5 Skäl till varför magnesium bidrar till att förbättra din mentala kapacitet

 är det viktiga näringsämnet som alla pratar om. Visste du till exempel att det kunde hjälpa till att förbättra din mentala kapacitet? Detta multifunktionsmineral verkar vara nyckeln till vårt välbefinnande.

Detta är inte en överdrift eftersom magnesium har en oersättlig betydelse för den stora majoriteten av mänskliga biokemiska reaktioner i människokroppen. Tack vare detta mineral utför din kropp 300 enzymatiska processer, inklusive något speciellt: energiproduktion.

Vad sägs om att vi berättade att detta mineral är också nyckeln till ditt välbefinnande? Detta är utan tvekan en intressant bit av information som är verkligen värt att nämna: Patienter med stor depression har till exempel gynnats särskilt av magnesiumbaserade kosttillskott. Även de som lider av

ångest

, humörstörningar, kramper, ataxi eller psykos episoder sett att deras livskvalitet ökar till den punkt där de ökar sannolikheten för återhämtning. hur magnesium kan förbättra din mentala hälsa.

Och hur det till och med ökar ditt välbefinnande och din mentala förmåga. 1. Magnesium förbättrar ditt minne

ågot som vi läser mycket ofta är att hälften av befolkningen i industriländerna inte äter minst magnesium krävs.

Detta underskott är viktigt när vi når mitt liv. Under denna livsstil

börjar många av våra kognitiva funktioner bli mindre akuta.

 • ågot intressant att komma ihåg är att magnesium gör synapser i hippocampus starkare. Det här är den del av din hjärna som hjälper dig att spara minnen i ditt långsiktiga minne. 
 • Tack magnesium, din hjärna kan minnas dessa minnen
 • lagrats i närminnet, din
 • Magnesium stärker även de synaptiska nervändarna som är ansvariga för att överföra och konsolidera information, minne och data bland annat. 2. Magnesium ökar din lärandekapacitet

Många av oss kanske tror att förmågan att lära sig är förlorad över tiden.

Det är uppenbart att din lärandepotential inte liknar ett barn på 3 år när du är 70 år gammal. Men vi behöver se vår hjärna som det verkligen är: det är en kropp med otrolig kapacitet.

Dess

Plastisitet

 • , slutar möjligheterna att få nya anslutningar aldrig sluta.Med andra ord, om vi utövar det och vi tar hand om det som en muskel, garanterar vi att den växer i gott skick. Tack vare detta mineral kan vi underlätta för nervcellerna att kommunicera.
 • Vi skapar också våra minnen, humör och mottagande av ny information bättre.
 • är vi lider av stress har kroppen ett överskott av kortisol i blodet.

Detta överskott av kortisol skadar en mycket specifik hjärnstruktur:

hippocampus

Denna skada orsakar minnesförlust. Det gör det svårt för oss att koncentrera oss och det intensifierar dina negativa känslor. u är det intressant att veta att magnesium också fungerar på våra hormoner för att minska kortisol och kontrollera stressresponsen.

Samtidigt kan magnesium fungera som en blod-hjärnbarriär. Med andra ord,

förhindrar stresshormoner från att komma in i din hjärna.

Det här är utan tvekan något fantastiskt. Magnesium i sig inte hindrar någon från att utveckla

lzheimers sjukdom

när som helst. Vad detta mineral till exempel gör är att

 • förhindra ackumulering av amyloidplaka i hjärnans hippocampus.
 • Det minskar också förekomsten av denna affisch i den främre cortexen. Det här är utan tvekan intressanta data. Det uppmuntrar till att förbättra vår kost för att täcka eventuella underskott i samband med detta mineral.
 • 5. Magnesium minskar ångest och låter dig vara mer "centrerad" för att förbättra din mentala förmåga.

Vi har alla gått igenom vissa tider där våra sinnen verkar gå mycket snabbare än tiden själv. Vi känner oss accelererade och varje stimulans, varje händelse som "bryts ut" mot oss gör att vi förlorar kontrollen.

llting går av oss, vi känner nervositet, sömnlöshet och en stor överväldigande känsla.

Dessa perioder av ångest kan förebyggas genom att bättre hantera våra dagliga liv. De kan också förebyggas genom att ta hand om våra magnesiumnivåer.

 • Vi kan inte glömma att
 • magnesium är den viktigaste ingrediensen i våra celler
 • . Detta beror på att det fungerar som "bränsle" för en biologisk process som äger rum. För att förbättra vårt tillstånd om vi lider av en intensiv ångest, är inget bättre än att äta en "magnesiumdiet".
 • Med andra ord behöver vi äta mat rik på detta mineral. Och vi måste konsultera läkaren för att se om det är en bra idé att ta kosttillskott och rekommenderade doser.
 • Lite efter en vecka kommer du märka att dina nerver blir bättre. Muskelspänning kommer att minskas och din mentala förmåga förbättras.Dessutom kommer du att vara mycket mer fokuserade på här och nu ...
 • Gurkmeja kan hjälpa patienter med lzheimers sjukdom att komma till de krafter

Även visserligen inte ett mirakel behandling, gurkmeja visat sig bidra till att förbättra tillståndet hos patienter med lzheimers. Läs mer i den här artikeln. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar