9 Använder för citroner du inte visste om

 Du kan ha citronsaft i salladsdressing, använda den för att ge mer smak att fiska, eller laga en god drink som har många hälsofördelar.

Men verktyget slutar inte där. Vi har faktiskt funnit att citroner har ännu fler användningar runt huset. Kram ut saften av dina citroner till 

1. Tar bort illamående

Oavsett om du lider av eller på en väg resa eller flykt är den skyldige, den alltid obehagligt. Men bara två droppar iskall citronolja på sockerbit kan hjälpa dig.

2. Lämna ditt silver skiner.

Det är vanligt att hitta en samling silverplagg i många hem, speciellt när det är arvet från andra familjemedlemmar. Det är viktigt att du håller din silver i gott skick när du vill använda den, precis som smycken.

Den här gången måste du placera 10 citroner i en plastbehållare. Lägg silver eller annat oxiderat silver i lådan och lämna det.

Skölj sedan silvervaran med varmt vatten och torka det med en kjol i läder. Detta är ett mycket säkrare förfarande än att använda de flesta kommersiella kemiska produkter för att rengöra silver.

Se även: 12 alternativa applikationer för tandkräm

3. Döda bakterier på din baddamp

Har du någonsin tänkt på vad som är på din simning när du har använt det för några veckor? Tro det eller inte, men fukten från badrummet kombinerat med bakterier från din kropp får dem att föröka sig.

Detta gör dessa svampar en källa av dålig lukt och det kan också leda till vissa typer av infektioner. Lyckligtvis behöver du inte rengöra svampen varje vecka. Det är nog att desinficera det en gång i månaden.

 Lämna svampen i vattnet i 24 timmar, och efteråt blir det så nytt igen.

4. Har myror gått

Har myror tagit ditt kök med storm? Du vill absolut inte att de kryper runt din fruktskål eller dina barn. Och troligtvis innebär inte tanken på att använda kemiska medel till dig alls.

I det här fallet kan du Se till att du sätter ut små skallar på de ställen där de kommer in i ditt hus.

Oddsen är att de redan har byggt några maurier inuti. I detta fall kan du feromonvägen och hindra andra att komma in.

5. engöring av mikrovågsugn

De flesta väljer att värma soppor och mat kvar i mikrovågsugnen. Problemet med att göra detta regelbundet är att det snabbt absorberar lukt och är täckt av matrester. n enkel och naturlig lösning för detta är citronsaft.

pplicera lite citronsaft på en svamp eller duk du använder för att städa mikrovågsugnen tillsammans med lite tvål. tt annat alternativ är att placera en kopp vatten med lite citronsaft i mikrovågsugnen.

Slå på den i en minut eller två så att vattnet inuti det förångas. Då behöver du bara torka insidan med en mjuk svamp.

6. n naturlig ronzer

Har du någonsin velat bli lite brun, men du kan inte gå till stranden eller poolen? Det behöver inte längre vara ett problem. llt du behöver göra är att göra en te.

Ingredienser

 • 1/2 liter vatten
 • 3 teskedar grönt te
 • Halv citronsaft

Hur man gör det

 • Koka vattnet och lägg tepåsarna i det.
 • Låt det ta 10 minuter innan du tillsätter citronsaft.
 • Låt det vara kallt och applicera detta ämne på din hud. Lämna det på natten. ästa dag kommer du att ha en lite brunare hud utan att lämna huset.

Även om det här är en naturlig behandling, är det bäst att inte använda det för ofta. Detta beror på att citron kan irritera huden, så att du kan uppleva hudproblem efter långvarig användning.

7. Desinficering av badrummet

Plattor byggs ofta upp i badrummet, och när tiden går, blir det svårare och svårare att ta bort det. är du ser att detta problem börjar utvecklas, använd lite essentiell olja av citron.

n spray gjord med citron citron, blandad med en tesked kremotartari och två matskedar vodka kommer att eliminera problemet. landa alla ingredienser och sprut dem på några problemområden. Låt det fungera från 10 minuter till en halvtimme.

Tvätta som vanligt och voila: du vill ha ett rent badrum med minimal ansträngning.

8. Ta bort röda vinfläckar

n av de största rädslorna för någon som dricker är de fruktansvärda fläckarna du får om du får rött vin på dina kläder. Det är mycket svårt att ta bort med traditionella tvålar. Som ett alternativ är citronsaft ett snabbt och effektivt sätt att lösa detta problem.

Innan du tvättar plagget, häll lite citronsaft på fläcken. Då är du ganska Lämna dessa på i 10 minuter innan du sköljer med mycket varmt vatten.

Vi rekommenderar att du läser: 

Tvätta ditt plagg som vanligt och du kommer bli förvånad över att fläcken är borta.

9. Ta bort muskelsmärta

Är du på väg att starta en ny träningsrutin efter några månaders brott? Försöker du en ny typ av sport? Det råder ingen tvekan om att du är rädd för att få den irriterande muskelsmärta. För att undvika dem 

fter några obehagliga timmar kommer du märka att din smärta är borta och att du kan röra dig själv utan problem.

Följ tipsen i denna artikel och plötsligt märker du att du använder citroner för mycket mer än bara som en ingrediens i recept!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar