7 Sätt att upptäcka och förhindra vaginala infektioner vid

Precis som alla andra delar av kroppen, vagina utveckla olika typer av infektioner som kan variera från att vara enbart irriterande att vara ganska smärtsamt. Det är sant att det finns flera vaginala infektioner som kan förekomma vid sexuell kontakt, men detta är inte den enda anledningen. nkla faktorer som att använda en offentlig toalett, inte tvätta handdukar tillräckligt ofta, och med dålig hygien är andra skäl som du bör vara medveten om.

Som kvinnor är det viktigt att vi letar efter tecken på vaginala infektioner, och att vi vet om de många möjliga orsakerna. Det finns många sätt att minska risken att drabbas av dessa och kunskap är nyckeln till att upptäcka dem att få behandling innan de har tid att försämras.

Vad är tecken på en vaginal infektion?

Vaginala infektioner kan detekteras baserat på vissa vanliga symtom som vanligen uppträder kring infektionen. land dem är följande:

 • Vaginal lukt
 • Klåda
 • urning
 • Smärtsam urinering eller samlag
 • Discharge som är grönaktig, gul, rosa eller vit - med eller utan lukt

n del av ovanstående Symtomen kan vara ett tecken på att du har en vaginal infektion. är du har upptäckt det, Lyckligtvis kan du också undvika dem genom att följa rekommendationerna i dagens artikel.

Hur man undviker vaginala infektioner?

Som nämnts ovan kan vaginala infektioner utlösas av en mängd olika faktorer. 

nvänd bomull underkläder

Underkläder gjord av 100% bomull kan hjälpa till att hålla dig torr, som skyddar dig från många vaginala infektioner. omull transporterar bort fukt, vilket är den främsta maten av jäst. är du köper ny underkläder, 

nvänd god hygien

Din dagliga personlig hygien är en av de viktigaste sätten du kan förhindra vaginala infektioner. Det är viktigt att du tvättar detta känsliga område i kroppen med en mild tvål som inte kommer att störa kroppens naturliga pH. Förutom simning, när du går på toaletten, bör du alltid torka framifrån och bakåt för att undvika att överföra bakterier till slidan. Pulver, parfymerade tvålar, bubbelpool, doftande tamponger och "kvinnliga" deodoranter kan 

Undvik att använda åtsittande kläder

Jeans eller shorts som sitter åt skapar en varm och fuktig miljö som är idealisk för spridning av bakterier och jäst.Försök att bära kläder som är lösare, till exempel kjolar.

Håll de intima områdena torra.

Fukt och fuktighet är den perfekta miljön för att jäst och bakterier växer. 

Undvik att använda vaginala duschar

att tvätta inne i slidan med vätska kan förstöra de "goda" bakterier som hjälper till att Detta utsätter dig för större risk att få ett av dessa besvärliga problem och kan också göra dig mer utsatt för andra typer av sjukdomar.

Förbättra din kost

tt ha en hälsosam kost är ett mycket viktigt sätt att hålla vaginala infektioner i sträck. Många studier har visat att regelbundet intag av socker och alkohol, i kombination med stress, kan utlösa en vaginal infektion. xperter rekommenderar att man undviker dessa livsmedel och stressiga situationer, vilket tyder på att du försöker att dricka mer vatten och äta frukt och grönsaker som hjälper till att hålla urinvägarna rena.

 • land de livsmedel som rekommenderas för att förhindra vaginala infektioner är: kål, spenat, ananas, rovor och blad av kålrot, mangold, vitlök, pepparrot, persilja, blad av betor, maskros, broccoli och citrusfrukter.
 • Dessutom rekommenderar vi att du som innehåller mjölksyra, vilket hjälper till att återställa hälsosamma bakterier som du kan ha förlorat.

Juice som hjälper till att förhindra vaginala infektioner

Denna juice fungerar som en naturlig antibiotika, och hjälper kroppen att bekämpa virus, svampar och bakterier som kan orsaka vaginala infektioner. Vitlök bekämpar bakterier och svampar, och det är också rikt på antioxidanter och näringsämnen som stärker immunförsvaret. • 1 handfull spenat
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 tomaterTvätta alla ingredienser väl och lägg dem i en bländare med halv en kopp vatten. Låt det smälta tills det är smidigt och drick denna dryck utan att sikta den.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar