5 Misstag vi gör mot våra barn

Vi önskar att alla ska vara perfekta mödrar och fäder. tt ett barn till världen för med sig ett stort ansvar, och det är normalt att ibland vara besatt med att vara en Supermum, läst otaliga böcker och artiklar om föräldraskap och få barn som är inblandade i en mängd olika fritidsaktiviteter med tanken att de är det bästa, smartaste och mest framgångsrika.

Men vi måste också komma ihåg att barnen aldrig bad dig vara den bästa mamma i världen. Vad varje barn behöver är att du är med dem, gör dem lyckliga och hjälper dem säkert att mogna och gör sig redo att fatta sina egna beslut och välja sina egna vägar. 

Det är också viktigt att komma ihåg de misstag som vi ibland gör när vi odlar våra barn. Dessa är misstag som inte bör ignoreras. Utforska dem med oss!

Vanligt föräldrafel

1. Lyssna inte på ditt barn

Vi vet det. arn spenderar dagen genom att ställa frågor, berätta saker och hitta kreativa uttalanden som vi inte alltid förstår. 

Om du inte är medveten om dem, eller tala om för dem att du är upptagen eller inte har tid, kommer dagen komma när ditt barn slutar att berätta saker och föredrar att stänga sitt rum framför datorskärmen.

2. tt straffa dem för alla de gör fel

arn behöver gränser för att förstå vad som är rätt och vad som är fel och vad som förväntas av dem. Men för att växa och utveckla är det både viktigt och oundvikligt för barn att göra misstag och att ibland uppträda dåligt och reagera felaktigt.

är vi odlar våra barn lär vi oss det igen en straff, en lektion bör läras.  Om de misslyckas i ett ämne, fråga dem vad som hände. Om de slår ett barn i skolan, förklara att åtgärden inte är rätt, men fråga också vad som gjorde dem att uppträda så.

 Så glöm inte att markera allt de gör rätt och styra dem genom misstagen.

3. Göra saker för dem

De spenderar länge på att sticka sina skor och lösa mattor. Om inget ändras, ge det lite tid. Oroa dig inte om syskon eller andra barn avslutar sitt arbete tidigare. 

Om vi ??alltid gör saker för dem att göra sina liv enklare, begår vi ett av de värsta misstag som föräldrar.  Så ge dem tid och ansvar varje dag så att de kan lära sig om styrka och engagemang. är de uppnår saker själva, kommer de att känna sig stolta.

4. Förvänta ditt barn att svara på dina förväntningar

Är din son en introvert? Gillar han saker du inte förstår? Är han mer oberoende än du vill att han ska vara? 

Varje barn har sin egen personlighet och det är något vi behöver förstå från början. Det är bra för dem att ha sina egna idéer. Detta kommer att styra dem i världen och hjälpa dem att vara lyckliga.

arnens uppfostran betyder inte att man uppför identiska barn med små tankar som alla tycker lika. Hjälp ditt barn att hitta sin egen väg och bli en mogen person med sin egen personlighet och sitt sätt att leva.

5. tt jämföra dem med andra barn

 Det finns mödrar och fäder som helt ignorerar konsekvenserna säger saker framför sina barn som:

"Min son är inte så smart som din. Vad kommer han att vara när han växer upp? " eller " Min äldste son är mycket mer blyg än den yngste, och det är därför han inte har några vänner. Den andra å andra sidan går bra och ger mig aldrig några problem. "

Vi måste ta hand om vad vi säger, för barn förstår mer än vi kanske tror. På lång sikt kan detta vara traumatiskt för dem. tt jämföra dem med andra kommer att låta dem fortsätta med en känsla av subtilitet och låg självkänsla , vilket kan skada deras känslomässiga mognad.

Jämför aldrig dina barn med varandra eller andra barn.  Älska dem lika mycket och odla mognad, ansvarsansvar och självkänsla för att höja dem för att bli lyckliga människor.

Det sätt som vi uppfödar våra barn är väldigt viktigt, så gör inte de misstag vi har gått igenom i den här artikeln.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar