8 Livsmedel som orsakar ansamling av slem

Slim är en viskös sekret som täcker membran i kroppen och innehåller antiseptiska enzymer och immunoglobiner. Den smala är ansvarig för att fånga små partiklar i luftvägarna, som bakterier och damm, som kommer in i näsan. 

Slim skyddar lungorna och ackumuleras därför ofta i andningsvägarna när en infektion är närvarande. Det här är fallet när du blir kall eller får influensa, förutom olika allergier.

Samling av slem är ett irriterande symptom som kan få dig att känna dig svag och sjuk. Det värsta med det är att om det inte behandlas ordentligt tillräckligt tidigt kan det sprida sig till andra delar av kroppen som näsan, bröstet, öronen och halsen.

 v denna anledning är det viktigt att behandla källan till problemet för att förhindra att kroppen producerar överdriven slem.

n av de saker vi kan göra när vi kämpar med slimsamling är att undvika vissa livsmedel som kan öka produktionen. 

Mejeriprodukter

Denna typ av produkter överträffar listan över livsmedel som ökar produktionen av slem. Det finns många myter om dessa produkter, men vad som är känt är att mejeriprodukter orsakar ansamling av mer slem än vanligt, vilket kan orsaka andningsproblem och irritation i halsen.

De produkter som du bör undvika är:

  • komjölk
  • Yoghurt och ost
  • Glass innehåller mjölk
  • Cream
  • kondenserad mjölk

nimaliska produkter

ött kött och ägg kan också orsaka en samling av slem. Dessa livsmedel innehåller höga proteinerivåer, vilket kan leda till absorption av slemhinnor i halsen och luftvägarna.

nimaliska fetter och oljor

De flesta dieter innehåller stora mängder animaliska fetter och oljor, såsom smör och omega 6 fettsyror. Det är mycket viktigt att undvika djurfett och välja friska fetter som olivolja och livsmedel med omega 3 fettsyror.

Sorter av frukt och grönsaker

Vi vet alla att frukt och grönsaker är en viktig del av en hälsosam kost och vi bör äta dem dagligen för att dra nytta av alla hälsofördelar. n studie utförd av University of Maryland Medical Center visar att vissa typer av frukt och grönsaker är inte det bästa valet om du kämpar med överskott slem. , såsom:

  • Plankton
  • Potatis
  • Majs
  • Kål

Vete

Många dietister bestämmer att vete öka produktionen av slem. De innehåller så många komponenter att det är svårt att veta vilka av dem som orsakar överdriven slem.Trots lite forskning för att stödja denna påstående rekommenderas att man undviker veteprodukter för att minska ackumuleringen av slem.

Drycker som uttorkar kroppen

 Vissa tror att dricka soda är ett utmärkt sätt att hydrera kroppen; men som läskedrycker innehåller stora mängder socker och andra föreningar som kan dehydrera kroppen är det helt fel. nligt en studie vid University of Texas i San ntonio kan uttorkning leda till tjockare slem.

Jordnötter och andra nötter

ötter kan öka produktionen av slem hos dem som har en intolerans eller är allergiska. Detsamma gäller för andra typer av matintolerans.

earbetade livsmedel

earbetade livsmedel som socker och mjöl är svåra att smälta och kan göra problem med ackumulering sämre. På samma sätt, med glutenintolerans, bör dessa produkter undvikas, förutom att de orsakar magproblem kan de också ge obehag genom att öka insamlingen av slem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar