7 Saker du bör veta om menskopp

n menstruation är en av de mest betrodda vännerna som du vill ha som kvinna.

Från din ungdom tills du når klimakteriet, kommer du att leva med det varje månad. Det kan innebära stora utgifter på bind eller tamponger, så vi skulle vilja dela med dig av information om menstruationsbägaren med dig.

 och de har genomgått stora förändringar. De har gjorts av alla slags material, på jakt efter de som är mest bekväma att använda.

Under de senaste åren, de blivit oskiljaktiga vänner för dem som vill hjälpa miljön och spara pengar. Vill du veta mer? Läs vidare.

1. Vad är menstruationsbägaren?

 De är små koppar som upptar menstruationsblödning och kan ligga i kroppen i upp till 12 timmar.

De mest moderna menstruationsstörningarna är Kvinnor som är allergiska mot latex bör välja koppar gjorda med silikon för att undvika medicinska problem.

2. Hur används menstruationsbägaren?

är du sätter i koppen är det viktigt att du tar dig tid och ta reda på vilken metod som fungerar bäst för dig. Detta är normalt och du bör inte oroa dig för att det blir enklare med träning.

skillnad tamponger eller dambindor, som absorberar menstruationsblod, som fångar den menskopp den och förhindra det från att lämna kroppen. Så allt du behöver göra är att sätta koppen i slidan och lämna den där i 8 till 12 timmar, beroende på hur mycket utrymme det finns i den.

Ta bort koppen efter den tiden och rensa den. För god hygien är det lämpligt att tvätta det med rent vatten innan du sätter i det igen. Om du inte kan göra det är det inte ett stort problem. Kom bara ihåg att tvätta det nästa gång.

3. Skäl att välja menstruationsbägaren

 • Medan bindemedel och tamponger tvingar dig att köpa nya produkter varje månad, är menstruationskupongerna helt återanvändbara i 10 år. Detta innebär att du kommer att spara massor av pengar på feminina , kommer du att hjälpa miljön och du kommer att vara mycket bekväm.
 • Är du orolig för olyckor? löder du ofta när du har människor? I detta fall har menstruationskoppar en större kapacitet än bindning eller tamponger. Tamponerna absorberar endast 5 ml och volymen absorberar 10 ml medan bägaren kan hålla 30 ml.
 • ftersom menstruationsbägarna är gjorda med silikon eller latex, anpassas de lätt till kroppens form.Det är därför det är lätt att hantera någon form av fysisk aktivitet eller sport utan några problem.
 • Infektioner är en vanlig rädsla när man använder bindemedel eller tamponger, vilket inte händer med menstruationsstötar. Du behöver bara se till att du inte använder material som du är allergisk mot. n liten andel kvinnor är allergiska mot latex och om det är du måste du använda en silikonkopp.

4. Menskopp är rimligt

 beroende på var du köper dem. De levereras vanligen med en rengöringspåse som du kan lagra när du inte använder den.

Om du anser att koppar är ett rimligt pris.

5. Menskopp är lätt att underhålla

De material som används för att skapa den menskopp kan lätt rengöras och underhållas:

 • när menstruationen börjar, när du gör dig redo att använda din kopp och det är nytt eller om din mens börjar, Denna process eliminerar eventuella rester eller föroreningar. Då kan du använda din menstruationsbägare.
 • Du behöver bara använda kranvatten.
 • är din menstruation är över: Tvätta menstruationsbägaren igen. Om du vill kan du använda en neutral tvål och rinnande vatten. Se till att du rengör det bra. Lägg sedan i den bagagepåse som följde med när du köpte den och förvara den på ett välventilerat, friskt och torrt område.

6. Det finns menskoppar i olika storlekar

Varje kvinna är olika, och när det gäller mensskydd behov av att välja rätt produkt. är man letar efter menstruationskoppar ser du att det finns flera olika storlekar. Den minsta är bäst för kvinnor som inte har haft barn, medan de större storlekarna är bra för kvinnor med barn.

Detta beror på att vagina förändras något efter födseln. Innan du köper din menstruationskupa, ta en närmare titt på de olika storlekarna och egenskaperna hos varje kopp.

7. Vissa menskoppar kan användas under sex

ftersom menskopp sätts in i slidan, vissa kvinnor rädd för att ha när de använder den. Den första tanken är att koppen ska fastna, men det är inte sant.

De är gjorda i ett specifikt område av kroppen och de behöver inte gå längre än det. Storleken på dem hindrar faktiskt det från att hända. Om du är orolig för att din partner kommer att känna sig obekväm, ska du veta att 

Materialen som används för att göra dem är också mycket mjuka och flexibla, varför din partner inte ens märker det.

Som du kan se är klimakteriet ett alternativ som kommer att ge stora fördelar jämfört med andra produkter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar