5 Misstag du gör som leder till sömnlöshet

Hur många gånger i månaden har du problem med att sova? Är återkommande sömnlöshet ett problem i ditt liv?  Om ja, det är dags att börja göra något åt ??det.

tt få djup och avslappnad sömn förbättrar livskvaliteten och ger dig den energi du behöver för att komma igenom hela dagen. Men ibland är det lätt att göra misstag, vet vi inte om, men det gör hjärnan och kroppen ivrigt, och detta kommer att hålla dig från att få tillräcklig vila på natten.

I dagens artikel kommer vi att bjuda in dig att lära dig mer om några av de dåliga vanorna som kan leda till sömnlöshet.  1. Jag måste sova, jag måste sova ...

Detta är ett mycket vanligt fenomen, och det är något att tänka på. Vi börjar med att ge dig ett enkelt exempel så kommer du att förstå vad vi menar: du kommer hem sent från jobbet, och du har skapat en lista över otaliga saker du måste få gjort innan dagen är slut. är du är klar med allt, inser du plötsligt att det har blivit mycket sent.

Du går till sängs och blunda medan du säger till dig själv: "

jag somna direkt, annars skulle jag inte kommer att få tillräckligt med vila för att klara dagen i morgon  Din hjärna måste kunna "slappna av" och slappna av i minst två timmar innan du lägger dig. tt fokusera din uppmärksamhet på en sak kan öka din stressnivå, vilket gör att du inte kan slappna av.

Vad är lösningen? Försök att inte göra något som orsakar bekymmer innan du somnar. Sluta göra dina läxor två timmar innan du lägger dig och läs sedan en bra bok för att distrahera ditt sinne. Sömn kommer naturligt.

2. Oregelbundna scheman kan orsaka sömnlöshet

Din kropp behöver rutiner och vanor, sätt att hjälpa den reglera sina grundläggande behov som att äta och sömncykler. Vad betyder det?

Du kan inte gå och lägga dig klockan 22:00 idag och 02:00 i morgon. Försök att hålla sig till ett mönster och ett stabilt schema. Idealiskt kan du äta middag två timmar innan du lägger dig, vilket ger din kropp tid att smälta maten. Det här är också den tid då din hjärna måste börja vila och du kan också få dina muskler att koppla av med en varm dusch. Det är alltid bäst att gå och lägga sig mellan 22:30 och 23:00, men det gör inte ont om du är lite längre ibland.

3. lektronisk utrustning

lla gör det här. Finns det något sätt att undvika det? Hur kan du undvika att kontrollera e-postmeddelanden, titta på Facebook och Instagram, skicka några textmeddelanden eller titta på en film eller tv-serie?Det är mycket vanligt. Men du bör också vara medveten om att de skärmar av elektroniska apparater

över stimulerar hjärnan  TV: n kommer inte att skapa så många problem med sömn som en mobiltelefon, surfplatta eller dator, till exempel. Varför inte? Vanligtvis sitter du längre bort från TV: n, så hjärnan blir inte så stimulerad. Hursomhelst, det bästa sättet att undvika sömnlöshet till

stänga av alla dina enheter och plocka upp en bok (ja, en bok!) ller en tidskrift. 

Många kommer hem och är mycket hungrig efter en lång dag på jobbet och de alltid väljer middagar som tar lång tid för magen att smälta.

Du kanske tänker på detta som den sista delen av dagen,  Försök att skapa enklare middagar som har någon protein, men också är lätta att smälta och fettfri. Soppa, ångad grönsaker, fisk rik på omega-3 fettsyror och te är alltid bra val.

Se upp för färdiga rätter:

Vi vet alla att det är enkelt och snabbt att förbereda när du kommer hem och inte lust att laga mat, men de brukar innehålla stora mängder konserveringsmedel och raffinerade ingredienser som gör dem fiender för din hälsa och de vill bara förvärra din sömnlöshet. 5. Den oro i huvudet

Stress och ångest som bygger upp under dagen tenderar att dyka upp, särskilt på kvällen, när du ligger i sängen och plötsligt du är omgiven av tystnad. Det här är när din inre röst kommer över till

påminna er om alla dina bekymmer.  Hantering av stress är komplicerat och inte alltid lika lätt. Men det är viktigt att prioritera och att du ser till att dina problem är inte det viktigaste i ditt liv.

Get loss, ta ett djupt andetag och gå till sängs utan moln i huvudet,  Sätt dessa tips i praktiken och i slutändan kommer du att övervinna sömnlöshet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar