7 Sätt att varva ner

Under hela dagen upplever du stress, ångest och spänning. Ibland känner du dig som att flyga och bara gömmer sig för vardagliga situationer. Hur hanterar du bäst med negativa känslor och låt dem inte slå din hälsa?

I dagens artikel kommer vi att prata om sju enkla metoder som du kan använda för att stressa ner när du behöver det mest. Det här är praktiska strategier som kommer att vara till stor hjälp och du uppmanas härmed att lära dig mer!

1. Din egen fristad

Här är ett enkelt exempel som kan få dig att förstå vårt första tips. Se själv att du är på jobbet med tusentals arbete som väntar. Omkring dig finns det krångel och noga kolleger. Föreställ dig att du har haft en stor argument med din partner, så inser du att barnen fortfarande väntar på att klargöras och forslas bort. 

Föreställ dig ett tomt rum. Detta är din privata plats för lugn och ro, där du kan "stänga dörren och vara ensam". akom dörren är det bara problem och stress, men i ditt inre, tysta, tomma rum är du säker. Här kan du bearbeta det du känner och håll dig lugn.

2. n vit vägg

Denna övning är enkel och mycket effektiv. Var och en av oss har upplevt stunder där vi plötsligt blir överväldigade av ett antal rädslor och oro. Du attackeras nästan av negativa känslor som "förlamar" dig.

är detta händer dig, kan du stänga av tanke genom att leta efter dig en vit vägg som är direkt framför näsan på dig. Låt den vita vita väggen lugna dig. Få ett slut på dina bekymmer och bli av med rädslan genom att "näsa" i väggen, inuti ditt huvud. Vit är en neutral färg och "vita tankar" skyddar dig mot negativa känslor.

3. Fokusera på andning

Stress och ångest kan öka andningsfrekvensen. Du andas mer luft och hjärtat måste arbeta hårdare än det borde. Plötsligt utan varning kan du applicera stressade muskler och huvudvärk.

 Vet att magen expanderar och drar ihop medan bröstet lyfter upp och sänker. Ta några sekunder för att veta att luften lämnar kroppen. Då kan du känna dig fri från kroppen. Det är väldigt avslappnande för kroppen, men också att stressa ner mentalt.

4. Skriv till stress

tt enkelt men mycket terapeutiskt sätt att stressa är alltid något att notera. Med en bärbar dator, antingen i pappersform eller digitalt, kan vara ett bra ställe att skriva ner saker oro som flockas runt dig.

Fri från stress och rädsla genom ord. Om du skriver på papper kan du så småningom bränna papperet som en slutgiltig utgåva.Du kan också välja att hålla en dagbok, som hjälper dig att inte bara kartlägga dina problem, men också kartlägga förhoppningar och drömmar. Dag efter dag kan dagboken vara din bästa vän; en fristad.

5. Ut i solen

är du känner dig överväldigad eller orolig och vardagliga sysslor gör dig upprörd till bristningsgränsen, finns det bara en sak att göra: gå på en promenad i parken, i skogen, på stranden eller i bergen.

 Det är som en tidsresa tillbaka till mänsklighetens ursprung, och vi kan försäkra er om att ingenting är terapeutisk och avkopplande som en daglig promenad utomhus.

6. Hitta någon som lyssnar på dig

I din cirkel vet att det finns åtminstone en person som lyssnar på dig empatisk och tillgiven. Denna person kan hjälpa dig att få din hjärna att slappna av, som ni kan dela erfarenheter som gör dig olycklig, orolig eller stressad.

Ibland behöver du inte råd eller vägledning. Ibland behöver du bara någon att lyssna på dig. är tyngden har lyfts från axlarna kan du fråga personen om vad man ska göra för att lösa situationen.

7. Ditt personliga rum

 Vissa människor hittar sina personliga rum bara genom att lyssna på musik eller stänga ögonen. ndra föredrar att dra, dansa eller sticka - det spelar ingen roll vilken aktivitet du väljer. Det som är viktigt är att ha en metod eller hobby hjälper dig att stressa ner.

Slutligen är det viktigt att du vet eller hittar ut vad som är bäst när du behöver lugna dig. lla är olika, och inte alla har samma fördelar. Gå försiktigt och prova alla de tips vi har gett dig i den här artikeln för att se vilket som passar dig bäst.

Kom ihåg att alltid prioritera liv och lycka. Ge inte så mycket av dig själv till andra att du inte har något att ge till dig själv. Ge ditt hjärta och sinne den vård de förtjänar och försvar rätten till privatliv och frihet. Glöm inte detta!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar