5 Skäl klåda i underlivet

Klåda i buken är ett vanligt problem, och det finns ett antal olika faktorer som kan orsaka klåda.

Oavsett orsak är faktumet att det är ett mycket obehagligt tillstånd som kan orsaka oro och ångest, särskilt när andra symtom ingår.

Det är viktigt att alla kvinnor är medvetna om de symptom som uppstår i denna del av kroppen eftersom det kan vara en infektion eller sjukdom. Innan du blir panik är det dock bäst att ta en tur till gynekologen för att ge den korrekta diagnosen och eventuellt få behandling.

För det mesta är något ganska ofarligt när dessa symtom uppstår, men i vissa fall kan det vara något mer allvarligt.

I denna artikel går vi igenom fem olika orsaker till klåda i buken och ger dig några tips för helt naturliga behandlingar. Kolla in dessa fem skäl för att få reda på om någon av dessa kan gälla dig!

1. Höftinfektion

tt normalt pH i vagina är ungefär 4, 7 eller mindre, det är ganska surt. De hälsosamma bakterier kallas laktobaciller är ansvarig för att upprätthålla den rätta pH-balansen som håller svampar och andra mikroorganismer i schack och hindra dem från att utvecklas i dessa varma, fuktiga miljö.

Det finns tyvärr många faktorer som kan förändra den naturliga pH-balansen i det vaginala området, vilket leder till infektion eller spridning av svampar.

esultatet är vanligtvis en vit eller gulaktig urladdning åtföljd av en brödliknande lukt och konstant kli.

För att återställa de goda bakterierna i slidan, är det bäst att äta probiotiska livsmedel som yoghurt regelbundet.

Om kliarna är mycket starka, försök skölja området med lite ättika utspädd i vatten.

2. Vulvit

vulvit, även kallad vaginal är en term som hänvisar till irritation av vulva (externa genitalier), ett tillstånd som uppstår vid användning av starka tvålar och krämer i buken.

n annan möjlig orsak är användningen av doppapper som torkar ut eller parfym / deodorant som irriterar området. Problemet kan också uppstå om du spenderar för mycket tid i fuktigt träningsdräkt eller badkläder.

För att undvika skadliga effekter är det en bra idé att tvätta buken med varmt vatten och en mild tvål som hjälper till att upprätthålla din naturliga pH-balans. Undvik att använda deodoranter eller pulver som marknadsförs för den här delen av kroppen.

3. akning

rakning och andra hårborttagningsmedel kan utlösa en allergisk reaktion i den känsliga huden runt slidan, så det är inte förvånande att du kan välja allt från en svag till lite mer svår klåda efter rakning.

För att undvika detta problem bör du använda en salva för att lugna irritationen och försöka raka bara en gång i sekund till tredje veckan.

4. Sexuellt överförbara sjukdomar

Var inte panik! I några få fall är orsaken till klåda i buken att du har haft en sexuellt överförbar sjukdom. De flesta av dessa sjukdomar har några eller inga symtom i början och sedan märker du vanligtvis smärta eller ovanlig urladdning, inte klåda.

Det finns dock några sexuellt överförbara sjukdomar som har klåda som ett tidigt symptom.

Om du märker en obehaglig ficka / klåda och små röda kliande svängningar i området, kan det vara herpes som är en av de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomarna idag. Detta tillstånd har sällan allvarliga konsekvenser, men det är viktigt att behandla det så att det inte blir kroniskt.

5. Hudsjukdomar

Hudsjukdomar som psoriasis och eksem kan också orsaka klåda i buken.

Dessa påverkar vanligtvis olika delar av huden, så det är viktigt att ta reda på om det är klåda som kommer ifrån. I detta fall ska du kontakta din läkare för korrekt och effektiv behandling.

är psoriasis påverkar buken, kan applicering av en mild kortikosteroid i kombination med en fuktkräm hjälpa otroligt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar