9 Livsmedel som orsakar dålig kroppslukt

Kroppslukning orsakas av den kombinerade effekten av svettkörtlarna och huden med flyktiga föreningar som du genererar och bakteriell aktivitet.

Denna process utlöses vanligen av hormonella eller metaboliska problem, men 

Även om många tycker att svettning är den främsta orsaken till kroppslukt, är sanningen att många typer av bakterier, smuts och kombinationen av vissa livsmedel i din kost kan alla vara en orsak.

Denna sista komponenten kan förändra kroppens pH och orsaka överskjutande syra som gör det svårt att eliminera , vilket i sin tur leder till en dålig lukt.

Förutom innehåller vissa livsmedel starka substanser som utsöndras genom svettning eller som du lätt kan lukta andan.

Vet du vad de är?

1. Vitlök

Det finns gott om människor som föredrar att undvika att äta  eftersom den starka lukten tenderar att förbli i andetaget i flera timmar.

Förutom . Detta ämne absorberas av lungorna och in i blodet efter matsmältningen, vilket gör att andan och huden får en signaturlukt.

2. affinerat socker

Sockerig godis och alla typer av livsmedel som framställs med raffinerat socker kan orsaka förändringar i kroppssyra, förändringstemperatur och generera obehaglig kroppsluk.

akterier sötas och 

3. Kryddor

kryddor som curry och kummin tenderar att orsaka dålig andedräkt samt dålig kroppslukt, för när du konsumerar dessa kryddor 

Men de är vanligtvis väl likställda av kroppen, medan andra tider är de kvar i blodet som ska släppas senare.

4. Transfett

Transfett är den typ av olja som används för att göra avfallsmat, stekt mat och kakor.

Det är inte bara en ledande orsak till , men är också relaterad till produktionen av kroppsluk.

Det verkar som att denna typ av fett gör matsmältningen svårare, eftersom den har en negativ interaktion med andra livsmedel som behandlas i tarmarna. 

Leverfjäderfä, korv, bacon och andra bearbetade fläskprodukter kan öka surhetsgraden i magen och leda till gas.

Dessa livsmedel bryter mycket långsamt in i matsmältningssystemet, och på grund av deras höga fett- och kemikalieinnehåll stör de dina metaboliska funktioner som tar bort toxiner.

6. ött kött 

, och eftersom de kan vara i

 i flera dagar, har du högre sannolikhet att drabbas av uppblåsthet och genererar kroppslukt. Människor som äter färre portioner av rött kött i veckan har mindre stark lukt än de som äter det regelbundet. Dessutom kommer en minskning av rött kött från din kost att hjälpa dig

undvika gas, magont inflammation och förstoppning.

7. Sparris 

sparris

leder till en stark och syrlig lukt av urin på grund av dess naturliga nedbrytning i kroppen. Denna effekt uppträder endast hos vissa personer som har en genetisk variation för att producera och uppfatta vissa luktar. 8. lkoholhaltiga drycker

Människor som dricker för mycket har en mer obehaglig lukt i huden och andan. Din kropp behandlar alkohol som ett gift, vilket innebär att levern är ansvarig för metabolism.

ästan 90% av

alkohol

omvandlas till ättiksyra, , en icke-toxisk substans, som elimineras från kroppen tillsammans med andra främmande vätskor och salter. Den återstod som finns kvar i blodet avlägsnas genom lungorna genom den normala andning eller genom porerna som svett. 

akterierna bryter ner svavel aminosyror som finns i löken, som genererar illaluktande ämnen

såsom vätesulfid, metylmerkaptan och dimetylsulfid.

Dessa svavelhaltiga föreningar absorberas i blodet och fortsätter till munnen, magen, tarmarna och leveren. De transporteras också till lungorna, där de, om de ackumuleras i stora mängder, kan skapa en stark lukt när du andas ut. Om du har dålig kroppsluk trots god hygien och god hälsa är

förmodligen vad du äter de skyldiga.

Försök minska ditt intag!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar