5 Tecken på depression kan du bortse från

På grund av att depression förändrar hjärnans kemi kan drabbade individer se en förvrängd version av verkligheten. Detta kan innebära att de uppfattar handlingar och kommentarer negativt, som de annars skulle uppfattas som vanligt.

n stor andel personer som lider av depression förstår detta bara när det redan är ganska avancerat eftersom de misslyckas med att identifiera tecken på depression.

Även den mest överväldigande känsla är sorg,  detta 

Problemet med detta är att det förhindrar att de får ett lämpligt behandling, och det kan med tiden göra det svårare att hitta en lösning.

Och även om alla fall manifesterar sig olika, finns det 

ftersom vi vet att många fortfarande inte vet vad dessa symptom är, delar vi fem av de vanligaste symptomen på depression i den här artikeln.

1. Plötsliga viktförändringar

n av de mest uppenbara fysiska  är plötsliga förändringar i kroppsvikt.

Om du vinner eller förlorar mer än 5% av dess totala vikt under loppet av en månad, är det ett symptom som tyder på att något inte står helt rätt i kroppen.

I det här fallet talar vi om överraskande viktminskning utan att följa en diet eller tränare. n aptit sänks avsevärt, vilket skapar näringsbrister.

Var försiktig om detta symptom eftersom det kan leda till allvarliga anemi av anemi, trötthet och koncentrationssvikt.

ller om du hamnar i vikt har du förmodligen börjat äta mer på grund av depression-inducerad ångest.

2. Förändringar i sömncykeln

Detta symptom kräver mer uppmärksamhet när det är kontinuerligt. Det är lätt att identifiera, och 

Men du måste komma ihåg att detta också kan orsakas av andra saker än depression. nvändning av elektroniska enheter innan du lägger dig, en alltför stor middag eller stress kan alla orsaka sömnstörningar.

Personer med detta psykologiska problem känner sig vanligtvis som sov under arbetsdagen, men de har problem med att sova på natten. Du bör hitta en snabb

lösning  leder till att människor börjar använda piller eller alkohol för att lösa detta problem. 

egativa förändringar i humör är vanliga sätt att oroa sig,

sorg och andra depressiva tillstånd att manifestera. Vanligtvis är de orsakade av sömnproblem och näringsbrist eftersom de inte äter ordentligt. Det är mer troligt att vissa människor kommer att göra dig irriterad, men de brukar inte förstå vad du går igenom.

Du kanske också vill undvika konfrontation, och i det fallet kommer du att uttrycka dessa känslor genom isolering och ensamhet.

Depression förändrar hjärnans kemi,

så att det snedvrider perspektivet på vissa dagliga situationer som skulle vara normala under andra omständigheter. 4. Oegentligheter

Depresserade människor känner sig ofta skyldiga hela tiden. Och något värre är att det ibland kan få dem att sjunka ännu djupare i de negativa känslorna.

Denna känsla växer vanligen när dåliga beslut tas medan du upplever sorg eller när vissa diskussioner tas upp med dina nära och kära.

Detta är en ganska komplicerad faktor eftersom det kompromissar och påverkar sociala förhållanden,

vilket gör det svårare för dessa människor att få det stöd de behöver för att övervinna deras situation.  Fram till några decennier sedan trodde psykiatriska personer inte att känslor hade någon effekt på fysisk smärta.

fter det att olika studier gjordes bestämdes emellertid att det faktiskt finns en länk mellan dessa, och i själva verket är det mycket starkare än en enstaka tanke.

Detta kan sträcka sig från hudkänslighet mot muskelsmärta,

styvhet eller matsmältningsstörningar.

aturligtvis, eftersom allt har olika orsaker, behöver du en grundlig utredning för att avgöra om din smärta orsakas av depression, stress eller andra psykiska tillstånd. Depression är en allvarlig sjukdom som inte bara uppfattas av

sorg

, gråta eller liknande stämningar.  som kräver professionell uppmärksamhet att övervinna det så fort som möjligt. Även om många av dessa symtom kan förväxlas med andra sjukdomar, är det viktigt att du ger dem tillräcklig uppmärksamhet så att du kan få den nödvändiga behandlingen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar