9 Saker du inte visste om människokroppen

Människokroppen är helt fantastisk. Det har tusentals olika funktioner som används varje dag, och så små som de kan fungera har de alla en stor inverkan på vår hälsa och livskvalitet. Du vet redan om många av de viktigaste funktionerna som människokroppen har. Tvärtom är du omedveten om många andra saker som är mycket viktiga och nästan otroliga. edan kommer vi att berätta 9 saker om kroppen som du förmodligen inte visste om.

1. Du har så mycket hår som en chimpans.

Den genomsnittliga vuxna människokroppen har så mycket hår som en chimpansa. Skillnaden är att i våra människor är håren mycket tunnare än chimpansen. Dessutom har vårt hår förlorat sin ursprungliga funktion, nämligen skydd. Det hår vi har nu är därför ett resultat av evolutionen, och att vi nu använder kläder för att skydda oss från förkylningen.

2. Varför får du gåshud?

Du har förmodligen ofta upplevt vad de flesta är kända som gåshud. Det här är en arkeologisk arkeolog, där musklerna sammandrag, vilket ger ett drag på hårsäckarna. Detta var ursprungligen gjord för att lyfta kroppens hår som skydd mot kyla och andra faror som djur. Det ledde faktiskt till en ökning i storlek. aturligtvis är denna funktion föråldrad idag, men även om vi inte har så mycket hår på vår kropp har huden fortfarande samma svar för kyla.

3. Fem år i blunking

Folk spenderar samtidigt som fem hela år blinkar. Som vi vet är den här lilla handlingen mycket viktig för våra ögon, att användas som skyddsmekanism och att ta hand om ögonen. lunking smörjer och lugnar ner, eftersom de inte kan förbli öppna permanent. lunking är också en skyddsimpuls, och det här är anledningen till att du ofta blinkar om till exempel ett föremål rör sig mot ditt ansikte.

4. Vänsterhänta är starkare

Detta kan möjligen vara ett resultat av fysik - vänsterhänta människor är starkare när de använder sin styrka rörelser som går motsols. Det betyder att det är mycket lättare för en som är vänsterhänt att öppna en burk än en som är högerhänt. är burken ska stängas, och du måste använda din styrka åt andra håll, är det lättare för högerhänt.

5. Magen håller syra

Din magsyra lagrar magsyra, som produceras av cellerna som finns i magen. I industrin är denna typ av syra väldigt frätande, varför den används vid metallurgi. Men eftersom magen i magen är täckt av slem skyddar du dig från skadlig effekt av syre. Det är därför du inte skadas av magsyran.

6. Vi är fulla av bakterier

Människokroppen är ett stort hav av bakterier.Forskning visar faktiskt att det finns mycket mer bakterier än celler i kroppen, det finns ungefärligt tio bakterier per cell. Det betyder förstås inte att alla bakterier i kroppen är skadliga för din hälsa. Det finns några som är fördelaktiga och hjälper dig att hålla din kropp frisk.

7. Det är en bra idé att ta en tupplur.

tt ta en 20 minuters tupplur är faktiskt mycket bra för hälsan. Detta bidrar till förbättrad koncentration, bättre humör och produktivitet. Men längre än 20 minuter kan det leda till negativa konsekvenser. Detta kan få dig att känna dig trött och mer irritabel.

8. Massor av döda celler

Varje dag blir kroppen av med stora mängder döda celler, främst från huden. Denna mängd motsvarar ungefär två kilo döda hudceller per år.

9. Känslighet

Som du förmodligen redan vet har din kropp stora mängder nervceller som gör att du känner saker. De mest känsliga finns på läpparna och fingrarna, medan den minst känsliga finns i ryggen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar