5 Tekniker för att förbättra minnet och mental agility

Har du glömt var du sätter laddaren till din mobiltelefon? Har du glömt en viktig affär?  Är du inte längre så kreativ som tidigare? 

I den här artikeln hittar du de bästa teknikerna för att förbättra ditt minne och mentala agility. Du kommer att märka vilken skillnad det är i vardagen.

1. Undvik rutiner och göra något nytt varje dag

Det är viktigt att notera att en av de värsta fiender vårt minne och mental agility gör samma sak varje dag. rbete, hushållssysslor, shopping, gör din, gör hennes dotter ... Så småningom faller vi in ??i en rutin som skapar ett slags sensorisk deprivation där hjärnan inte längre stimuli som ska aktiveras.

Monotone uppgifter och dagliga rutiner som aldrig ändras minskar vår kreativitet och ger oss nya situationer där vi kan lära, experimentera och njuta av. Det är därför viktigt att du gör något annat så ofta du kan.

Kanske kan du göra några yogaövningar när du kommer hem idag. Och i morgon ta en promenad, en annan dag för att delta i en danslektion ... llt du kan tänka dig att göra, men 

2. Fokus på här och nu

n annan fråga som vi brukar ha, är att vi tänker ofta på tusen andra saker medan vi försöker göra något specifikt. Kanske du tänker på allt som har hänt under dagen medan du gör middag på dagen: du tänker på samtal, frågor, vad de ska göra på morgonen och dina skyldigheter nästa dag.

Men vet du verkligen vad som händer? Du är faktiskt i färd med att förlora din närvaro, din "här och nu" , och det är därför du inte kommer ihåg om du har stängt av spisen eller inte, eller när du senast tillsammans med några vänner. Om du inte fokusera på vad du gör för tillfället, kommer din hjärna att vara i en vag moln utan att någonsin ha fokus. Mer uppskattar här och nu!

3. Gå en promenad och koppla av!

tt gå kan vara din dagliga uppsving, din "naturliga relaxerande" din "mirakulösa antidepressiva". tt gå är är ett fantastiskt sätt att förbättra ditt minne och mentala agility, eftersom det är en aktivitet som gör dig närvarande , vilket gör dig medveten om din kropp, på fötterna som berör marken, hjärtat slår snabbare.

Samtidigt hjälper promenad för att lindra stress och oro, och när vi släpper detta att tänka friare tänka, tänka, vara kreativ ... Så varför inte börja med detta?

4. Säg ja till humor och skratt och mental rörlighet

Det finns vissa människor som har vansinniga vana att konstant flöde sig med ."Jag kommer inte att kunna göra detta", "Jag är en enda röra, jag glömmer alltid saker", "Jag kan inte lita på min korttidsminne", "jag alltid glömmer" ...

Det måste också sägas att dessa negativa tankar ibland Kommer från , de människor som alltid påminner oss om hur ful vi är. Och det är inget värre. Om vi ??tar detta förstärker vi bara vår korttidshemlighet och får en lägre självkänsla.

Lyssna inte på dessa människor. Ta bort de återstående negativa tankarna i hjärnan, titta på livet med en bra humor, . Vi vet att det ibland är svårt, men skratt lindrar spänningar och minskar stress. Och en hjärna utan spänning kan komma ihåg bättre och är mer flexibel.

5. Var kreativ med din stickning, skriva, dans, teckning

För att förbättra ditt minne och mentala agility, förutom att generera positiva känslor och att bryta sig ur rutiner, är det viktigt att du aldrig förlorar förmågan att lära sig nya saker.

Hur kan vi lära oss nya saker? Det finns inget behov av att anmäla sig till ett universitet. Livet är fullt av stora och små saker som vi kan lära oss och som, även om du inte tror det, inte kommer att kosta dig pengar. 

Vill du ha några enkla exempel?

  • . Dessa gamla övningar innehåller otroliga fördelar för din fysiska och psykiska hälsa. Du kommer att utveckla kreativitet, minska stress, stärka sociala relationer genom att dela tekniker, fokusera din uppmärksamhet och uppnå dina mål. Vi uppmuntrar dig att börja med virka eller stickning - du kommer att älska det.
  • . Det finns tusentals böcker och tusentals nya världar att upptäcka och de hjälper dig att få mer mental smidighet och bättre minne. Det är som att ge bränsle till hjärnan, och detta kommer att hjälpa till att hålla dig ung, med dina kognitiva processer i god form.
  • . Internet är ett hav av lärande möjligheter; Du kan använda den för att upptäcka spännande tekniker för att förbättra ditt minne. Det finns spel och program som är mycket användbara och effektiva och syftar till att förbättra minne och mental smidighet. Tveka inte att prova dem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar