5 Saker att komma ihåg om depressiva

Det finns många typer av sjukdomar som kräver konstant uppmärksamhet. I sådana fall är behandlingarna som ett äktenskap: tills döden delar dig.

Den går igenom en svår tid och ansikten  och en del människor behöver ta antidepressiva medel som en del av livet. Det finns inget att skämmas för om detta är fallet.

Depression börjar inte alltid som en sjukdom, men det kan vara en om den är okontrollerad.

 Så varför är de som tar medicin för psykisk sjukdom ibland dömda?Det här är några saker att tänka på om antidepressiva medel om du tar eller planerar att ta det:

1. ntidepressiva läkemedel är inte ett botemedel

Det antas att depression är en blandning av de negativa konsekvenserna av . Det kan leda till djupa känslor av sorg, hopplöshet och pessimism.

tt läkemedel som bekämpar depression är känt som ett antidepressivt medel. Detta påverkar ett stort antal kemikalier i hjärnan som kallas neurotransmittorer.

Dessa läkemedel är inblandade i reglering av ditt humör. Låt dig dock inte luras.

Även om dessa läkemedel kan hjälpa dig att må bättre att rädda ditt liv, genom att förbättra hur du känner, inte antidepressiva som dina dåliga dagar är över - och de är inte ett piller för lycka.

De kommer helt enkelt hjälpa dig att ta bort ditt sinne och ge dig en bättre bild av saker.

Glöm inte att läsa: 

2. iverkningar kan variera från oskadd till mycket skadlig

ntidepressiva läkemedel är läkemedel som kan ha biverkningar som alla andra.

I det här fallet kan de leda till viktökning, sömnlöshet, illamående eller diarré - bara för att nämna några. Dessa kan vara obekväma, och det är därför viktigt för din läkare att ordinera dem. Om du upplever obehagliga biverkningar, kontakta din specialist och de kommer att bestämma vad som passar dig bäst.

ntidepressiva medel kan också orsaka

huvudvärk  försvinner vanligtvis under de första veckorna. 

Läkarna vet fortfarande inte orsaken till dessa biverkningar, även om de är mer uttalade om droger eller alkohol är inblandade. Om så är fallet,

vara ärlig mot dig själv och din läkare  3. Det finns vanligtvis några tester och fel som är inblandade i att hitta rätt dos.

Vissa människor tycker att antidepressiva läkemedel ger dem mardrömmar och tycker att det är normalt, men det borde inte vara. Även en dålig natt är en bieffekt som alla vill undvika.

ndra kan orsaka hjärtklappningar, men bara för att det händer med en typ av substans betyder det inte att det kommer att utlösas av nästa.

Det är värt att prova ett annat läkemedel om du inte uppnår de önskade resultaten med den första. Även om det kan låta svårt

är detta ett chansspel: du vet aldrig hur man ska reagera på nästa antidepressiva. Det kan finnas antidepressiva medel som inte orsakar obehagliga biverkningar, men de hjälper inte heller till att förbättra din situation.

Ge inte upp eftersom det finns många olika alternativ och det är vanligt att prova fler av dem. Tyvärr kan det också ta år att hitta rätt medicin vid den perfekta dosen.

Detta beror på att hjärnkemin varierar från person till person. Det är också möjligt för samma person att behöva ändra dosen över tiden. På grund av detta är

ärlig och regelbunden kommunikation med din läkare avgörande. 

Ja,

Yoga och meditation är mycket lämpliga sätt att upprätthålla en inre lugn. De är bra på att förbättra din livsstil och det är ingen skada i att öva dem. Men det betyder inte att antidepressiva medel och terapier inte hjälper. Istället för att ersätta ett alternativ med en annan kan du behandla dem som kompletterande verktyg.

Oavsett vad du kommer ihåg:

Du ska aldrig sluta ta antidepressiva läkemedel plötsligt. Om du har bestämt dig för att du inte fortsätter att ta dem, fråga din läkare om rätt riktning. ågra av dessa läkemedel

måste minskas gradvis så att kemi i hjärnan inte plötsligt förändras. 

6 psykologiska fördelar du får genom att öva yoga 

Det finns en teori om att depression beror på obalans i serotonin, vilket är en av hjärnans neurotransmittorer.

Om så är fallet är läkemedel som kallas selektiva serotoninupptagningsinhibitorer en enkel lösning.

Det är dock klart att depression är mycket mer komplicerat än det.

Serotonin är inte den enda neurotransmittorn som är involverad. Det betyder förstås inte att antidepressiva läkemedel är falska piller som inte har några verkliga effekter. Tvärtom fungerar de väldigt bra. Men

de ska endast tas på recept. u när du har bättre information kan du fatta beslut att börja ta antidepressiva medel eller använda dem mer korrekt. Kom ihåg att den enda personen som kan ordinera dem är en psykiater eller en läkare och det finns inget att skämma över. Var inte rädd för att ta din hälsa i egna händer!

5 saker du kanske inte vet om depression, den osynliga sjukdomen

n person som lider av depression vill inte vara ledsen eller fortfarande fångad i sina egna tankar.Faktum är att det inte är något de vill ha mer än att komma undan. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar