8 Livsmedel som kan orsaka cancer

Olika studier visar att din kost är förenad med vanliga sjukdomar, sjukdomar och dagliga klagomål. Det har också visat sig att efter en dålig kost full av kemikalier kan ha stor inverkan på hälsan och även leda till cancer. v den anledningen, tveka inte att läsa den här artikeln, där du kommer att lära dig om 8 livsmedel som kan orsaka cancer.

Vissa livsmedel du äter varje dag utan att tänka på det kan avsevärt öka risken för att få cancer, vilket innebär att tusentals människor dör varje år runt om i världen.

Livsmedel som kan orsaka cancer eller förvärra tillståndet

  • egelbunden konsumtion av genetiskt modifierade livsmedel eller mer allmänt känd som genetiskt modifierade livsmedel (GMO) kan orsaka många sjukdomar i vår kropp, och de vanligaste är cancer. Kemiska produkter som används för att göra mat växer snabbare kan orsaka tumörer. Problemet är att genetiskt modifierade livsmedel gömmer överallt, särskilt i livsmedel som innehåller soja, majs eller raps (och derivat) först och främst. Du kan undvika dem och dessutom införliva certifierade och verifierade ekologiska livsmedel i din kost. Med andra ord borde du hålla fast vid en kost som inte använder bioteknik för att få saker att växa.

  • earbetat kött. lla köttprodukter, såsom kallskuret, bacon, korv, mortadella, etc. innehåller kemiska konservativa att hålla dem fräscha och inbjudande så länge som möjligt. Tyvärr kan dessa kemikalier också leda till cancer. itrat och natriumnitrat är förknippade med en signifikant ökning av risken för att utveckla denna sjukdom, särskilt i tjocktarmen. Om du vill äta kött, bör du därför välja härdade produkter som inte har haft nitrat tillsätts i processen, och helst från djur som har utfodrats gräs och inte spannmål.
  • Popcorn poppade i mikrovågsugnen. Popcorn är väldigt lätt att förbereda. llt du behöver göra är att lägga en väska i mikroen och vänta ett par minuter, och du kommer att ha den perfekta partnern för en filmkväll i soffan. ackdelen är att kombinationen av ingredienserna och strålningen från denna enhet är kopplad till cancer och minskad fertilitet. Dessutom används diacetyl i popcorn. Denna ingrediens lägger till den goda (men artificiella) smaken av smör och är förknippad med svår lungsjukdom. Som om det inte var tillräckligt, kan flera av de använda ingredienserna innehålla genetiskt modifierat material. Om du vill njuta av detta mellanmål, bör du köpa kornkärnor och göra det själv i en kruka med lite olja.
  • rus, både den vanliga varianten med socker och lätt spröd. röst kan orsaka cancer. Det är så enkelt det är. Detta beror på att det inte bara innehåller stora mängder socker (de som inte är lätta varianter), men också kemiska ämnen, färgämnen, tillsatser etc.röst surgör kroppen och "matar" cancerceller. är det gäller alternativa kalorier är de faktiskt ännu mer farliga eftersom de innehåller aspartam, ett artificiellt sötningsmedel som medför olika sjukdomar, inklusive cancer och förvärring av medfödda defekter. ndra sötningsmedel som sukralos (splenda) och sackarin har kopplats till olika sjukdomar. Det är därför mycket knep att gå för naturliga eller sötpressade juicer eller i bästa fall vatten.

  • affinerad mjöl. Vi pratar om den vita och finmalda typen, en vanlig ingrediens i många typer av bearbetade livsmedel. Det överskott av kolhydrater som finns här är oroande. tt regelbundet intag av fint mjöl associeras med en ökning med 220% vid bröstcancer hos kvinnor. tt ha ett högt glykemiskt index betyder också att socker i blodet ökar snabbt, vilket ger tillväxten av cancerceller. Välj hela korn (ju mer gul eller brun i färg) och gör din egen mat. Undvik att köpa bröd eller bearbetade livsmedel.
  • affinerat socker. Detta påverkar dig på samma sätt som det fina mjölet. Vitt socker tenderar att öka insulinhalter och cancerceller i kroppen. Ta hand om mat med hög fruktosinnehåll, som majssirap (finns i många livsmedel du köper i affären) som är extremt farlig för kroppen. Kakor, juice, kakor, såser, spannmål och läsk innehåller detta ämne. Detta förklarar delvis varför det finns fler och fler fall av cancer i världen. Som ett alternativ till socker bör du använda stevia (köp växten torr) eller honung (organisk) för tillsats av sötma.

  • Hydrogenerade oljor. Dessa används för att bevara bearbetad mat så att de blir "stabila". Men nackdelen med dessa oljor är att de förändrar strukturen och flexibiliteten hos cellmembranen i kroppen. Detta kan leda till "destruktiva" sjukdomar, med andra ord cancer (bland annat). Transfett är närvarande i stora mängder livsmedel de flesta av oss köper och äter varje dag. Med detta sagt har många tillverkare valt att ersätta det med säkrare alternativ, som palmolja, vilket redan är ett bra alternativ. Så, ett tips är inte att köpa mat som innehåller transfett.
  • Industriellt producerade frukter och grönsaker. Det kan tyckas mycket konstigt att de hälsosammaste frukterna kan orsaka cancer? I själva verket är problemet inte i maten själv, utan snarare hur de "tas om hand" innan de släpptes ut på marknaden. 98% av frukt och grönsaker är förorenade med bekämpningsmedel som orsakar cancer. Äpplen är i första hand i denna rangordning, följt av druvor, jordgubbskorjander och potatis. De kemiska produkterna är spridna för att förebygga störningar och sjukdomar, men som ett resultat är människor som äter dem sjuk. För gravida kvinnor kan konsumtionen av dessa kemikalier öka risken för barndomsproblem, en följd kan vara låga IQ-nivåer eller koncentrationsproblem, såsom DHD. För att förhindra detta bör man välja ekologiska produkter eller åtminstone de produkter som är certifierade som "fria från bekämpningsmedel".Det är också en bra idé att handla på lokala marknader.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar