5 Saker du förmodligen inte visste om artrit

tt bara nämna ordet "artrit" föreslår en mental bild av en äldre dam som sitter i en rullstol.

Men påverkar denna sjukdom verkligen bara äldre? Och slår det bara ? Är det sant att du inte kan förhindra detta tillstånd? Det här är några vanliga frågor.

tt prata om artrit är inte ett diskussionsämne. Det är dock viktigt att  i dina dagliga aktiviteter för att undvika att utveckla detta tillstånd.

1. rtrit påverkar människor i alla åldrar

I motsats till vad många tror . Faktum är att det kan förekomma hos människor i alla åldrar. Det påverkar till exempel både barn och äldre. Därför är det viktigt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att förhindra att du utvecklar denna sjukdom.

Det första steget du kan ta är att gå till doktorn så fort du märker att några av symptomen på artrit har börjat utvecklas. Vanliga symptom är feber, huvudvärk eller svaghet. Vanlgvis är knä och fingrar de första områdena påverkas.

Ålder existerar inte när vi pratar om detta tillstånd. heumatoid artrit, till exempel, sker framförallt mot slutet av ungdomar och sedan i vuxen ålder till 35 års ålder.

Det är inte klart vad som orsakar artrit, men vissa studier pekar på  brist som synder.

2. Du kan behandla det

Många tror att det inte finns några metoder som behandlar detta tillstånd, men det här är inte fallet!

Med fysioterapi kan de rätta övningarna och smärtbehandlingarna vara aktiva och minska det fysiska obehag som detta tillstånd medför.

Det finns fall där en som lider av artrit kan botas helt om tillståndet diagnostiseras i ett tidigt skede.

Det finns dock ingen fullständig botemedel mot andra fall. I avancerade stadier av tillståndet försvagar lederna och  dem.

Den goda nyheten är att du kan upprätthålla en mindre smärtsam livsstil och med den konstanta behandlingen som doktorn föreskriver kan du delta i flera aktiviteter,

3. Varför upplever de som lider av artrit smärta i skelettet?

Sanningen är att smärtan de upplever är inte i skelettet, utan snarare smärtan i lederna. Dessa leder, placerade mellan två ben, orsakar så mycket smärta att de som lider av artrit antar att smärtan ligger i skelettet. Om smärtan var i skelettet skulle de ha lider av ett annat tillstånd: osteoporos.Vidare sägs att de som lider av denna sjukdom kan förutsäga vädret, men det har inte blivit vetenskapligt bevisat.

I själva verket har flera studier genomförts för att klarlägga sanningen i denna fråga, men de har alla visat att detta antagande är falskt.

4. Kvinnor är inte de enda offren för artrit

annan sak du kanske inte vet om detta villkor är att det drabbar båda könen. Men kvinnor är mer benägna att utveckla denna sjukdom än män i de flesta fall.

Det är viktigt att leda en hälsosam och balanserad livsstil oavsett vad ditt kön är

 5. Inte bara överviktiga lider av detta tillstånd

Det bedriver en

stillasittande livsstil är skadligt för hälsan hos den mänskliga kroppen eftersom det kan leda till många sjukdomar, såsom hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och fetma. I den sista aspekten sägs att fetma kan vara en faktor vid arthritis. Det är förstås att många har denna tro eftersom gemensam degenerering kan orsakas av övervikt.

Detta betyder emellertid inte att människor med en hälsosam vikt är immun från att ha denna sjukdom.  Förekomsten av bakterier

  • Obehandlade skador som inträffat i det förflutna
  • brott eller skador som har illa behandlad eller dåligt säkerställd
  • Öva sport eller andra aktiviteter som anstränga lederna, speciellt om du saknar en näringsrik kost
  • brist på solexponering
  • avsaknaden av en hälsosam och balanserad kost
  • nu när vi har berättat om dessa saker som du kanske inte vet om artrit, kan du definitivt rensa bort detta tillstånd. Kom ihåg att den bästa formen av förebyggande är att ha ett hälsosamt liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar