5 Subtila sätt att skada din emotionella välbefinnande

 som kan bryta vid minsta beröring. Det spelar ingen roll hur du ser ut på utsidan, hur mycket du ler, eller hur ofta du säger "Jag tål vad som helst" eller "Självklart har jag det bra."

n person som verkar vara stark utåt kan faktiskt dölja en komplex inre värld. Starkare människor kan också lätt bli trött på att vara, för djupt inuti dem är glasplattan knäckt eller bruten.

Lyckligtvis kan ditt emotionella välbefinnande repareras. Om du fyller din dag med kärlek och fokuserar på den bräckliga plattan, kommer solen att skina på dig och uppmuntra dig varje steg på vägen.

I dagens artikel föreslår vi följande: lla goda kontrakt innebär att man åtar sig ett åtagande.

Detta kommer att innebära att prioritera lite mer, lyssna, sätta gränser och mata din egen . Dessa saker är lätta att använda, och det kräver bara viljan och modet att göra det.

Det är också viktigt att upptäcka den punkt där ditt emotionella välbefinnande är brutet. Vi kommer att förklara detta mer detaljerat nedan.

1. Utmattning som tar bort ditt mod och gör dig i ett dåligt humör.

Det finns många typer av trötthet. Fysisk trötthet är relaterad till kortsiktiga ansträngningar eller kan bibehållas hela dagen.

Upptäck 

Du kan också uppleva mental trötthet. ågot som är så vanligt att vara medveten om länge, möta dina mål eller vara i en utmanande situation kan utmana dig.

I det här fallet, när vi talar om emotionella hälsa, är det också ett slags utmattning som 

 • Ångest baserat på olycka som bygger upp i kroppen och inte behandlas. Förr eller senare absorberas det av ditt undermedvetna sinne.
 • För att låta dig ledas av andra människors vilja utan att försvara dina behov och rättigheter kan du också dra ut dig.
 • Samla besvikelse efter besvikelse, känna sig ledsen och 

Det är ingen tvekan om att det här är indikatorer som du måste överväga när det gäller din emotionella hälsa.

2. tt säga "ja" när du vill skrika "nej"

lla gör detta i större eller mindre utsträckning. Människor anpassar sig till åsikter eller önskemål från andra att passa in och tillhöra det vardagliga sammanhanget.

 • tt göra detta från tid till annan för att uppnå en social balans kommer inte att få extrema konsekvenser. , till den grad att du börjar att leva ett liv som är helt motsatsen till vad du vill.
 • Självbekräftelse betyder inte att du uppträder själviskt eller med arrogans. tt säga "ja" utan rädsla och "nej" utan skuld är nödvändigt för din emotionella hälsa.

3. motionella ringar du inte har brutit än

Det finns tider i ditt liv när du verkar vara lycklig och framgångsrik i allt du gör. Men du känner dig fortfarande tom, ett torn i blomman.

Saker som är så vanliga att du inte kan släppa kan hindra dig från att gå framåt.

 • tt ha olösta problem med din familj och hålla på tidigare relationer trots att du är över är band som ger mycket smärta.
 • För att ta hand om din måste du effektivt stänga dessa faser i ditt liv. För att uppnå detta måste du först veta hur man förlåter.
 • Även om det inte är lätt att ge förlåtelse, är det viktigt. Tänk på att ackumulerat hat, ilska eller sorg bara binder dig ännu mer till ditt förflutna. 

4. tt leva i en verklighet som inte gör dig glad

Kanske är det på jobbet du uppskattar dig inte eller känner dig nöjd. Det kan också vara med dina vänner, en person i din familj eller din partner.

 • Varje dag försöker du övertyga dig själv om att du inte borde känna det på så sätt. är allt kommer omkring, "ingen gör ont" och "alla respekterar dig." Fortfarande är du inte glad oavsett hur svårt du försöker. tt bara ha lusten att förändra detta kommer inte att låta dig bli av med den här känslan.
 • Om detta är vad du upplever just nu, sluta och utvärdera din situation. Du kan inte gå vidare när du inte är nöjd.

5. Din emotionella hälsa påverkas när du är din egen värsta fiende

motionell välbefinnande påverkas inte bara av hur människor runt omkring dig behandla dig. och skada dig själv på följande sätt:

Vi rekommenderar också läsa: 

 • Om du inte värdesätter dig själv och ständigt jämför du med andra.
 • Du sabotera dig själv när du utsätter dina drömmar, när du säger "Jag kan inte" eller "Jag vet inte" eller "Tåget min borta "
 • är du ser världens ände istället för en ny början.
 • Du attackera din emotionella hälsa som du fortsätter att vårda en giftig relation i stället för att ha modet att säga adjö.
 • Du är din egen värsta fiende när du inte älska dig själv hur du förtjänar att bli älskad, och när du bara fokusera på dina misstag och misslyckanden i stället för att förlita sig på dina förmågor.

Slutligen, kom ihåg vad vi sade i början: , där ditt uppdrag varje dag är att ta hand om ditt självförtroende och bygga din egen lycka.

Det är värt att börja idag!

5 steg för att upptäcka och besegra låg självkänsla

Det är viktigt att inse att vår självkänsla beror på oss, inte genom vad andra tycker.Vi bör lära oss att upptäcka och besegra lågt självkänsla från början. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar