7 Fördelar med sömn naken

 Ta hand om din fysiska välbefinnande innebär att fokusera på  samt - det handlar inte bara om kost och motion.

I jämförelse med sömn har forskare upptäckt att sömn nakna kan vara mycket fördelaktigt.

Även om sömn nakna anses vara relaterade till aktivt sexliv är detta ett vanligt missförstånd.

Vi vill granska varför 

Mindre är mer: Fördelarna med att sova naken

1. ättre vila

Oavsett hur tunt de är,  Utan dem kan du å andra sidan flytta så fritt som du vill.

Även om denna effekt ofta förbises, ger den ett medvetslöst svar som håller dig från att sova så bra du borde.

esök den här artikeln: 

2. ekämpa risken för infektion

är du sover utan kläder är din kroppstemperatur lägre än när du sover med dem. Som ett resultat blir det svårare för bakterier att hitta det varma hemmet de behöver för att överleva i din kropp. Det är därför vi rekommenderar att du sova utan kläder även under vintern, lakan och filtar ger tillräckligt med värme och undvika paradox överskottskroppsvärme under en tid då fler bakterier som finns i miljön.

3. Hjälper dig att bränna mer kalorier

är du har god värmereglering, din kropp kyls på ett sätt som aktiverar hormoner för att generera kroppsvärme. På detta sätt kommer du att

bränna energi genom en process som bidrar till viktminskning. 

ångest . Så när du är stressad tenderar du att äta mer, vilket innebär att sömn nakna kan få dig att äta mindre. 4. Håller dig ung

Som vi såg, är fördelarna med att sova nära relaterade till lägre kroppstemperatur. Vi har sagt mer än en gång på vår blogg att kyla skyddar cellerna och saktar ner åldringsprocessen.

Detta sker tack

melatonin , ett hormon som ansvarar för att förhindra degeneration av celler. Å andra sidan, det förbättrar också kvaliteten på din sömn. Det fungerar så bra att det ofta kallas "det naturliga sovpiller".är kroppen försöker reglera sin temperatur, väcker det hormonella systemet, inklusive tillväxthormoner.

Fördelarna med att sova nakna i detta sammanhang är att detta hormon

ökar funktionaliteten hos dina muskler och ben. 

Vi nämnde bristen på rörelsefrihet tidigare, och nu bör det vara klart att kläder undertrycker cirkulationssystemet, vilket

direkt påverkar kardiovaskulärsystemet. 

Se även:

7 tecken på dålig cirkulation som ofta ignoreras 

är din kropp kommer i direkt kontakt med dina sängkläder, kommer dina nivåer av oxytocin, "wellness hormonet" att öka. Den direkta konsekvensen är att du kommer att känna dig mer sensuell, oavsett om du har ett företag i sängen eller inte.

Fördelarna med att sova naken i sängen går utöver sexuell aktivitet eftersom det skapar en inre känsla av välbefinnande som, när du vaknar, får dig att känna dig som en mer attraktiv person som lämnar dig hem med större självkänsla.

ett trick för att öka fördelarna med att sova naken, ta en dusch innan du går till sängs

nledningen är enkel: de olika temperaturer kroppen upplever kommer

slå på kroppens temperaturkontroll för att få det att börja jobba tidigare. u har du ingen ursäkt, du måste prova! li av med pyjamasna och försök att gå och lägg dig utan kläder - snart kommer du se hur det förändrar ditt liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar