5 Tidiga tecken på fibromyalgi varnings

Fibromyalgi är en sjukdom som är erkänd av alla medicinska organisationer (och sedan 1992 World). Spridningen av denna sjukdom är 

Idag fibromyalgi är en utmaning för både vetenskap och medicin, eftersom den kliniska profilen och symptomen kan vara mycket bred, från kronisk muskuloskeletal smärta, colon irritabile, en överaktiv blåsa, sömnstörningar, bruxism ...

känslighet för smärta och störningar i humör, som denna kroniska tillstånd som orsakar, är två av de vanligaste verkligheten, tillsammans med begränsningar i det dagliga livet, eftersom patienter måste möta.

deras lidande kan lamslå dem, vilket är varför det är för patienter så att de kan återställa deras livskvalitet.

Som alltid när man har att göra med kroniska sjukdomar, är det viktigt att ha så mycket information som möjligt, och att vara en del av ett supportteam som hjälper dig att prova olika behandlingar tills du uppnår bästa möjliga resultat.

I dagens artikel kommer vi att bjuda in dig att lära sig om fem tidiga tecken på fibromyalgi varnings som det kan vara bra att komma ihåg.

Fibromyalgi: de tidiga symptomen

Låt oss börja med tanke på något viktigt. I genomsnitt tar det lång tid innan en person som har fibromyalgi få korrekt diagnos, och det är på grund av de olika symtom som de har.

är det vanligt att gå till en massa olika läkare och specialister tills du slutligen komma fram till rätt diagnos. Till exempel kan du höra mer om reumatiska eller artrit sjukdomar.

Fibromyalgi är emellertid mycket bredare än det.

Läs också: 

eurologists har funnit att fibromyalgi faktiskt inte en reumatisk sjukdom, men 

Det är därför du måste följa följande symtom, och om de är långlivade eller i kombination med andra problem, är det dags att besöka en bra specialist.

benbildning

benbildning, eller 

 • Denna känsla av förlamning sker oftast på morgonen, och är en av de tidigaste symtomen vid fibromyalgi.
 • är du har suttit eller legat ned under en längre tid, 
 • Du kan också uppleva detta symptom när du förändrar temperatur eller luftfuktighet.

tt exempel kan vara i ett rum med luftkonditionering.är du går ut och märker skillnaden i temperatur kommer du att uppleva huvudvärk och stelhet i musklerna i nacken eller axlarna.

Sömnstörningar

Trots att de får tillräckligt med sömn, patienter som lider av fibromyalgi vaknar och fortfarande känner dig trött, som om de bara hade sovit ett par timmar.

Läs 

Flera studier i detta ämne tyder på att under den djupaste sömnfasen (delta sömn) kan uppleva störningar i hjärnvågor som inducerar lugn.

Det betyder därför att 

Small kognitiv nedsättning

Personer med fibromyalgi rapporterar ofta att de första symptomen de märkte var 

 • Dessa problem är kända som "fibro-dimma", och de kännetecknas av små fel i minnet eller problem med att ta på flera saker samtidigt.
 • Det är viktigt att notera att dessa symptom kan också vara associerade med stress, så om du försöker att avgöra om det kan vara fibromyalgi, är det bäst att vara uppmärksam på andra mer definitiva symptom (ledvärk, trötthet, etc.).

Magbesvär

Många människor som har fibromyalgi upplever olika matsmältningsproblem som manifesterar tidigt med följande symtom:

 • buksmärta, eller diarré
 • Irritable owel Syndrome
 • Problem smälta eller svälja mat. säga ibland fibromyalgi orsakar problem i musklerna i matstrupen

Myofascial Pain Syndrome

Myofascial smärtsyndrom är en neuromuskulär tillstånd där mycket smärtsamma fläckar (kända som triggningspunkter) är utformade och fördelade runt muskel eller bindväv .

 • Om du upplever smärtsamma upprepade rörelser som finns på oväntade platser kan det vara en indikation på detta tillstånd.
 • Ibland bär bara en tung axelväska svåra smärta i nacke, axel och till och med armbågen. Detta är något att tänka på.

Läs om de 

Minns att med ett brett spektrum av symptom.

Men vissa symtom som är mer vanligt, och vi uppmuntrar dig att söka hjälp om någon av dem vi beskrivit i dag är långlivade och påverkar din livskvalitet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar