7 Habits känslomässigt intelligenta människor har

lla kan bli arg. Det är väldigt enkelt. Det som inte är så lätt är att vara arg på rätt person, i tid, för rätt syfte och i rätt grad. - ristoteles -

I många år har du säkert hört talas om vikten av att 

Men det är möjligt att bli så mättad med tanken att i slutändan allt du vet är att det finns många färdigheter du behöver för att lära dig, om du inte har någon uppfattning om huruvida du är på väg eller hur man underhåller dem.

motionellt intelligenta människor kan hantera sina egna känslor ordentligt, liksom andra människors känslor.

Sanningen är att tanken på dina känslor och att vara smart om dem samtidigt kan vara mycket komplicerat, men det beror helt på hur du ställer in och uppnår dina mål.

 för att styra sina känslor, sätta sina egna gränser och skapa känslomässiga gränser.

Det är därför, för enkelhetens skull, att i dagens artikel vill avslöja 

1. motionellt intelligenta människor vet vem de är.

motionellt intelligenta människor kan förstå vad som kan få dem att känna sig på ett eller annat sätt. De kan identifiera källan till sina känslor, och det gör dem bättre att hantera konflikter eller svåra tider. Det här är ingen lätt uppgift eftersom

Ditt känslomässiga liv kan vara mycket komplicerat. tt veta vad som utlöser mycket starka känslor som ilska, rädsla och lycka kan vara särskilt svårt. 2. motionellt intelligenta människor är beslutsfattare.

Dessa människor kan också sparas ibland, men

kommer de inte att vara för snabba för att fatta beslut. tt utveckla din känslomässiga intelligens hjälper dig att känna igen och acceptera ditt ansvar för din framtid, vilket gör det enklare att planera hur du får det du vill ha ur ditt liv.

3. Känslomässigt intelligenta människor kan hantera sina känslor

för Daniel Goleman och andra forskare på detta ämne,

är självmedvetande en av hörnstenarna i emotionell intelligens. Dessutom betyder

att du är självmedveten om att du vet hur ditt humör kan påverka andra. Möjligheten att reglera dina känslor är synonymt med att upprätta och upprätthålla en hälsosam relation, både med andra och med dig själv.är du är medveten om vad du känner är det du som kontrollerar dina känslor och inte motsatsen.

4. motionellt intelligenta människor kan visa empati.

motioner kan vara infektiösa. lla vet detta från erfarenhet. är du har haft ett gott kaffe med en gammal vän, känner du dig bättre. är någon sitter vid kassan i en butik är oförskämd, får du dig att känna dig dålig. -

Daniel Goleman - mpati eller förmågan att sätta sig i en annan persons skor, är en annan pelare emotionell intelligens.

tt veta vad andra känner förenklar förhållandet och hjälper dig att hantera eventuella situationer som kan uppstå mellan dig. Du kanske vill kunna döma dina sinnen, men du kan inte fly från dina egna eller andras känslor. Ja,

Personer som har vana att hantera sina känslor bra kommer bättre kunna styra denna dimension. 

Öppenhet och förtroende för relationer är en viktig signal att du arbetar med hög känslomässig intelligens. Det vill säga

genom att öppna och ställa dina reservationer åt sidan, kommer du att främja ett hälsosamt förhållande. Samtidigt känner känslan känslomässigt intelligent inte bara dig att uppleva och hantera dina känslor ordentligt, det hjälper dig också att uttrycka dem tydligt.

6. Känslomässigt intelligenta människor är mycket motiverade att uppnå sina mål

Även om de kan vara orolig för att göra en viss förändring i deras liv, de vet att

ha kontroll av rädsla är en nyckel till framgång. De är villiga att hoppa in i den och göra den här förändringen eftersom de vet att det kan förbättra dina liv och flytta dem ett steg närmare sina långsiktiga mål.

Utöver detta, eftersom de är så väl rustade för att ta itu med sina känslor,

de tål höga halter av frustration och fördröjd tillfredsställelse 7. Känslomässigt intelligenta människor är ansvariga för sina egna liv

Det acceptera dig själv och har självförtroende kan göra dig mer medveten om hur du ska engagera sig för att saker och ting. Detta innebär att

du är ansvarig för dina glädjeämnen och nederlag, Hur kan du förbättra din känslomässiga intelligens?

Det finns nollförhållande mellan din IQ och din känslomässiga intelligens. Dessa styrs av olika delar av hjärnan. -

Daniel Goleman - Det finns ingen koppling mellan vad vi menar med akademisk intelligens och känslomässig intelligens.

n person kan vara högutbildad och göra utmärkt i skolan, men inte i livet. Det är därför det finns olika åtgärder du kan vidta i ditt dagliga liv för att hjälpa dig att uppnå en bättre förståelse för dina känslor:

Lär känna dig själv.

 • Ställ frågor, tänk på ditt beteende och känna till dina egna värderingar.n liten daglig självkänsla kan hjälpa dig att markera före och efter i din känslomässiga utveckling. Kontrollera dina känslor.
 • Det här är inte en lätt uppgift, men det är värt att göra en ansträngning för att kontrollera dina känslor. Om du känner att du svarar på något barnsligt, ta bort dig från situationen på ett ögonblick. Glöm inte att du bara har kontroll över ditt liv och hur du beter sig eller känner dig. Ha empati för andra.
 • Ta sig in i situationen för dem runt dig, även ibland kan det leda till att du känner smärta. Det hjälper dig att förstå att alla har sin egen berättelse och erfarenhet som hjälper dig att hantera svårare situationer bättre. Hitta din dagliga motivation.
 • Vakna upp varje morgon med hopp om att utveckla din känslomässiga intelligens. Goda framgångar kommer från små framgångar - glöm det inte.

  ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar