7 Skäl bröstsmärtor

 Trots detta har de flesta fall av bröstsmärta ingen samband med sjukdomen. Det är därför användbart att veta om andra orsaker till bröstsmärtor.

De flesta kvinnor upplever bröstsmärtor vid många olika tillfällen under sina liv, eftersom det är ett vanligt symptom på hormonella förändringar som orsakas av menstruation eller graviditet. Inflammation och känslighet i bröstet eller smärta under menstruationen är mycket vanligt och inte i samband med någon allvarlig , och kan helt enkelt bero på förändringar i hormoner.

Om du inte kan hitta något onormalt vid kontroll brösten men ändå ofta får smärta, är det möjligt att detta kan bero på andra godartade sjukdomar. Vi kommer nu berätta om de vanliga orsakerna till bröstsmärtor.

Hormonförändringar

 PMS kan till och med orsaka smärta före menstruationsperioden.

Många kvinnor lider av bröstsmärtor under deras reproduktiva år, ofta oftare sammanfaller med ägglossning halvvägs genom menstruationscykeln och dagarna före menstruationen. Dessa två faser sammanfaller med mer förändring av kvinnornas hormonnivåer.

nvändningen av p-piller och hormonbehandling kan vara andra faktorer av inflytande.

Graviditet

 Kvinnor känner sig känsligare när de är gravida i ung ålder eller vid första graviditeten. Du kan känna smärta under graviditetens första trimester. rösten växer också i storlek och blå blodkärl blir synliga vilket indikerar en ökning av blodflödet.

mning

är en kvinna hade bara ett barn, märkte hon gärna bröstsmärtor, oavsett om hon ammar eller inte, på grund av ökningen av mjölk. Men du bör vara extra medveten om smärtan är ofta intensiv eller inte förbättras, eftersom detta kan tyda på möjlig mastit.

Mastit

Denna fråga kretsar kring en inflammation av brösten, vilket beror på avbrott i mjölkgångarna.  De symptom du bör vara medveten om är rödrött hud på bröstet, smärta och speciellt feber.

röst cysta

 Dessa former när normala bröstkörtlar ökar i storlek, det kan bara vara en eller flera. Dessa cyster är vanligtvis godartade och kännetecknas av att de producerar bröstsmärtor.är de är stora kan du känna dem genom att röra dem, men vissa kräver att ett mammogram eller sonogram ska detekteras.

rösttumörer

rösttumörer är bröstpuffar. Det är helt enkelt en infektion. Detta problem kan orsaka bröstsmärtor, de kan känna sig som mjuka utbuktningar, och är vanligtvis orsakas av bakterier som kommer in i bröstet genom sprickor i bröstvårtan eller från problem med amning. Oavsett anledningen är det bäst att kontakta en läkare för att få nödvändiga undersökningar och sköta korrekt behandling.

röstcancer

Som nämnts tidigare associerar många kvinnor bröstsmärta med bröstcancer, men det är vanligtvis inte orsaken. Smärta i brösten är ett av de symptom som nyligen noterats vid bröstcancer. Om en kvinna märker något ovanligt i deras bröst och behandla det i tid, är det faktiskt möjligt att inte märka någon smärta från cancer som helst.

ekommendationer för att förebygga och behandla smärta i bröst

Det är vanligtvis inte nödvändigt att ta mediciner för att lindra bröstsmärta. Men du kanske vill komma ihåg att det finns några livsstilsförändringar du kan göra för att hjälpa till att behandla och förebygga problemet.

  • Undvik att använda bh i små storlekar
  • Ha en hälsosam diet med låg fetthalt och rik på frukt, grönsaker och spannmål
  • Underhåll balanserad vikt, kommer detta att bidra till att stabilisera hormonnivåerna
  • Öka innehållet i vitamin 6 (pyridoxin), vitamin 1 (tiamin) och vitamin
  • Du kan också använda hem behandlingar för smärta som en gasväv med vatten, citronsaft, ättika eller kaffe

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar