8 Saker du bör veta om kolon

Ignorera aggressiva dieter som lovar dig att rengöra din kolon. För att behålla en hälsosam kolon måste du ha en hälsosam och god kost med lite fett och mycket fiber.

Kolon är den sista delen av matsmältningssystemet. Tjocktarmen huvudsakliga funktion är att hämta vatten, lagra avfall, upprätthålla fuktbalansen i kroppen och absorbera viktiga vitaminer, såsom vitamin K. Det är därför  Här delar vi 8 saker du behöver veta om din tjocktarm.

1. Var medveten om irritabel tarm.

Irritabel tarm är ett vanligt problem, särskilt bland kvinnor. Detta inbegriper vanligtvis diarré, uppblåsthet och förstoppning. Dessa symtom kan vara i flera månader. Därför är det väldigt viktigt att konsultera en läkare så snart problemen uppstår.

2. tt fel i tjocktarmen kan orsaka diarré

är tjocktarmen inte fungerar, och inte ta upp näring och vätskor som vi konsumerar, kan vi få diarré. För att göra tarmarnas väggar bättre, rekommenderar vi att du äter ris, eplemor, bananer och rostat bröd.

3. Förstoppning

Kolon är bunden till förstoppning. Vanligtvis beror detta på lågtarmsaktivitet de senaste dagarna, men det är inte alltid orsaken till förstoppning. Det är viktigt att få tillräckligt med fiber och att dricka tillräckligt med vatten om du kämpar med förstoppning.

4. Var medveten om hemorrojder

Hemorrojder är ett av de tillstånd som kolon kan kämpa med.  Även om detta kan vara pinsamt, är det nödvändigt att konsultera en läkare, och för att upprätthålla en hälsosam kost med mycket fiber för att undvika hemorrojder i framtiden.

5. Varning av koloncancer

Koloncancer är en av de vanligaste sjukdomarna i flera länder. Liksom med flera andra typer av cancer karakteriseras detta av maligna tumörer. Det är lätt för cancer utvecklas i ett utrymme som tjocktarmen, eftersom det ligger där det är mycket avfall och olika typer av bakterier. Det är emellertid lätt att upptäcka koloncancer. Din första läkare kommer misstänka att cancer är att avgöra om du har blod i avföringen, ett enkelt och smärtfritt test som kommer att svara mycket.

6. Låt dig inte luras

Under de senaste åren har det blivit mycket populärt att genomgå behandling för tarm- eller kolonrengöring. Men du måste vara mycket försiktig med detta. Dessa behandlingar tenderar inte att ha mycket bra effekt och de är mycket aggressiva på dina organ. Det bästa sättet att rengöra din tarm är att ha en fiberrik kost och låt din kropp ta hand om resten.

7. Hur är tjocktarmen?

 Den sträcker sig från mitten av magen till ändtarmen. Dess utseende och jämn funktion kan variera från en art till en annan, men hos de flesta ryggradsdjur är tjocktarmen mer eller mindre densamma.

8. Ät hälsosam mat

 Det är viktigt att ha en låg fetthalt och mycket fiber. Vi kommer då att se till att tjocktarmen utför sina viktigaste funktioner på bästa möjliga sätt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar