5 Föga kända symptom på diabetes

Diabetes är en sjukdom som uppstår när glukosnivå eller blodglukosnivån i blodet är för hög, vilket kan orsaka skador på ögon,  och nerver i vissa fall.

 som törst, domningar i händer eller fötter, oförklarlig viktminskning och täta urinträngningar.

Idag vill vi prata med dig om några av de mindre kända symtomen på diabetes. Om du har ett eller flera av dessa symtom måste du omedelbart följa och kontakta din läkare.

Hudirritation

n av de mindre kända symptom på diabetes visas när blodglukos överskrider friska värden, vilket leder till torr, kliande hud.

 Så om din hud är irriterad eller kliande, se till att den inte orsakas av vädret. Om inte, kontrollera blodsockret.

Diabetes påverkar blodcirkulationen, och extremiteterna är där denna hudirritation vanligtvis uppstår.

Se också: 

mjäll eller torr hårbotten

Många kunde aldrig föreställa sig att det kan vara ett symptom på diabetes. är du har överskott av socker i ditt blod, försöker din kropp vanligtvis att eliminera det i urinen.

Men Genom att avlägsna överskott av vätska från kroppen börjar vissa områden uppleva effekten av uttorkning. Detta orsakar skållning i hårbotten, vilket är både obekväma och irriterande.

Det kan också leda till seborisk eksem, ofta kallad mjäll. ftersom huden är den största kroppen i kroppen kan den sprida sig till hela hårbotten.

Dessutom, inflammation i detta område för att underlätta goda förutsättningar för tillväxt av svampen Malassezia , vilket orsakar 

snabbt kan sprida Denna mikroorganism matning av hårbotten oljor, och inom några dagar, manifesterad som de visste vita flingor.

Snarkning

Detta symptom kan överraska dig lite. ndningsbesvär under sömn kan öka blodsockernivån. 

Även om det kan vara irriterande, är det bäst att undvika detta symptom på grund av det faktum att det kan ge upphov till att frigöra stresshormoner under sömn, vilket ökar blod socker i blodet signifikant.

Det är viktigt att behandla och förebygga utbrott av diabetes.

 är associerad med ett antal sjukdomar som du kanske tycker har inget att göra med diabetes.

Men  när den orsakas av störningar i normal andning eftersom muskeln som drar samman luftvägarna att ingå avtal slappnar av.

Snarkning gör det svårt för syre att komma in i lungorna, som 

Hörselfrågor

Visste du att hörselnedsättning kan vara ett tecken på diabetes?

Om du märker att du ständigt måste volymen på TV: n, eftersom det är svårt för dig att höra eller om du måste fråga andra om att repetera saker ofta, berätta det för din läkare.

Mer  har visat att hörselnedsättning kan vara ett tecken på diabetes.

De med förhöjda blodsockernivån är mer benägna att få hörselproblem än de med hälsosamma blodsockernivåer.

Detta beror på att  vilket försvagar deras funktion.

Vi rekommenderar: 

Ändringar i synen

Diabetes producerar förändringar i kroppsvätska och detta kan påverka din syn. Detta är ett mycket vanligt symptom. Faktum är att vissa patienter kan börja se bättre innan de diagnostiseras med sjukdomen.

 är detta händer är förbättringen inte permanent. är blodsockernivån är stabiliserad måste patienten ha korrigeringslinser.

Men oroa dig inte, det här är inte detsamma som diabetisk retinopati. Diabetisk retinopati uppträder när blodkärlen bakom ögat blockeras.

I de tidiga stadierna av diabetes kan ögonen inte fokusera på att  är för hög.

Detta kan leda till förändringar i ögonen, men det betyder inte att du kommer att förlora din syn på diabetes.Om du märker några av dessa förändringar i din kropp, inklusive de vanligaste symptomen, kontakta en specialist för korrekt diagnos och behandling.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar