8 Olika typer av urin som kan berätta om din hälsa

. ventuella förändringar i färg, densitet eller lukt kan vara en indikation på att något inte är bra.

Genom hela urinen blir vi av med avfallsprodukter som kroppen inte behöver varje dag. Dessa avfallsprodukter kommer från vad vi äter och dricker. Urinen kan också varna oss om vissa hälsoproblem eller ange att något inte är bra. 

Många av oss är inte medvetna om vad urinen kan berätta om vår hälsa. Vi ignorerar förändringar i urinen, vilket kan indikera eventuell sjukdom. Det är mycket viktigt att veta vad som händer i kroppen och märka varningsskyltarna, till exempel när urinen förändras . Vi kommer nu att berätta om  och vad de kan berätta om din hälsa.

Urin med ljusgul färg

Urinen hos en frisk person har en blekgul färg, nästan genomskinlig. . Vår urin transporterar dessa pigment som löser upp i vatten och gör en näsa genomskinlig gul färg. De indikerar att vi har rätt vätskebalans. Om den gula färgen är mörk eller intensiv betyder det att du är uttorkad.

Om färg är klar och han har ett behov av att urinera ofta, kan det vara ett tecken på att kroppen är "förgiftad" av vatten eller overhydrert . Detta kan hända om en person dricker för mycket vatten. Om färgen är klar och personen som måste kissa ofta inte har druckit för mycket vatten, kan det istället vara en indikation på diabetes.

Mistig urin

Mistig urin kan indikera att urinen innehåller fosfat. Detta kan vara en biprodukt av njurstenar. Om urinen är dimmig i många dagar, är detta en tydlig indikation på urinvägsinfektion. Det rekommenderas att du tar en resa till doktorn. 

Om det gäller män, förblir du dimmigt eller lerig urin orsakad av sperma i urinröret.

Urin med en blågrön färg

Detta följer ofta något du bara har ätit. Särskilt om maten har haft en blå eller grön färg. 

Å andra sidan, en blåaktig eller grön nyans indikerar att du är i färd med att byta vitaminer eller mediciner. Om ingen av dessa två förklaringar passar dig, kontakta en läkare.

Urin i orange

Konsument organ för livsmedel som hjortron, rödbetor, morötter och andra orange livsmedel, du kan få din urin för att ändra färg.Vissa läkemedel eller uttorkning kan också orsaka denna färg i urinen. . Då är det bäst att gå till en läkare.

Urin med en solbränna

Urin som har en brun färg är ett resultat av er har ätit livsmedel som bönor, rabarber eller äta en viss typ av medicinering. I de mest extrema fall kan denna färg indikerar att du har ett problem med levern eller lider av kronisk uttorkning

Skummande urin

I dessa fall inte ändrar urinen färg, men ibland ser du en mörk ton. Detta kan vara väldigt alarmerande. 

Urin med stark lukt

o urin luktar gott, men vi alla vet skillnaden mellan urin som luktar som vanligt och en som luktar för starkt . Dålig lukt kan vara ett tecken på att du har druckit kaffe eller äter sparris. 

Urin med rosa eller röd färg

Vissa livsmedel som har en naturlig röd färg kan orsaka urin få en ledtråd av rosa eller rött. . Denna färg kan dock också bero på vissa läkemedel, blod i urinen, för mycket motion eller infektion. Om urinen inte återgår till sin normala färg inom 24 timmar, kontakta din läkare.

I de mest extrema fallen är rosa eller röd urin en indikator på njurcancer, förstorad prostata eller blåsstenar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar