5 Olika känslomässiga vampyrer

"De är ute maskerats som vanliga människor tills deras interna behov gör dem rovdjur. ."

De har makten inte bara för att irritera dig utan också att hypnotisera dig för att lama dina tankar med falska löften tills du blir fast i deras magi. 

motionella vampyrer är varma och vänliga grannar när de möter dig, men bakom ryggen sprider de rykten.

I början kan de verka bättre än andra människor. De är positiva och charmiga. Du gillar dem, du litar på dem och du förväntar dig mer av dem än från andra människor.

. Du bjuder in dem i ditt liv, och det är sällsynt att man blir medveten om problemen förrän de har försvunnit, så att du känner tom plånbok är tom, eller kanske ditt hjärta är bruten. Även då du undrar: "Var det dem eller mig var det dem de känslomässiga vampyrer?.."Precis som andra relationer som vi utvecklar hela livet, . Och om vi matar dem med sorg, avund, klagande eller konstant ilska, kommer vi att skapa ohälsosamma förbindelser.

lla vet att dessa är faktorer som kan vara mycket skadligt för oss, skapa drama av enorma dimensioner som angriper vår känslomässiga balans.

"Det finns människor som, avsiktligt eller inte, kan få oss att känna sig deprimerad, överväldigad, arg eller också kan förgöra oss känslomässigt."

Sanningen är att utan effektiva självförsvar strategier för att hålla dem i schack, blir vi en lämplig skålen för emotionella manipulatorer , vilket innebär att vi i slutändan utveckla en ohälsosam beteenden och symtom (överätande, isolera dig själv, humörsvängningar, ständigt trött, etc.).

De har kallats många olika namn: giftiga människor, känslomässiga vampyrer, rovdjur, parasiter, etc. Men vad de kallas, och även om denna klassificering har en vetenskaplig grund, är det finns människor som är ansträngande och vilket gör att vi faller i ett tillstånd av känslomässigt sammanbrott som vi finner svårt att bära.

"De är inte riktigt dålig, men deras omogenhet låter dem agera utan att tänka om deras handlingar är bra eller dåliga." 

edan vi definierar , som suger vår energi som vampyrer och jagar oss som en rovdjur.

1. Den passiva-aggressiva

.De uttrycker sin ilska med ett leende eller med stor oro, men alltid med en återhållsamhet som är ansträngande.

De flesta av oss har använt den här tekniken någon gång, men dessa människor missbrukar det och får oss att förlora oss.

Det bästa självförsvaret är att konfrontera sitt beteende och fullständigt behålla vår övertygelse, genom att skapa gränser och följa dem. 

2. Den narcissistiska

De tror att de är i mitten av universum. De är självcentrerad, förtrollad och hungrig på beundran och uppmärksamhet

. De kan visa sig vara kloka och älskvärda människor tills de känner att deras guru-status eller intellektuell myndighet hotas. De kan fungera som entusiastiska och kreativa människor så länge målen är desamma. Men när dina behov är oförenliga kommer de med sina höga tänder.

ftersom deras motto är "jag först" kommer det att vara arg på dem eller uttrycka våra behov på ett offensivt sätt, vilket inte påverkar dem. ftersom de vanligen saknar empati kan de ha problem med att förstå villkorslös kärlek bortom sig själva. De är alltid första, och när det inte är fallet skapar de konflikter.

Således är det bästa självförsvaret att njuta av sina goda egenskaper, men har realistiska förväntningar när det gäller dem. Under tiden tillåter du inte att bryta dig eller känna dig underlägsen;

Förstå att deras narcissism är ditt behov 

samarbete när det gäller eget intresse  3. The ngry

Denna vampyr använder sin tid för att anklaga, attackera, förnedra, kritisera och skapa konflikter.

De litar på ilska, de håller tillbaka och straffar ofta människor. De kan krossa dig i tusentals bitar med sina sinnen. Det bästa självförsvaret är att skydda ditt självförtroende så att ditt sinne inte får dig att förlora dig.

Ta tid, ta en paus och andas djupt  På så sätt kan du avväpna den här personen, vilket påminner honom om vikten av att uppskatta dig och din åsikt om saken.

"Dessa människor lider av sina attacker. tt hantera sina attacker på ett lugnt sätt hjälper oss att känna dem."

4. Martyrs

Martyrerna är kungar och drottningar av drama.

De finns överallt. De vet hur man får dig att känna dig dålig om någonting. De trycker fortfarande på otrygga knappar och gnuggar saltet i dina sår. Det bästa självförsvaret är att avvisa tanken att vi alltid måste vara fullkomliga och ansvariga.

lla har fel. Men när du känner dig skyldig i något, är det bäst att gå någon annanstans, tänk på vad som gör ont och gråter om det behövs. Du kan också svara på deras attack med ett positivt uttalande enligt följande: "Jag förstår din synvinkel, men när du säger __, gör jag ont i det.Jag skulle uppskatta om du skulle sluta säga det. "

5. svartsjuk och skvaller

Detta är den nyfikna människor,

de som vill prata om andra bakom ryggen och sprida skadliga rykten  den bästa självförsvar är att inte oroa sig för vad den här personen säger om dig och inte ta deras skvaller personligen.

Korrekt hållning är att stå upp för sig själva och ignorera dem. å andra sidan, om vi är i en grupp, och de börjar prata om någon, är det bäst att byta ämne och aldrig dela skvaller på.

men

är det lämpligt att göra det klart att du vet vad de gör och att du inte gillar det. Vi kan vända sig till dem och säga något i stil med "Dina kommentarer är sårande. Hur skulle du känna om jag berättade om det? Sluta prata om mig. " Identifiera de människor som ger dig känslomässig smärta,

 " Ge dig själv en bit från de komplexa människor, så att du förbättrar din hälsa. "

Huvudkälla:" motional Vampires "av lbert J. ernstein

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar