5 Läkande växter du kan växa hemma

Det spelar ingen roll om du bor i ett litet hus eller lägenhet. tt odla dina egna helande växter hemma är alltid värt ansträngningen. Du behöver bara några  loe vera, mint, kamomill ... lla dessa växter hjälper dig och dina barn. Det är fantastiskt att se dem växa!

Medicinalväxter du kan växa hemma

Med din egen liten trädgård med läkemedel, läkande växter hemma är nästan som att ha en liten apotek som du kan dra nytta av när som helst.  aturen är vis och fantastiskt! Så varför inte ha ditt eget lilla urval av medicinska växter hemma? Det är värt det och märker de vanligaste typerna av helande växter som du enkelt kan växa hemma i en blomkruka.

1. loe vera

loe vera kräver inte överdriven behandling. Du borde placera den i blomkruven  till exempel på balkongen. . Det tenderar att vara ganska bördig. Dess köttiga löv är näring med vatten, enzymer och rik på aminosyror som kan regenerera skadad hud. Du kan enkelt extrahera  genom att klippa bladen. Om du har stående hem, se alltid till att  Fyll den med vanlig jord gjord av 50% torvmossa. Sätt stenar på botten för dränering (storleken på två fingertoppar). Det är viktigt att det alltid har mycket direkt solljus och att den är skyddad från kallt under vintern.

2. Mynt

Vem kan motstå ett gott mynt te på eftermiddagen? Det är bra för magont och kan användas som en toner med lugnande effekter. Du kan också kombinera den med en annan typ av växt för att göra te och infusioner. Det är en naturlig lösning som du kommer att älska! Du kan också använda den för att dekorera desserter eller måltider. Men hur kommer du att växa? Det är väldigt enkelt och kan planteras när som helst på året.  Hitta en lerkruka, sett i lika delar av jord- och torvmossar, och glöm inte stenbasen för dränering. Mynt föredrar halv solljus, så exponera det inte för direkt solljus.

3. Salvie

Vet du vad ordet "salvia" betyder? "För att vara i god hälsa". För att dra nytta av , bör du leta efter lera och se till att du alltid har en god dränering i botten. Sage behöver också en hel del solljus, vilket är varför det kommer att vara perfekt för att uttrycka det på balkongen eller i hörnet av huset där det alltid är soligt.nläggningen har  Sage kan också hjälpa vårt matsmältningssystem och minska inflammation eller huvudvärk.

4. Persilja

Persilja är  Den rensar njurar, hjälper till att bli av med dålig andedräkt, skyddar immunsystemet och innehåller även bra järnnivåer . Det är bra att äta en tesked av denna växt varje dag. Men hur växer det? Det är väldigt enkelt. . fter dessa timmar kan du lägga den i skuggan. Du behöver en kruka med lite jord, lite mos och en bas av sten. ackdelen är att det tar lång tid innan det växer så att du inte får glömma att vattna det även om du tror att det aldrig kommer att växa! Det kommer att ta ett par månader, men det kommer att växa. Kom ihåg att persiljan alltid har mycket mer smak än de från butiken.

5. Kamille

Kamille är en medicinsk växt som alla borde ha hemma. Det hjälper dig att slappna av, få bättre sömn, minska ångest och reglera hjärtproblem. Det är värt att ha det tillgängligt hela tiden. Hur växer det? Mycket lätt.  Du behöver lite mörk jord, en liten sand, så att vattnet kan dränera väl. Du måste placera den på en plats där den är solig men inte för mycket, och absolut inte i direkt solljus. Kom ihåg att du behöver blommor för att göra en camilla. Därför måste du vänta på att kronbladen är helt öppna innan du väljer dem . Var försiktig så att du inte drar ut roten.

Vi uppmuntrar dig att odla dessa läkemedel och läkande växter hemma med dina barn så att du kan njuta av de hälsosamma fördelarna!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar