6 Steg för att läka känslomässiga ärr

 För de flesta människor, är det extremt svårt att ta itu med problem som trasiga hem, skilsmässa, svek, förnedring, försummelse och orättvisa.

Vad som är säkert är att  så att de fortfarande tar skada, medan de försöker att dölja sin smärta med ytliga bandage.

Tyvärr de inser inte att  Detta blir ännu mer komplicerat när man vet att något är fel med dig, men har ännu inte insett att det beror på en gammal sår som inte har läkt.

Det finns en viss grad av okunnighet, i kombination med rädslan för att behöva för att lindra smärta, som håller dig från att vara dig själv och tvingar dig att spela en roll som man knappt känner igen eller som inte tillhör dig.

Oddsen är att om du läser det här i dag, har du känt en önskan att bli bättre bekant med dig själv och förbättra vem du är varje dag. Det är därför vi i den här artikeln 

Låt oss titta på 

1. cceptera dina ärr som en del av vad du är

 Du kan välja att känna igen det eller inte, men det enda sättet du kan gå vidare är genom att möta det. nligt Lisa ourbeau innebär det att acceptera ett sår som du tittar noga på det, observera det, och vet att det för att lösa sådana problem är en del av människans existens.

 men sanningen är att det bara får dig att förneka din smärta, som bara innebär att såret blir djupare med tiden.

Du måste acceptera och förstå att du inte är en bättre eller sämre person eftersom något skadade dig. Det faktum att du byggt upp den defensiva skalet är en heroisk handling av självbevarelsedrift, men det har redan utfört sin funktion. För att gå vidare är det dags att släppa det skalet som en gång skyddade dig.

är du accepterar dina ärr lär du dig vad du verkligen behöver, och det här är den största fördelen. Om du inte gör det kommer du så småningom att utveckla långsiktiga problem som depression, ångest och osäkerhet.

Se även: Skydda dig mot negativa energier

2. ccepterar den att ge efter för rädsla eller skuld gör mer skada än nytta

Om du fokuserar all din uppmärksamhet på smärta eller att hitta en skyldige, du slösar bort din energi, bör energianvändning för att läka dina sår. Försök att förlåta dem som skadar dig och lära sig att förlåta dig själv - det är det enda sättet du kan öppna ditt hjärta igen och gå vidare.

Du måste förstå att ta detta beslut och för att hitta viljan att övervinna dessa gamla sår din  Du kommer inte bara att utveckla dessa egenskaper för ditt eget bästa utan för andra, vilket i allmänhet leder till ett bättre känslomässigt tillstånd.

Du kan inte förvänta alla andra att vara förenliga med dina förväntningar, att fiska dig ur botten av brunnen varje gång du faller. Det är orättvist att förvänta någon att göra det när det är ett ansvar som tillhör dig ensam.

Faktisk  , som i sin tur kan skapa en hel del känslomässig smärta.

3. Låt dig känna vrede mot de människor som skadar dig

Ju mer skada du lider och djupare sår är, desto vanligare är det att ge skulden till någon och känna ilska mot dem som skadar dig. 

Om du försöker bekämpa dina känslor av ilska, kommer du bara sluta att undertrycka smärta, och 

tt leva i en negativ känslomässig spiral fångar dig i ett liv av smärta och missnöje. 

4. Genom erkännande och förlåtelse, omvandling

 Det kan vara svårt att acceptera det eftersom ditt ego är en mästerhjärna som bygger väggar för att dölja dina inre problem.

Ja, ditt ego kan komplicera ditt liv, men det är genom dina tankar och ditt beteende du lär dig att förenkla den igen. Varje förändring kommer att kräva stora insatser, men 

5. Titta på världen med och utan smärta

 De var där och de styrde dina handlingar, även utan att förstå det. Kassera dina masker, döm inte dig själv eller kritisera dig själv. 

Du kan ändra din syn på en dag, eller det kan ta månader eller år. Helst ska du kunna säga till dig själv: "Okej, jag har burit denna mask på grund av detta, men nu är det dags att ta bort det" Hur vet du att du är på rätt väg, och resten av resan du kommer att ha en underbar känsla som rör dig framåt, och det kommer från insikten att du inte behöver gömma sig längre.

Vi rekommenderar att du läser: Farorna med undertryckta känslor

6. Lita på deras krets att läka känslomässiga ärr

 Men det finns ingen anledning att släppa tröst på någon som älskar dig och som kommer att vara tålamod och stödja dig.

Det är uppenbart att det stöd du får från andra kan vara avgörande för att övervinna otaliga hinder. Krympa inte bort från deras omfamning. De är också en del av dig, och tillsammans kan du bygga en ny plats där du kommer att kunna leva utan smärta.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar