6 Fantastiska hjärna övningar

 när vi blir äldre på grund av den stress som vi går igenom, liksom oro som vi upplever.

Om dessa faktorer påverkar ditt liv, om du tar provet, om du lider av ångest eller om du börjar åldras, föreslår vi att du gör följande övningar.

Innan vi beskriver dem i detalj, kommer vi att berätta om hur hjärnan fungerar. Som ni kanske vet, : höger halvklot och vänster. Var och en av dem har en annan funktion.

Till exempel är den vänstra halvklotet ansvarig för de specialiserade språkområdena och logisk analys. Å andra sidan täcker högra sidan icke-verbala delar av hjärnan och kreativiteten. I detta sammanhang 

1. Hjärnans övningar: Hjärnkropp

Hjärnkroppen  I detta gym föreslår sociologen Paul Dennison ett antal  i 26 enkla kroppsrörelser som förbinder de två halvorna.

Han rekommenderar uppvärmning med bröstspray och dricker lite vatten före aktiviteten. Dessutom bör du helst utföra de föreskrivna övningarna varje dag och upprepa var och en av dem 10 gånger på 30 sekunder.

2. Korsa korsning

 och återgå sedan till en stående position. fter detta, upprepa övningen, men med ditt vänstra knä och höger armbåge.

Denna enkla rutin optimerar balansen nervaktivitet, vilket resulterar i en , vilket är nödvändigt särskilt vid användning av kreativitet.

3. Kom ihåg telefonnummer

Till skillnad från tidigare övningar krävs det bara en hjärnaktivitet. Öppna din kontaktlista, välj de nummer du använder mest och försök sedan memorera dem alla.

Ta med denna övning i ditt dagliga liv och se hur 

memorering är en nödvändig del av vår hjärnaktivitet som gör det möjligt för oss att utveckla viktiga egenskaper som kreativitet, eftersom vi bara kan föreställa saker utifrån vad vi redan vet. I denna  listar vi 5 tekniker som kan förbättra ditt minne.

4. Lyssna på musik

ågot så vältalig som musik  Här är det värt att nämna ett verk av , som visade att arbetet med Mozarts bidrog i terapi för att bekämpa depression.

Så här har "Mozart-effekten" inträffat. Mozart-effekten är en uppsättning psykologiska och musikaliska forskningsresultat som visar att rytmerna och  Därför ökar dessa aspekter av Mozarts musik koncentrationen genom att konvertera dem till en fantastisk övning för hjärnan.

5. scape outine

Genom att göra samma vardag, slappnar hjärnan av. Därför minskar 

Med detta i åtanke är en av de bästa aktiviteterna för att träna din hjärna att ta ett annat sätt hemma och att bli mer mottaglig för nya socialiseringsmetoder.

 något som är ganska intressant. Det beror på att vi å ena sidan använder intuition och nyfikenhet inför nya människor och samtidigt använder vi vår logik såväl som våra muntliga färdigheter.

6. Se inte allt på samma plats.

I samma riktning som vi tidigare sagt om rutin, vid för att alltid sätta allt på samma ställe, kommer vi att inse att detta kommer att leda till en automatisk och att vi därför vill ha en lägre uppmärksamhet spänning.

Genom att flytta en av dina saker kommer du att tänka på den nya platsen, memorera den och komma ihåg det. Det här är en bra övning för hjärnan, och de enda saker som behövs för att uppnå det är dig själv och ett hushållsobjekt.

Kort sagt är de tips som nämns ovan några hjärnövningar som kan användas förutom de traditionella övningarna. Dessa fantastiska hjärnans uppgifter är enkla och snabba att lära. llt du behöver göra är att lägga till dem i din dagliga rutin.

Så vad väntar du på? !

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar