6 Konstiga symptom som kan varna dig för tarmproblem

Vet du vilka symtom som kan varna dig om tarmproblem? Trots allt är problem med dina tarmar inte alltid lika enkla som den klassiska karaktären vi alla vet om förstoppning.

Detta är särskilt sant om vi inte är medvetna om de många väsentliga kroppsfunktionerna som utförs av tarmarna.

Det är tack vare dem som vi kan absorbera näringsämnen från den mat vi äter, samt vatten, vitaminer och mineraler. Dessutom spelar 

Mikroer som styr tarmväggarna är viktiga för vår hälsa. De bekämpar flera sjukdomar och tillåter oss att behålla det inre balans som leder till livskvaliteten vi alla förtjänar.

Dessutom . Den är uppdelad i flera delar, varav en är 

Det är därför det upprätthålla maghälsa är i huvudsak synonymt att behålla vår allmänna välbefinnande. aturligtvis borde vi komma ihåg det här varje dag.

Och när något inte känns rätt i din kropp, är det viktigt att inte förbise det. Det kan trots allt signalera ett problem med tarmarna.

Därför uppmanar vi dig att . tt vara medveten om följande symptom är ett utmärkt första steg för att säkerställa god tarmhälsa.

Konstiga symptom som kan varna dig för tarmproblem

1. Litet skelett

Föreställ dig att du är ute på en vandring med en vän en dag. Plötsligt snubblar du över en sten och faller och slutar bryta din höft.

Det finns två saker som vi kan klandra för en sådan allvarlig händelse: det dåliga sten eller den klassiska och mycket fruktade , som är så vanligt hos kvinnor.

Föreställ dig att du har en annan olycka nästa månad. Den här gången är det handleden, benbenet eller axeln.

ågonting händer här och det är viktigt att ta reda på vad.

Ibland kan det bero på följande: magen producerar för mycket syra. Detta innebär att  i tarmarna.Om din tarm inte fungerar ordentligt kommer du att sluta med en brist på detta viktiga vitamin. Det här är naturligtvis ett problem eftersom 

Läs också: 

2. Perioder av hög ångest och stress kan meddela dig om tarmproblem

är det finns en obalans i tarmmikrobiella floran, den 

kan det vara intressant att veta att det finns en nerv som .Sålunda cirkulerar signaler kontinuerligt mellan dessa två vitala organ i båda riktningarna.

Om du konsumerar ett överskott av mättat fett, kommer den mikrobiella floran i tarmarna att bära vikten av den. Då kommer detta att få en 

För att stoppa detta från att hända, det finns några enkla kost ändringar du kan göra:

  • öka intaget av 
  • Se till att du dricker mycket vatten.
  • Gör  en del av din kost. Det är en fantastisk super mat med egenskaper som hjälper till att balansera din mikrobiella flora. 

Det är ingen tvekan om att detta är ett överraskande symptom. är du upplever det är det vanligast att associera det med en enkel allergi. I själva verket är dock

en tydlig signal att något är fel i dina tarmar. Till exempel, om din tarm är för genomtränglig, matpartiklar som det inte har kunnat smälta ordentligt in i blodbanan.

Dessutom, om det finns för många toxiner i kroppen, kommer immunsystemet att reagera negativt. Det kommer att kämpa för gifter med saker som

klåda, inflammation och uppblåsthet. 

kontakta en läkare så snart som möjligt. 

Svaga och sköra naglar

 inte kan ta upp näring ordentligt från maten du äter egreppet "du är vad du äter" är välkänd. Men kan det vara mer korrekt att säga "du är vad tarmarna absorbera."

Om din gut är inte hälsosamt, och om den mikrobiella flora som bor där är en bristvara eller i dåligt skick, kommer du inte att kunna smälta maten du äter effektivt . Således kommer det att vara

omöjligt för kroppen att absorbera vitaminer och mineraler som dina naglar - och kroppen i allmänhet - måste vara starka och friska. 

Ibland tittar vi på våra mage och undrar hur vi lyckades få så mycket vikt så fort.

Den svullna magan behöver emellertid inte vara fet - luften kan också samlas in

. Detta är en tydlig indikation på att tarmen inte fungerar ordentligt. nledningen behöver inte vara att du äter ohälsosam. I verkligheten kan en dold matallergi vara roten till problemet. Kom ihåg att mejeriprodukter är några av de vanligaste allergenerna i vår kost.

Dessutom är de ofta orsaken till detta utbredda problem.

 li avblodig med dessa 5 naturliga smoothies

6. Vita avföring kan meddela dig om tarmproblem Om du märker att din avföring är vit till färgen, är detta något du bör inte ignorera. Om du upplever detta symptom ska du

söka professionell medicinsk rådgivning så snart som möjligt.

Detta problem uppstår oftast när vi upplever tarmirritation. Dessutom kan 

Dessutom kan detta symptom provoceras genom förändringar i din mikrobiella flora och inflammation i tarmarna. mellertid har 

, vilket kräver en specifik och väldigt annorlunda behandling. Som vi kan se är dessa mycket specifika symptom och brukar de flesta vara relaterade till andra problem. Om du är i tvivel är

alltid bäst att söka råd eller förtydligande från en betrodd sjukvårdspersonal.

10 Viktiga symtom på fibromyalgi Fibromyalgi är ett syndrom som kännetecknas av en ökning av kroppens reaktion på muskel- och ledsmärta. Känner du till symtom på fibromyalgi? Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar