7 Saker som indikerar att stressnivån är för höga

Det finns vissa fysiska faktorer som kan berätta att din stressnivå är out of control. Du måste hantera dina känslor för att undvika detta.

Vår moderna livsstil, fler jobb och vardagliga problem kan få dig att tro att 

Även om det är en normal fysiologisk reaktion på alla olyckliga situationer som uppstår från dag till dag, är dess effekt förstärks när det blir lite svårare.

Det är bevisat att långvarig exponering för höga nivåer av stress kan öka risken för hjärtsjukdomar, ett försvagat immunförsvar och ökad risk för depression.

Medan de flesta symtom på stress uppträder i förändringar i attityden finns det flera fysiska konsekvenser som kan ha ett starkt förhållande till det.

 varnar för att höga stressnivåer 

Det mest oroande är att de flesta fall inte får tillräcklig uppmärksamhet och i slutändan leder till allvarligare sjukdomar.

ftersom alla kommer att drabbas av stress någon gång är det viktigt att veta vad som kan indikera att det går ur kontroll.

1. Hives eller hudutslag som ett tecken på höga stressnivåer

Om du aldrig har varit allergisk mot något och plötsligt inser att du är täckta med röda blåsor eller utslag, är det förmodligen på grund av en hög 

är kropp upplever denna störning  och kropp initierar frisättningen av en kemikalie som kallas histamin.

Om det inte kontrolleras i tid, kan ont och andra hudförhållanden uppstå. Faktum är att 

2. Konstant huvudvärk

Huvudvärk och migrän är symtom på de som är stressade eller försöker lösa svåra situationer.

Detta är resultatet av frisättningen av vissa kemikalier som stör funktionen i nervsystemet och blodkärlen i hjärnan. 

3. Magsjukdomar

Många olika

matsmältningsstörningar  hormoner som orsakar stress kan förändra funktionen av mag-tarmkanalen och

orsak symptom uppbyggnad av toxiner, gaser och inflammation. I vissa fall kan det också öka antalet gånger tarmkontrakten, vilket leder till kramper och diarré.

4.Konstant förkylning

Kortisol utsläppt på grund av höga stressnivåer orsakar blockering i immunsystemet som kan minska kroppens förmåga att bekämpa patogener som påverkar luftvägens hälsa.

Det finns en stor sannolikhet att stressade människor kommer att få förkylningar,

kalla sår  Det värsta är att om problemet inte är löst, är det svårt för en medicinsk behandling som hjälper dig att återhämta sig.

5. Ökning av akne

lla vet att akne är ett hudproblem som kan utlösas av många faktorer. Även om tonåringar är mest drabbade, kan vuxna också uppleva detta problem på grund av stress.

Det verkar utlösas av en hormonell obalans där

kortisolnivåer dominerar jämfört med andra ämnen. 

Överskottet talc ackumuleras i porerna och resulterar i utbrott av blackheads och finnar.

6. Sömnlöshet

Sömnlöshet och svårighet att koppla av sömn kan ha mycket att göra med ditt känslomässiga tillstånd och vanor under dagen.

n person med stressnivåer som inte är i kontroll kan uppleva muskelsmärta, tankar som är inriktade på stressiga situationer och

minskad förmåga att somna när de behöver det. Det mest allvarliga av detta faktum är att det med tiden korroderar kroppen, och fysiska störningar som kan minska livskvaliteten kan utvecklas.

7. Överdriven trötthet

Trötthet eller extrem trötthet är en vanlig reaktion kroppen har när du inte får tillräckligt med vila och utsätts regelbundet för fysisk och psykisk stress.

Dessa symtom åtföljs av

förändringar i humör, inklusive depression, ångest och irritabilitet. känner du igen några av dessa symtom? Om du har störts av det här nyligen, få ett avtal med din läkare och sök alternativ som hjälper dig att minska stressnivåerna.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar