5 Orsaker till nattsvettningar som vi måste uppmärksamma det

attsvett är normalt när temperaturen och lufttrycket är höga. Om dessa faktorer inte är närvarande kan överdriven svettning på natten vara ett symptom på något vi måste hitta orsaken till.

Tro det eller inte, men Ibland upplever vi detta eftersom vi bara blir bättre från förkylning eller om vi har en liten infektion. Dessutom är nattsvett något som du ofta upplever i klimakteriet.

Det är fortfarande nödvändigt att vi diagnostiserar orsaken till detta tillstånd korrekt. Intressant finns det en organisation som heter som genomför studier för att öka medvetenheten om denna fråga.

Även om inte alla som upplever nattliga svettningar lider av hyperhidros sker I många fall har orsaken till överdriven svettning sömnlöshet, stress eller ångest som orsakas av att man inte fått en god natts sömn.

I andra fall kan Dessa sjukdomar måste behandlas. edan kommer vi att berätta mer om 5 faktorer som kan leda till överdriven svettning.

1. attsvett och biverkningar av vissa läkemedel

Överdriven svettning på natten kan faktiskt vara en bieffekt av någon typ av medicin.

psykiatriska avdelningen vid University of Pennsylvania som 

 • Denna biverkning visas dock inte hos alla patienter. Faktum är att endast 14-20% av patienterna uppvisade en ökning av svår svettning under natten. är vi säger "överdriven" menar vi att patientens pyjamas och sängkläder blötläggs på grund av deras svettning.
 • Likaså kan även för mycket läkemedel för att behandla smärta eller leda till denna bieffekt.

Tveka inte att tala med din läkare om några symtom eller biverkningar som är förknippade med vissa läkemedel du tar.

2. Hyperthyroidism

Detta är utan tvekan den vanliga orsaken till nattsvett.

hyperthyroidism orsakar andra mer tydliga symtom som trötthet, viktökning, kapillär skörhet och förändringar i kroppstemperatur, , som är ganska vanligt.

Det finns också symtom som är enklare att upptäcka än nattsvett när man diagnostiserar detta tillstånd.

 • Vi bör komma ihåg att när upplever en förändring i samband med hormonet tyroxin, kommer detta att påverka vår ämnesomsättning.n av de viktigaste konsekvenserna av detta är värmeintolerans och överdriven svettning.
 • Dessutom kan vi också uppleva hjärtklappning när vi är i sängen, ringer i öronen och episoder av sömnlöshet.

3. Hodgkins lymfom eller on-Hodgkins lymfom

I början av artikeln pratade vi att 

 • Hodgkins lymfom och icke-Hodgkins lymfom är exempel på sådana allvarliga sjukdomar. Dessa sjukdomar är en typ av cancer som börjar i lymfocyterna, som är en grundläggande del av 
 • Överdriven svettning, som är vanlig vid sådana tillstånd, kan påverka lymfsystemet. Detta system består av lymfsvävnad, lymfsystem eller mjälte.
 • Vanligtvis är de huvudsakliga symptomen patienter med Hodgkins lymfom eller on-Hodgkins lymfom ofta upplevda 

Det är dock värt att komma ihåg att det här är en typ av onkologisk sjukdom som svarar väl på behandlingen och har en hög förväntad livslängd.

4. Hypoglykemixempelvis upplever patienter med typ 1 ofta frekventa episoder av överdriven svettning på natten. Detta beror på att det kan finnas en obalans i glukosnivåerna.

Om detta händer har det en speciell anledning: Som en konsekvens börjar kroppen att svettas överdriven för att balansera denna interna förändring.

5. Visst upprörd eller dålig matsmältning

Följande situation har säkert hänt dig innan du äter för mycket eller får dig något som gör att du blir sjuk. Så, på något ställe under natten vaknar du av obehag och du är helt genomvattnad.

 • Ovanstående beskrivning är ett sätt för vår kropp att reagera på en obalans, ett hot eller en intern förändring.
 • Dessutom måste vi också beakta att 
 • Du kan känna dig trött, upplever bröstsmärta och har svårt att andas när du lider av denna sjukdom. Om du faktiskt har dessa symtom och ofta upplever dem, gå till en specialist.
 • Så snart sjukdomen diagnostiseras kan den behandlas så att du kan återvända till ett liv utan detta problem.

Sammanfattningsvis: normalisera aldrig denna typ av symtom. 

Gå till din läkare och förklara för honom eller henne hur du känner och vad som händer med dig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar