7 Misstag vi alla gör i köket

Hur skulle du säga - och dina organisationsvanor är i köket? Du tror nog att de är ganska bra och att allt är så hälsosamt som möjligt.

Men Fortsätt läsa för att ta reda på vad de är!

Dessa vanliga köksfel är inte begränsade till dåliga vanor eller dålig tid. Ibland är ännu mer kontrollerade eller övervakade rutiner felaktiga som vi gör varje dag. land dem finner vi följande:

Vi är inte örter färska

lla älskar en rutinerade skålen och dessa innebär ofta användning av örter som koriander, basilika, mynta eller persilja. De flesta gånger 

Det är bra att transportera dem utan skador, men Om möjligt är ett glas vatten idealiskt för detta.

Detta förhindrar att de försvinner för tidigt.är du förvaras nära kaminen eller i kylskåpet blir hållbarheten kortare.

Detta är ett av de misstag vi gör i köket, ett misstag som kan få lite av den delikata smaken att försvinna och göra att du spenderar mer pengar på örter som slutar bara varade i en eller två dagar .

Det bästa alternativet att hålla dina örter färska är att köpa en liten kruka och plantera några frön i den. llt du behöver är ett litet trädgårdsutrymme.

Vi rekommenderar att du läser: 

Vi sparar på konserver

Konserver har många fördelar. De håller länge och du kan använda produkter som är lågsäsong. Men kom ihåg att 

Konserver är vanligtvis gjord av aluminium eller stål, som motstår korrosion så länge det inte utsätts för luft. är du öppnar börjar oxidationsprocessen och över tiden kan du ha rost blandat med maten.

Om du inte använder hela innehållet i lådan, kom ihåg att Plast- eller glasbehållare är det bästa valet för dessa livsmedel.

Detta är ett av de vanligaste köksproblemen människor gör eftersom det verkar logiskt att lämna vad du inte äter i originalförpackningen.

Vi är bananbananer

Även om detta inte är ett slags misstag som kan orsaka stora hälsoproblem, är det bara en dålig vana som de flesta av oss har lagt till oss.De flesta skalar från topp till botten, när rätt sätt ska börja från botten.

Det kan tyckas irrelevant, men det är det enklaste sättet att hantera denna frukt.

Vi ripper av folie

Är du av den sorten som att riva av folie någonstans längs rullen? Har du någonsin märkt att det finns en skarp kant på insidan av lådan, vanligtvis zigzagformad?

Detta är ett vanligt misstag som människor gör i köket. Det rätta att göra är att mäta hur mycket folie du behöver, och placera den sedan längs kanten av lådan. 

Vi skalar potatis

Detta har utan tvekan hänt dig. är du peeling din potatis, slutar du alltid med att få en hel del av de ljusa insidan med skalet. Det är ett misstag som vi alla gör i köket, men det finns en enkel lösning.

ästa gång du skalar en prova följande:

 • Tvätta din potatis som vanligt.
 • nvänd en kniv för att skära en sträcka runt skalets omkrets.
 • 
 • Ta bort från värme och håll det under kallt vatten eller lägg det i en låda med kallt vatten.
 • Ta bort det skalliga med fingrarna.

Denna procedur är så enkel eftersom skalet går av utan mycket ansträngning. är du tänker på det, ändra bara ordern i några steg som kan spara mycket tid ... och många potatisar.

Vill du veta mer? 

Vi tvättar mikrovågsugnen

Du kanske föredrar att gå till tandläkaren istället för att rengöra mikroen.

Men du kan enkelt 

Du kommer att se att vattnet har avdunstat och gjort några rester i ugnen mjuk. llt du behöver göra är att torka det rent. Du kommer bli förvånad över hur snabbt du kan ta bort matrester.

Vi serverar mat på kalla plattor

Du försöker förmodligen göra dina diskar på bästa möjliga sätt genom att hålla dem vid rätt temperatur. Men när du serverar dem på en kall tallrik är hela insatsen bortkastad!

Mat i fina restauranger Om det är en kall maträtt, är plattan också kall. Om maten är varm värms plattan för att hålla temperaturen på maten.

Sammanfattningsvis: tt göra saker i det sätt som vi alltid har gjort dem betyder inte nödvändigtvis att det är rätt.

Och när det gäller dig, vilka misstag brukar du göra i köket? Vilka andra knep kan du rekommendera?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar