7 Sätt din kropp varnar dig om sköldkörtelproblem

 är placerad i den främre delen av halsen och är formad som en liten fjäril.

Trots sin ringa storlek, . ventuell obalans i denna kropps funktion kan allvarligt skada din hälsa.

Det är svårt att tro att en sådan liten kropp kan ha ett så stort inflytande på kroppen. är det producerar för många eller inte tillräckligt med hormoner, kommer din kropp att skicka ut ett antal farosignaler för att säga att något är fel.

edan visar vi sju tecken som kan indikera att det finns ett problem med din sköldkörtel.

1. Obehag i halsen

Som vi har nämnt tidigare, . Det är därför du kan känna det när det är något fel:

  • Smärta eller en hög grad av obehag i denna region.
  • Konstant sår hals eller andra typer av inflammation i detta område.
  • Ändringar i röst.

Om du börjar märka något av dessa symtom regelbundet, kontakta din läkare så snart som möjligt. Även om du tar receptfria läkemedel kommer det att lugna ditt obehag, det kommer bara att göra problemet sämre på lång sikt.

Missa inte: 

2. Koncentrationsstörningar

Hjärnan är mer sannolikt att förväxlas med ålder. Men om problemet plötsligt blir värre, och du märker att du börjar glömma vardagliga saker och oförmögen att koncentrera sig, är det dags att konsultera en läkare.

Många kvinnor förknippar dessa symptom till  eller andra åldersrelaterade tillstånd.

Men 

när patienter med hypotyreos behandlas på rätt sätt, de är förvånad över hur snabbt deras minnen går tillbaka till det normala. Kom ihåg att konsultera din läkare före någon självdiagnos.

Även om du går igenom klimakteriet, bör du inte alltid sätta alla dina symptom på det.

3. Hårförlust och torr hud

Förlora lite hår är normalt, speciellt på vår och vinter. Om  verkligen är uppenbar eller varar längre än dessa säsonger, kan det tyda på att det är något fel med sköldkörteln.

tt annat tecken är förändringar i huden och dess struktur. . n av orsakerna till dessa symtom är en förändring i utsöndringen av sköldkörtelhormoner.

Detta symptom kan åtföljas av ett avbrott i hårtillväxtcykeln.

4. Förändringar i vikt

n plötslig ökning eller minskning av vikt utan uppenbar orsak är anledning till oro.Detta är ett av de vanligaste symptomen på hypothyroidism.

Det verkar som ett resultat av en malign sköldkörtel, som minskar hela kroppen. Detta innebär också att du upplever förändringar i smak, till exempel att maten inte längre smakar likadant, eftersom en dåligt fungerande sköldkörtel ändra dina sinnen (inte bara smaken, men också röra och lukt).

5. Konstant trötthet

Sömnighet och en ökning av antalet timmar du sover varje natt kan vara ett tecken på att något är fel med sköldkörteln.  Detta leder till en känsla av konstant trötthet.

Oförklarliga muskelvärk och kramper är också ett annat tecken.

risten på sköldkörtelhormoner kan förändra nerver som skickar signaler från hjärnan till resten av kroppen. Detta kan orsaka kramper eller en känsla av tryck i olika delar av kroppen.

Men kom ihåg, dessa två problem är också närvarande hos dem som lider av diabetes som inte tar hand om sin sjukdom. Var god uppmärksam på dina symtom och glöm inte att prata med din läkare.

6. Humörsvängningar och buktryck

tt överskott eller brist på sköldkörtelhormon i kroppen kan göra dig riktigt irriterad, ängslig och orolig.  eftersom det förändrar serotoninnivåerna i hjärnan.

Och som om inte det vore nog, när något är fel med sköldkörteln, kommer du har problem med matsmältningen och magen tryck som inte förbättras med en balanserad kost och motion.

7. Hjärtklappning, högt blodtryck och andra symptom

hjärtklappning kan kännas i nacken kan vara ett tecken på att sköldkörteln inte fungerar så bra som det borde.  följer ofta hjärtklappningar och orsakar dåligt kolesterolhöjning.

Sköldkörtelproblem behöver behandlas av en sjukvårdspersonal. Motion och ätning är inte tillräckligt.

Vill du veta mer? Läs: 

Var uppmärksam på vad din kropp säger till dig

Som ni ser, sköldkörteln leder till många olika typer av förändringar i kroppen, från plötsliga förändringar i vikt till mer allvarliga symptom. Om dessa tecken ignoreras blir problemet bara värre.

Problem med denna körtel är vanligare efter 35 års ålder och förekommer främst hos kvinnor.

Det beräknas att det finns mer än 300 miljoner människor som lider av hypotyroidism över hela världen. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar