7 Saker du kanske inte vet om ångest

andningssvårigheter, hjärtklappning, extrem nervositet, mentala blockeringar, muskelspänningar ... Vem har inte upplevt en ångestattack någon gång? Vi hamnar ibland i vardagliga situationer, eftersom vi kanske inte vet hur vi ska hantera, vilket får oss att känna oss överväldigade.

Den typ av ångest som vi känner när vi pratar framför ett möte eller till exempel på ett flygplan, är inte livsförändrande och hotar inte vår dagliga balans. Men vad händer när ångest börjar dyka upp i vardagen och börjar vi känna sig som offer för rädsla och begränsningar nästan dagligen?

 Det är därför mycket viktigt att veta hur man hanterar daglig ångest och känner igen alla aspekter av denna stressiga känsla. Fortsätt läsa för att lära dig mer om ångest och hur du kan ta reda på om du kämpar med det här problemet själv.

1. Undvika eller inte veta hur man känner igen dina egna känslor som leder till ångest

Här är ett exempel: du är på en familjesammankomst, och på grund av ett missförstånd och diskussionen som följde, hamnar man har problem med en familjemedlem. Du försöker att inte tänka på det, men du undviker helt enkelt att delta i familjeåterförening och kan till och med utveckla negativa tankar och obehag för några av dina familjemedlemmar.

Vad du borde ha gjort var att erkänna det problem du hade med den personen. Prata med dem och förklara saken utan att skylla på andra släktingar, samtidigt som man undviker samtidigt undertryckta känslor och ångest. 

2. Skillnader i hjärnans kemikalier

Du känner säkert folk som blir oroliga utan anledning. Tysta personligheter blir mindre oroliga och konfronterar vanligtvis sina problem med känslomässig balans. Vissa människor utvecklar däremot intensiv ångest, negativa tankar och kanske flyr från de minsta frågorna.

Varför händer detta? Varför är vissa människor så annorlunda? Dopamin och serotonin är signalsubstanser som genererar dessa ångest processer och vilket gör dem mer känsliga än andra.

3. Varningar

Vissa av oss kanske inte ens inser att rädslan är i färd med att gradvis etablera sig i våra liv och att detta kan vara farligt. Vilka är de tidiga varningsskyltarna?

 • Huvudvärk
 • Migrän
 • Problem med sömn
 • Irritabilitet
 • Trötthet
 • Problem med matsmältningen
 • muskelkramper, skakar hand

4. Förhållandet mellan ångest och andra problem

, och är tydligt relaterade till andra frågor som vi bör vara medvetna om:

 • , svek, förlorar några ... llt som kan göra det svårt för en person att möta vardagen kan orsaka det minsta att bli en källa till ångest.
 • Det är inte alltid lätt att diagnostisera och ofta är det depression som är längst ned och orsaka utvecklingen av andra problem, såsom ångest.

5. Varför fysisk aktivitet är så viktigt

Det kan överraska dig, men enligt många läkare och psykologer finns det ingen bättre behandling för ångest än lite motion varje dag. tt gå på en promenad leder till puls och orsakar kemiska förändringar i hjärnan. Det här låter dig hantera problemet ordentligt.

Det är värt att komma ihåg.

6. Vi vill alla uppleva en episod av ångest någon gång under livet.

Ångest är en del av att vara mänsklig. Vi är alla skadliga och vi är alla rädda för någonting. Viktigast Livet sätter oss ibland i situationer som vi inte vet hur vi ska hantera, och då kommer rädslan läskigt.

 som en varningssignal som talar om för oss att det är något vi måste göra, ändra eller konfrontera. Om du flyr från problemen kommer bara att växa större, så du bör uppfylla stressande situation ansikte mot ansikte och lösa det.

7. Ångest drabbar fler kvinnor än män

nligt en studie som utförts av ational University of Mexico påverkar stress och ångest kvinnor i större utsträckning än män, särskilt de som är mellan 15 och 50. nledningen? Kvinnor tenderar också att tänka på andra framför sig själva. llt detta leder ofta till plötsliga ångestattacker och stress som kan pågå i flera år.

Det finns fortfarande en fördel hos kvinnor skiljer sig från män: de behandlar stress och ångest bättre eftersom det ofta är lättare för kvinnor att prata om sina känslor. De vet hur man känner igen dem och hanterar dem mer effektivt.

Glöm inte denna information och konfrontera din dagliga ångest.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar