8 Saker du inte visste om klimakteriet

Klimakteriet är en normal fas av livet som uppträder hos kvinnor när de är mellan 45 och 55 år gamla. Under denna tid kommer äggstockarna att stoppa ägglossningen, vilket innebär att det inte längre är möjligt att bli gravid. De minskar produktionen av hormoner som östrogen och progesteron som producerar andra förändringar i kroppen som orsakar ett antal symptom som kan bestå i många år.

De vanligaste symptomen på klimakteriet är heta blinkar, svettningar och humörsvängningar bland andra. Utöver dessa välkända karaktärer, det finns andra symptom som de flesta kvinnor inte är medvetna om, men behöver veta om att ha en mer fullständig bild av denna nya cykel. 

Förändringar i klimakteriet i klimakteriet

 I rapporterar detta skede många kvinnor att hjärtat slår deras är starkare och i vissa fall är en tillfällig symptom på hjärtproblem. nligt experter på området kan detta symptom bero på hormonella förändringar.

Ökning av dåligt kolesterol

Östrogen är en av hormonerna som ansvarar för reglering av menstruation och för att kontrollera nivåerna av LDL (dålig) cholesterol och ökande nivåer av HDL (bra) kolesterol. är produktionen av detta hormon börjar sjunka under klimakteriet, halterna av dåligt kolesterol tenderar att öka, medan det goda kolesterolet är vanligtvis lägre. Den goda nyheten är att denna effekt kan förebyggas genom att ha en hälsosam livsstil under åren innan klimakteriet börjar.

bristande vilja att upprätthålla ett socialt liv

Klimakteriet är ett skede i livet där man har en tendens att vara inåtvänd på grund av alla humörsvängningar och känslor.  eftersom de börjar anta attityder som påverkar deras sociala liv.

I början av denna fas börjar de flesta kvinnor börja reflektera över sig själva och känna ett behov av att spendera mer tid på sig själva. I denna aspekt kan det vara något riktigt positivt, eftersom kvinnor känner behov av att uppleva saker som de låter bort för att göra andra människor glada.

Tid för att vara "gröna"

Många livsmedel som säljs på marknaden innehåller höga halter av kemikalier som kan blockera hormoner och orsaka obalans hos kvinnor går igenom klimakteriet. Det är viktigt att börja äta mer ekologisk mat och undvika den som innehåller parabener, ftalater och P. tt bra sätt att göra detta är att äta mer frukt och grönsaker, som är bra källor till de näringsämnen kroppen behöver för att bekämpa symptomen på klimakteriet.

Ditt hår kommer att drabbas vissa konsekvenser

de hormonella förändringar som följer klimakteriet påverka hälsan hos ditt hår, vilket gör det finare, svagare och torrare, som kan få det att falla ut i stora mängder . v denna anledning är det mycket viktigt att äta en hälsosam kost för att få mer vitaminer, mineraler och proteiner, samt undvika kemiska produkter och värmeelement.

Ökad känslighet

De hormonella förändringar under klimakteriet kan sätta dig på en känslomässig berg-och dalbana som kan resultera i större känslighet och en betydande ökning av libido.

Ökat behov av sömn

På grund av hormonella förändringar, är det ingen överraskning att det  Du kommer förmodligen uppleva att behöva ta fler frågor, även om de inte bör vara längre än 30 minuter, eftersom det kan orsaka förändringar i normal sömncykel.

Hot vallningar

Detta är en av de vanligaste symtomen vid klimakteriet, men inte många kvinnor vet hur man håller värmevallningar från påverkar deras livskvalitet. Det bör noteras att denna obehagliga känsla av värme sker på natten och att det kan hindra dig från att få en god natts sömn. Konsekvenserna upplevs följande dag med ökad irritabilitet och trötthet.

Vad kan kvinnor göra? I dessa fall till de bästa sakerna man kan göra bära löst sittande kläder, använda lakan och örngott tillverkade av material som andas, och om nödvändigt, sova med en fläkt på. Glöm inte att avslappningstekniker också kan vara användbara.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar