5 Sätt att lindra smärta från karpaltunnelsyndrom

 Många gånger kirurgi är den enda lösningen på detta problem, men innan det blir så långt, är det värt att prova dessa enkla tips. De kan lindra smärtan och ge dig en något bättre vardag.

Symtom på karpaltunnelsyndrom

Symptomen av karpaltunnelsyndrom kommer gärna mellan 30 och 60 år. Detta är en störning som är vanligare bland kvinnor än män, eftersom kvinnors karpaltunnel är smalare än män. Detta orsakar smärta i det område där handens ben möts i karpellens ringformiga ligament. De komprimerade senorna blir smittade och ibland finns en handväska närvarande. llt detta gör området tätt och mycket smärtsamt . Det börjar vanligen på ena sidan, men med tiden ingår både händer. Detta gör det svårt att hantera enskilda objekt och utföra vanliga uppgifter.

Symptom:

  • . Du upplever obehag som stickningar eller domningar i handen. Du kan också uppleva kramper som håller dig vaken.
  • . Smärtan kan också nå tummen.
  • . Du kan också uppleva att du förlorar känslan i dina fingrar. tt få föremål med tumme och pekfinger är särskilt smärtsamt.

Vi kommer att nämna att dessa symtom är också vanligt bland gravida kvinnor, eftersom de tenderar att uppleva vätskeretention. Det är värt att hålla detta i åtanke.

ehandling av karpaltunnelsyndrom

1. Inflammatorisk omslaget ingefära

. För att göra detta omslag behöver du en matsked riven ingefära, lite eukalyptus och lite mynt. Du kan använda eterisk olja från affären eller skapa din egen. landa ingredienserna med en kopp varmt vatten. Kyl det sedan i kylskåpet (kyla är bäst för att minska smärta). lötlägg kompressionen med blandningen och lägg den på det smärtsamma området i en halvtimme. Du kommer att upptäcka att smärtan lindras genast.

2. Inflammatorisk omslaget cypress och rosmarin

. Medan du lagar mat, massera området med en liten sirapolja. Du vet förmodligen redan att cypressen har mycket bra antiinflammatoriska egenskaper. fter massagen sätta på ett lock med rosmarin.

3. Omsättning av igelkott

Har du redan hört talas om hur fantastiskt igelkott kan vara? Det är en fantastisk ingrediens i lock som minskar smärta . uckhorn innehåller mycket niacin och vitamin 3, som bekämpar infektioner och lindrar smärta.Vitaminer och flavonider är idealiska för behandling av gikt, glöm inte det. llt du behöver göra är att blanda mjöl med vatten. Denna blandning sätter dig då där det gör ont. Du kommer att bli förvånad över hur bra det lindrar.

4. Kostrekommendationer

Karpaltunnelsyndrom kan också behandlas inifrån genom att välja rätt mat med näringsämnen som minskar inflammation och stärka nerver och ben . Så vad måste du göra? Det är ganska enkelt. örja varje morgon med en matsked lin- eller linolja, som bekämpar inflammation med högt 6-innehåll.

is, gröna bladgrönsaker, kycklingbröst och bananer är också utmärkta med grapefrukt, ananas och apelsinjuice . De ger dig antioxidanter, väsentliga mineraler och vitamin . Kom ihåg att äta detta varje dag. n annan perfekt dryck till lunch är gjord av två blad av blomkål tillsammans med ett grönt äpple. Drick det tre gånger i veckan och upplev den lättnad det ger.

5. rgometriska rekommendationer

Kom ihåg att ta hänsyn till detta. Datorn kan irritera syndromet och göra det värre. Försök att undvika att sitta länge och trycka på tangentbordet eller prata i telefonen. Försök att använda ett ergometriskt tangentbord om du kan. Detta orsakar mindre tryck på dina händer.

Det finns också några mjuka handövningar du kan göra som underlättar symptomen på karpaltunnelsyndrom. Gör några mjuka cirklar med din handled och använd den vänstra tummen för att sträcka åt höger. Detta gör att du kan bibehålla flexibiliteten i senorna och lägger mindre tryck på nerverna. Övningar bör utföras mjukt och noggrant. Karpaltunnelsyndrom är ett tillstånd som inte kan reverseras och kirurgi är ofta nödvändigt vid någon tidpunkt. Fram till dess är det värt att följa dessa tips för att få lite lättnad.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar