rad åtgärder för att minimera deras närvaro. Detta bidrar också till att garantera en viss hälsa för oss.

I denna artikel kommer vi att förklara vad dessa steg är därför att ibland små förändringar kan ge stora resultat. Och bara kanske kan de även ändra våra liv.

1. God ventilation

Kanske du har hört någon säga att "göra din säng på morgonen är inte bra för din hälsa". Vi behöver ta en djupare titt på vad de säger. nnars kommer vi att falla i en enkel sensualism.

 • Samtidigt som heta och fuktiga miljöer. Om vi ??får våra sängar strax efter att vi står upp, blir det varmt och fuktigt. Detta är allt som krävs för att de ska kunna multiplicera.
 • Det är en bra idé att vänta på 1 eller 2 timmar innan du drar din säng.
 • Det längsta är att ta av sängkläderna. Öppna om möjligt fönstren så att madrassen kan lufta.
 • Det är viktigt att vi släpper in frisk luft i våra hem. På detta sätt kan vi ta hand om våra sängar. Detta hjälper oss också till att bor där kommer att dö.

Minns att även om kvalster kan ha dött, deras exoskelett fortfarande vara där. Dessa mikroskopiska partiklar kan förbli i madrassen. Ibland kan de även orsaka allergiska reaktioner.

På grund av detta finns det en annan strategi vi vill använda.

2. atron att desinficera din madrass

u vet vi att det är klokt att ventilera vår säng varje dag. Det innebär att du lämnar sängen ett tag innan du sköljer sängen.

Den andra viktiga punkten för att behålla en hälsosam madrass är att rengöra den. Detta kan göras en gång i månaden. Här är en enkel lösning att göra detta.

Vad du behöver

 • pparaten
 • 1/2 cup (100 g) 
 • 5 droppar tea tree olja

Hur

ästa del är lätt att utföra och ha bra resultat. Först ta av allt sängkläder. Sedan stöder du madrassen bredvid fönstret.

 • landa läsken med tetreol. Strö sedan denna blandning på madrassen.
 • Om vi ??behöver mer, kan vi göra en kopp med samma belopp. Detta kommer att säkerställa att vi desinficerar vår madrass.

 Kom ihåg att desinficera båda sidorna av madrassen. åda dessa ingredienser är friska och de kommer att lämna en trevlig lukt. Vakuum madrassen när den har desinficerats.

3. Vänd madrassen regelbundet.

Du vet redan detta. Vi kan dock alla glömma saker från tid till annan. tt vrida vår madrass hjälper till att hålla det från att deformeras.

 • 
 • Kom också ihåg att vända madrassen. Det innebär att vi ska byta ut den del där vi ligger med fötterna med den del vi ligger med våra huvuden.

Vi bör också komma ihåg att sängen inte sitter i. Ibland sitter vi i sängen i timmar med en dator eller en bok.

Sådana aktiviteter kan få oss att deformera vår madrass.

4. Skydd med gott ark

lla madrasser ger en bra grund. Med detta sagt, Detta garanterar en renare yta och bättre sömn.

 • Det kan fungera som en barriär mellan madrassen och andra saker som svettning.
 • Vi kan tvätta en säng som vi gör 
 • Till exempel är de gjorda av bomull mycket bra.

vslutningsvis visste du förmodligen redan de flesta av dessa tips. Vi måste medvetet försöka hålla våra madrasser i gott skick. Genom att göra detta kan vi hålla ett gott humör och ha mer energi.

Din rygg kommer att tacka dig. Och om du lider av allergier, kan detta råd också vara en stor hjälp. Låt oss uttrycka det i praktiken!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar