8 Okända fördelarna med morotsjuice

lla vet att denna orange grönsak är bra för din hud och din vision. Men det här är inte de enda fördelarna. Om du dricker morotsjuice du kommer att kunna dra nytta av alla näringsvärdet du får från råa grönsaker, som är större än om man äter dem kokta.

I denna artikel kommer vi att berätta om några okända fördelar med denna läckra grönsak.

Morot: orange guldmedaljör

Morötter är en av de mest använda grönsaker i världen, inte bara för att de är läcker och mycket mångsidig, men också på grund av sina många egenskaper.

, vilket är mer än nästan alla andra livsmedel i världen innehåller. Tre av de näringsämnen som finns i morötter är värda att lyfta fram:

betakaroten

Detta är vad som gör morötter orange.

Dessutom har detta näringsämne också mycket hälsosamma lösliga föreningar.

ästa . Detta pigment är också en kraftfull antioxidant när "ansluten" skadliga molekyler, och denna omvandling gör dessa molekyler ofarliga.

Vitamin

Utöver de fördelar morötter får från betakaroten, de får mycket av sin näringsvärde dess vitaminhalt.Det är ansvarig för att skydda öarna hälsa och skyddar mot degenerativa sjukdomar, inklusive cancer.

Som om det var tillräckligt, , och tand tillväxt, och minskar risken för hjärt-kärlsjukdom.

Dessutom stöder detta vitamin friska cellulära funktioner i kroppen, det hjälper kroppen att bekämpa infektioner, och det sänker 

lfa-karoten

lfa-karoten är en antioxidant packad med flavonoider. n kopp morötter innehåller 5,9 mg. av detta ämne.

. lfa karoten skyddar också lungcancer och det är fettlösligt.

För att till fullo göra det mesta av dess egenskaper, är det bäst att ha alfa-karoten med bakade och saltade delar av livsmedel som innehåller denna substans, såsom morötter.

, vilket gör dem till en super-grönsak, rekommenderas för barn, vuxna (särskilt gravida kvinnor) och äldre.

n kopp morötter ger oss:

 • Vitamin K
 • Vitamin C
 • Fiber
 • Kalium
 • Vitamin 6
 • Mangan
 • Molybden
 • Vitamin 1 (tiamin)
 • vitamin 3 (niacin)
 • Fosfor
 • Magnesium
 • Folsyra

Vad är fördelarna med att dricka morotsjuice?

Förutom att låta dig veta om egenskaperna hos de viktigaste näringsämnena i morotsjuice, är det också värt att lyfta fram fördelarna med att dricka ett gott glas morotsjuice flera gånger under veckan.Det förbättrar oral hälsa

Om vi ??åt en hel rå morot, skulle det räcka för att rensa tänderna.

Men bearbetade morötter har också hälsofördelar. Till exempel kommer de att stärka tänder och tandkött, förbättra blodflödet till dessa områden och förhindra att bakterier klibbar i sina tänder.

Dessutom, eftersom morötter innehåller fluor, kommer de att ätas och hålla tandemaljen i god hälsa.

Den skärper aptit

Det har visat sig att människor som nyligen har opererats och under återhämtning, eller de som har problem med matsmältningen, kan äta mer efter att ha druckit lite morotsjuice.

också, 

Äldre människor kan också dricka lite morotsjuice för att hjälpa dem när de har ätit gröt eller soppa.

Det lindrar förstoppning

Detta beror på att som ökar mängden och kvaliteten på avföringen och samtidigt reglerar tarmfunktionen.

Vidare , och lugnar magproblem och halsbränna. Det är värt att påpeka att morotsjuice rekommenderas för patienter som lider av gastrit.

Det är ett diuretikum

Denna orange grönsak innehåller en hel del vatten i kompositionen och det är goda nyheter för dem som lider av vätskeretention, ödem eller njurproblem.

 och göra det lättare att få dem att passera.

Det hjälper till att kontrollera nerverna

Om du tar en provperiod, har ett första datum eller deltar i ett arbetsmöte rekommenderar vi att du dricker lite morotsjuice. Vi rekommenderar också att du gör detta om du går igenom stressig tid eller om du känner dig trött och trött.

Detta beror på att fosfor och kalium, som finns i morötter, är ansvariga för att producera en energisk och vitaliserande effekt.

Det hjälper dig att ta hand om din skönhet.

 Morötter har dessa skönhetsfrämjande fördelar eftersom de innehåller provitamin som hjälper organismer att reparera celler som skadas av förorening eller på grund av kontakt med kemiska ämnen.

De ger oss också möjlighet att regelbundet producera talg för vår vår.

Det förbättrar bröstmjölken

Vitamin och betakaroten är två näringsämnen som gravida eller de som ammar kan inkludera i kosten.

nligt läkare förbättrar båda näringsämnen mjölkens biologiska kvalitet och tillåter kvinnor att producera större mängder, baserat på barnets behov.

Det är bra för dina ögon

etakaroten har förmåga att förhindra för tidig åldrande. Trots vad någon tror, ??kommer inte morötter att ge dem som använder ögonblåsan 20/20 syn, och de ger inte heller resten av oss röntgensynt.

Men att äta morötter Därför rekommenderas morotsjuice för patienter som lider av synskärpa och skymningsvision.

För att förbereda en hälsosam och munvattenande morotsjuice, behöver du bara 6 portioner av denna grönsak och ett glas vatten. Följ sedan dessa instruktioner: Skala morötterna i små bitar, blanda dem i en blandare med vatten tills blandningen har en krämig konsistens och njut!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar