7 Vackra japanskt ord för att underlätta personlig utveckling

är du lär dig om andra språk och ord, , upptäcka hur andra kulturer organiserar världen omkring dem, deras uppfattningar om livet, och även deras personliga universum.

 Kultur är känd för att ha vissa termer som innehåller ett antal idéer som tenderar att överraska, fånga och locka västerlänningar.

De inbjuder dig att reflektera över saker och innehålla specifika termer som  Framför allt gynnar de den kulturella och psykologiska anrikningen.

I dagens artikel inbjuder vi dig att göra detta. Vi är säkra på att du finner dessa ord lika intressanta som de är särpräglade.

1. Ikigai , din anledning att leva

lla borde ha sina egna ikigai . Detta är ett motiv, ett syfte, en illusion eller ett viktigt mål som ger dig styrka och energi varje morgon för att börja dagen.

Som alla vet har inte alla hittat det ännu. Det är därför som vissa människor spenderar länge förlorad utan en riktning eller motivation som kan ge dem verklig och praktisk lycka. 

Upptäck

7 tecken på att du är en fri ande 

Kintsukuroi , reparera våra sår med guld Kintsukuroi

filosofi har mycket att göra med motståndet. Det här är en delikat och exakt konst som låter dig reparera dina sår och komma tillbaka som en starkare, mer värdig och vackrare person. I japansk kultur, 

till  I stället för att kasta dem, kommer konstnärer att sätta samman dessa delar med ett kit som innehåller gulddamm. 

unikt objekt som berättar sin egen historia.

3. Medvetna eller sorg av sorgar Livet rör sig snabbt och väntar inte på någon. Det är flyktigt, intensivt och otillfredsställande. Kärlek slutar ibland, och vänskap kan sluta. Det som snart verkade säkert slutar plötsligt och tvingar dig att börja från början.

Inom alla dessa processer är "

aware

" ett av de mest transcendenta orden på japanskt språk. Med det överförs sorgen till flyktiga saker. I sin tur behöver fortsätta framåt och stänga dörrar för att öppna nya.

4. 

, den person som vet hur man ska vara ansvarig i japanska betyder " ma'im

" bokstavligen en seriös person. I stället för att förstå att det är en spontan liten sting mot en person stängd eller trumpen uppträdande, är det framför allt , en hänvisning till deras pålitliga karaktär.

5. 

, en av de vackraste orden ankurunaisa är utan tvekan en av de vackraste orden i gammal japanska.

Den hänvisar till en klassisk idé i motivationspsykologi, personlig tillväxt och till och med andlighet där du uppmuntras att lita på framtiden.

lla har gått igenom gånger när det enda alternativet du befinner dig i mitten av kampen är förtroende. Du måste förstå att tiden tillsammans med din vilja att agera och din anda kommer att fixa allt och ge nya möjligheter i horisonten.

6.

oligt 

oligt är en annan term som är direkt kopplad till buddhismens rötter. Den föreslår en filosofi som hjälper dig att se ditt liv på ett annat sätt. Detta ord innehåller faktiskt flera olika idéer:

Kapaciteten på Självkontroll

tt behov måste vara

  • Patienten 
  • Tåla svåra och komplexa tider. 
  • kombinera värdighet och styrka. 
  • göra någonting varje dag för att må bättre. 
  • integrerar också en lika viktig och värdefull idé: 

Du bör inte vara en börda eller en olägenhet, utan snarare en förståelse som kan förstå dem omkring dig själv mitt i dina egna problem. 7. 

, oändlighetens skönhet 

är en annan lika intressant term som handlar om estetik, konst och natur. Du kan dock också använda den på din personliga situation och i dagspsykologi. Det hänvisar till den skönhet som finns inom de saker som verkar vara ofullkomliga. I sin tur är tanken att

de riktigt vackra sakerna är enklare, mer elementära och rena, oavsett deras små misstag eller brister. Det är något du kan göra skulden för ditt dagliga liv för att korrigera den vanliga besattheten med idealiserad skönhet, som söker perfektion i ditt liv eller med din kropp, eller ens dina relationer.

cceptera Vi är alla skadliga och vackert ofullkomliga. Lär dig att använda dessa enkla men intressanta idéer från den japanska kulturen i ditt dagliga liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar