6 Hälsofördelar citronsaft

 är något som är lätt att få, det är väldigt lätt att göra och det är bra för din hälsa. För att börja försöka dricka denna saft varje dag borde du veta om alla medicinska egenskaper den har.

många hälsoproblem kan botas enbart genom att starta med denna dagliga vana att dricka citronsaft. Prova det!

Hur man gör citronsaft

Citronsaft utvinns ur massan av citroner när du pressa dem.

För att förstärka de goda egenskaper, rekommenderar vi att du alltid välja ekologiska citroner, och att du inkluderar även skalet, eftersom det är mycket rik på näringsämnen.

Men du bör ta bort skal av citroner är inte organiskt, på grund av 

Om du använder en hel citron, allt du behöver göra är att klippa den i fyra bitar, lägga den i en livsmedelsprocess eller mixer, och köra det under en minut med en kopp vatten (200 ml). Sedan suger du av vätskan och din citronsaft är redo att dricka.

Om man har behållit citronskal på när du gör denna dryck, kommer det att ha en något bitter smak, utöver den normala surhetsgraden i juice. Du kan lägga till några rena stevia om smaken är alltför bitter, 

Läs 

1. Det är en kraftfull antioxidant

Citronsaft är en kraftfull antioxidant som hjälper till att förhindra de skadliga effekterna av fria radikaler har på kroppen. Saften innehåller mycket vitamin C, liksom bland annat flavonoider och betakaroten.

Fria radikaler kommer från dåliga vanor, dålig kost, exponering för miljögifter, , etc.

är du äter livsmedel som är rika på antioxidanter, kommer det att hjälpa dig att hålla sig frisk och förbättra Ditt utseende genom att fördröja åldrandet.

2. Det renar kroppen

Citroner är en av de mest renande frukterna i världen, eftersom de hjälper kroppen att avlägsna eventuella gifter. De främjar också väl fungerande , gallblåsa och njurar, som indirekt förbättrar matsmältningen.

Innehållet av kalcium och kalium i citroner 

3. Det balanserar pH din

Citronsaft, trots att det är surt, hjälper till att  och öka pH i blodet och kroppen i allmänhet.

är din kropp är för sur, oavsett om det är på grund av en dålig diet, känslomässig stress eller föroreningar, du kommer att bli mycket lättare påverkas av flera typer av sjukdomar.

ågra  har också visat att citroner också kan bidra till att förebygga cancer, 

4. Det skyddar hjärtat

Citroner innehåller stora mängder C-vitamin, hesperidin och rutin, tillsammans med flera andra antioxidanter.

 som förhindrar sjukdomar som högt blodtryck, högt kolesterol, åderbråck, hemorrojder och åderförkalkning.

5. Det hjälper dig att gå ner i vikt

Citronsaft är ett perfekt kosttillskott för  eftersom det aktiverar ämnesomsättningen och försämrar fett.

Detta kombinerat med citronsaft förmåga att eliminera vätskans ackumulering och främja avgiftning hjälper dig att gå ner i vikt gradvis samtidigt som du förbättrar din hälsa. Dessa fördelar kan kopplas till innehållet av C-vitamin, pektin och koffein.

Utöver detta är  och det bidrar till att kontrollera din aptit, speciellt om du dricker den före dina måltider.

Vill du veta mer? Läs om 

6. Det förbättrar digestionen

Te med lite citronsaft, citronsaft på tom mage, salladsdressing med citronsaft ... det är ett mycket effektivt tillskott för att förbättra matsmältningen helt och hållet.

Citronsaft förhindrar halsbränna, hjälper kroppen att smälta fett och proteiner och reglerar din aptit - oavsett om du har ätit för mycket eller för lite.

Du kan ersätta ättika med citronsaft i alla sorters sallader och dressingar, och lägg den till alla typer av grytor eller ugnsrätter. 

tt tillsätta citronsaft till dina måltider kommer också att förbättra absorptionen av järn och bekämpa anemi på ett naturligt sätt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar