8 Tecken på hypotyreos

Hypotyreos, eller hypotyreos, uppstår när sköldkörteln inte fungerar. Det är viktigt att komma ihåg att sköldkörteln är den viktigaste körteln i kroppen. ftersom sköldkörteln kan påverka en mängd olika funktioner, kan det innebära en fara för hälsan om det inte fungerar. Tyvärr är

lätt att sakna några av de tidiga tecknen på att något är fel. 

Svaghet och håravfall

Hypotyreos kan orsaka olika typer av problem relaterade till hår.

Den vanligaste är tunt hår, kaklade tips, håravfall och torrhet. Om du alltid har haft ett friskt hår och ett av dessa problem plötsligt uppstår, följ andra symtom.

Du behöver inte oroa dig för mycket om det här är det enda du märker. 

Om någon i din familj har också samma hår problem, oddsen är att det är en ganska är en genetisk problem men problem med sköldkörteln.

Se även: 7 livsmedel som förhindrar håravfall

Om du alltid fryser

Om du känner kallt hela tiden, även om du vet att du är i ett hett område, kan det vara ett tecken på hypotyreos. Detta är en av de mest tillförlitliga varningarna att sköldkörteln inte fungerar ordentligt.

Vad du upplever är en intolerans mot kallt. Skillnaden mellan detta och faktiskt överkänslighet mot kyla är att

du upplever en djup smärta i benen. Innan du bekymrar dig för att frysa, ta reda på om det finns ett problem med klimatet runt dig. Om du har flyttat nyligen kan du uppleva lite obehag när du justerar till det nya vädret.

Om du inte har gjort några nya ändringar ska du gå till din läkare.

Mental trötthet

märker du att du lider av dåligt minne och mental trötthet? Händer det, även när du har en hälsosam diet?

Mental trötthet är mycket vanlig hos personer som har stressiga arbetstider. Men om du tar en paus för en stund, och känslan av trötthet kommer tillbaka, kan det vara ett symptom på hypotyreos.

Det finns en stark korrelation mellan hormonnivåer och hur bra kroppsorgan fungerar.

rist på sköldkörtelhormoner kan faktiskt försvaga din hjärna. 

Men om de förekommer regelbundet kan det indikera att du har hypothyroidism.

plötslig ökning eller minskning av vikt

är sköldkörteln inte fungerar korrekt, kan du uppleva plötsliga svängningar i din vikt, antingen uppåt eller nedåt.Livsmedelsvanor har förmodligen ingen effekt på detta.

Viktförändringar sker vanligen omedelbart. Detta beror på att hormoner som sköldkörteln klarar vanligtvis kroppens lagring och användning av fett.

är din sköldkörteln slutar fungera korrekt, kommer du inte att bränna fett på rätt sätt. I vissa kan det också leda till brännskador med hög kalori, medan andra kommer att ackumuleras mer och lagra det som fett.

Smärta och muskelkramper

Upplever du kramper och konstant muskelsmärta? Om du inte nyligen har startat en ny träningsrutin kan det finnas tecken på hypothyroidism.

är sköldkörteln börjar misslyckas i sitt arbete, kan

mineralackumulering orsaka smärta och kramper i leder och muskler. 

Depression

Känner du dig ledsen, ointresserad eller deprimerad av gemensamma aktiviteter? Hypothyroidism kan ha en sådan effekt, och det är på grund av den komplexa kombinationen av hormoner är den vanligtvis ansvarig för.

är hormoner blir obalanserade, uppstår ofta depression. I dessa fall märker du att behandling eller beteendeförändringar inte förbättrar situationen.

Vanligtvis kräver denna typ av depression medicinering.

 Även om det har gjorts några studier om detta ämne, kommer din läkare troligen att behöva göra flera justeringar av medicinen för att hitta rätt balans.

Torr naglar och hud

Crazy naglar och torr hud är en tydlig indikation på att du lider av hypotyreoidism. aturligtvis känner du din kropp väl och är medveten om när du upplever torrare hud och naglar än vanligt vid vissa tider på året.

På vintern är till exempel dessa symptom vanliga eftersom luften är torr och vinden är kall och konstant. tt tydligt tecken på ett problem är när galen naglar och hår finns kvar även under de hetaste månaderna.

Problemet med torr hud är att om det förblir obehandlat kan du drabbas av allvarliga skador.

Huden blir mer öm och kan leda till infektioner.  Vi rekommenderar att du läser 8 hemgjorda exfolierande ansiktsmaskar.

Minskad sexdrift

Har du märkt att din sexuella lust plötsligt har gått ner utan anledning? tt antal faktorer kan orsaka detta, det är sant. Men när du har uteslutit stress, dålig cirkulation eller olyckligt förhållande, bör du till exempel överväga att få sköldkörteln.

Oroa dig inte, för oddsen är att nedgången i sexuell lust inte är ditt fel.

Vanligtvis är det bara ett symptom,  lla symptom som vi nämnde i den här artikeln kan vara en indikation på andra typer av problem, som vi sa från början.

Om du märker att du upplever mer än en av dem samtidigt, är det värt att ta en resa till din läkare. n regelbunden kontroll kan hjälpa dig att hitta svar på dina frågor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar